Tanyán akar lakni, én törzsgyökeres városi vagyok. Ez lehet válóok? Mit tegyek?
1,5 éve vagyunk együtt és én nemsoká befejezem az egyetemet. Szóba került az összeköltözés.
Ő most a szülei házában lakik egyedül, (falujellegű településen). Nagyon utálja, a szomszédok miatt, már ki is nézett egy tanyát, hogy azt szeretné megvenni és odaköltözni velem. Betonút nem vezet oda csak poros földút, amerre ellátni földbirtokok, hobbik stb...
A ház nem túl nagy, de még elmenne, ha lenne benne FÜRDŐSZOBA!!! :| de nincs!
Én úgy képzeltem, hogy ha befejeztem a sulit és sikerül elhelyezkedni veszek egy belvárosi lakást (van rá megtakarításom, az én nevemen lenne) ő eladná a házát, mert már nagyon rég el akarja, odaköltözne és abból + amit keres beszállna ő is a költségekbe.
Homlokegyenest más az elképzelésünk! :(
Ezen jól össze is vesztünk.
Annyit engednék a dolgokból, hogy akkor legyen egy kisebb külvárosi kertes ház, közel valamilyen tömegközlekedési eszközhöz. Ő erről hallani se akar, neki tanya kell.
Gyűlöli a várost. Én meg nem tudom elképzelni, hogy ne városban lakjak.
Én szeretem, és vele képzeltem el a jövőmet, de tudom, hogy olyan környezetben amilyenben ő szeretne élni én ne tudnék.
Ti mit tennétek a helyemben?
Alapvetően én is a nyüzsis életet szeretem. Jelenleg éppen falun lakunk, de egy viszonylag új, 25 éves házban, a bolt 2 percre, buszmegálló 5 percre, a buszok elég jól közlekednek. Nagyobb város 10 km-re. Erre felénk újabb házak vannak, fiatalokkal, így elég jó környéknek tartom. :)
Azt tudom, hogyha innen költözünk, akkor városba költözünk, de azért erre felénk nem egy olyan tanya van, amiért hajlandó lennék lemondani a városi életről. Az egyik egy domb tetején van, szerintem nincs 10 éve, hogy elkészült. Tele van napelemekkel a teteje. Hatalmas szőlő és borospince tartozik hozzá, illetve a telek másik végén folyik a csatorna, egy kisebb folyócska. Medence is van, abszolút egy olyan hely, hogy akárhányszor elmegyünk mellette fáj a szívem, hogy de megnézném legalább, hogy milyen. (pont eladó, de gyanítom nem az én pénztárcámnak való)
Nos nálunk van útközben legalább 5 ilyen nagyon új tanya, közel a főút (nem vészesen forgalmas) és a buszmegálló is max 10 perc, buszok fél-1 óránként. Ilyen helyre azért lazán elköltöznék.
Egyébként egy exem nekem is volt, akivel nem tudtunk kiegyezni. Ő mindenképpen gazdaságban akart élni, tyúkok, dsznók, birkák, minden gyümölcsöt, zöldséget megtermesztünk otthon, önellátók leszünk stb. Nekem ez annyira nem passzolt az elképzeléseimhez, hogy össze is vesztünk rajta mindig és el is váltak útjaink. Én nem azért diplomáztam le, hogy utána tyúkokat nevelve éljem le az életemet, ez van.
10:41:
De a kérdező párja olyan tanyát nézett ahol nincs fürdőszoba...
Nem medence,minipalota,napelemes fűtés...hanem pottyantós wc,tüzifahordás télen is,földút...
Én meg pont úgy vagyok hogy gyűlölöm a várost, nem bírnék ott élni. Falun élünk. De tanyára sem mennék az is biztos. A mi falunk 10 perces autóútra van a várostól így igazából "beszerzés" és munka szempontjából majdnem ugyanaz.
Az a baj nálatok hogy túl nagy a különbség.Város és tanya ellentét. Ha belekényszerítitek egymást (akármelyikőtöket) abból később nagy gondok lesznek. Nem fog ez a kapcsolat összejönni.
Én mindig is városban éltem nem is tervezek ezen változtatni senki kedvéért sem.
Bár elgondolkodtató számomra, én valószinüleg a következő kérdéseket tenném fel neki:
- Hogyan fogunk így dolgozni járni?
- Gyerekek ha lesznek milyen iskolai lehetőségeik lesznek így?
- Ha baj van, hogy jutunk orvoshoz sürgősen?
- Miért szeretnéd, hogy elszigetelve éljünk a barátainktól, szülőktől?
Nagyon sok előnnyel jár egy város, és városban is vannak szép és nyugisabb környékek... Ha nem hajlandó kompromisszumra, vagy egyáltalán nem érti meg az álláspontodat akkor érdemes elgondolkodni, hogy ezzel az emberrek kívánod e tényleg leélni az életed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!