A Szajkó vezetéknévhez milyen női név illik?
Eddig Szajkó Anasztázia voltam, de szeretném megváltoztatni a nevem. Én a Mercédeszre, (Szajkó Mercédesz) gondoltam, vagy pedig a Szimonettára,(Szajkó Szimonetta) Szerintetek melyik lenne szép hozzá? Vagy, melyik név illik még hozzá?
17 éves lány vagyok
Szia!
Szerintem sem a mostani, sem a tervezett nevek nem illenek a Szajkóhoz. Az igaz, hogy egy átlagos vezeték nevet célszerű feldobni egy ritkább keresztnévvel, de akkor a két név legyen egy kategória... Tehát: a vezeték- és a keresztnév ne üssék egymást, mert az nagyon gáz sztem. Gondolj pl. olyan nevekre, mint Lakatos Rodrigó vagy Kovács Dzsenifer. Az első fele magyar, a második külföldi - eléggé viccesen hatnak egymás mellett.
Sztem jobb lenne a harmóniára törekedni és magyarosan hangzó ritka nevet választani, ha semmiképpen sem szeretnél átlagosat. Pl.: ahogyan előttem írták, Annamária, vagy esetleg Adél, ... de ha "egzotikusabbat" szeretnél, ami még nem sérti a fület, ott van pl. a Laura vagy a Dorina.
Szóval, sztem ne változtass egyik extrém névről a másikra, mert így nincs minőségi ugrás.
Szajkó Anetta, Szajkó Aletta, Szajkó Kitti? :) Mondjuk szerintem a Szimonetta is jó.
Amúgy meg hagyjátok szegényt, elég baja lehet a nevével ha megakarja változtatni!
Én kiváncsi vagyok végül mit választasz szóval majd írd meg. :)
Miért akarsz változtatni? Szerintem a mostanival sincs baj (ránézésre, de te tudod, van-e más oka).
Amúgy én azt tanácsolom neked, hogy mivel nem ismerlek, és úgy gondolom, hogy a név kötelez, ezért nem viselhetünk olyan nevet, amilyenek nem vagyunk. Nézegesd az utóneveket jelentésükkel együtt, és úgy dönts, melyik szimpatikus.
Most bemásolom az általad felsorolt keresztnevek jelentését:
ANASZTÁZIA
- görög eredetű; jelentése: a feltámadott.
MERCÉDESZ
- spanyol eredetű; jelentése: fogolykiváltó.
SZIMONETTA
- a Simon olasz kicsinyítőképzős női párja.
(utolsóhoz, csak hogy tudd:
SIMON
- a Simeon rövidüléséből.
SIMEON
- héber eredetű; jelentése: meghallgattatás.)
Te melyik vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!