Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A Szajkó vezetéknévhez milyen...

A Szajkó vezetéknévhez milyen női név illik?

Figyelt kérdés

Eddig Szajkó Anasztázia voltam, de szeretném megváltoztatni a nevem. Én a Mercédeszre, (Szajkó Mercédesz) gondoltam, vagy pedig a Szimonettára,(Szajkó Szimonetta) Szerintetek melyik lenne szép hozzá? Vagy, melyik név illik még hozzá?

17 éves lány vagyok

2009. júl. 20. 20:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
34%
Marlonbrandó!
2009. júl. 20. 21:23
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Szerintem sem a mostani, sem a tervezett nevek nem illenek a Szajkóhoz. Az igaz, hogy egy átlagos vezeték nevet célszerű feldobni egy ritkább keresztnévvel, de akkor a két név legyen egy kategória... Tehát: a vezeték- és a keresztnév ne üssék egymást, mert az nagyon gáz sztem. Gondolj pl. olyan nevekre, mint Lakatos Rodrigó vagy Kovács Dzsenifer. Az első fele magyar, a második külföldi - eléggé viccesen hatnak egymás mellett.

Sztem jobb lenne a harmóniára törekedni és magyarosan hangzó ritka nevet választani, ha semmiképpen sem szeretnél átlagosat. Pl.: ahogyan előttem írták, Annamária, vagy esetleg Adél, ... de ha "egzotikusabbat" szeretnél, ami még nem sérti a fület, ott van pl. a Laura vagy a Dorina.

Szóval, sztem ne változtass egyik extrém névről a másikra, mert így nincs minőségi ugrás.

2009. júl. 20. 21:37
 13/23 anonim ***** válasza:
70%
Szajkó Anett,ha tetszik!
2009. júl. 20. 21:37
 14/23 anonim ***** válasza:
70%
Lilla, Laura, Anita, Vivien, Gabriella, Daniella, Csilla, Eszter ?
2009. júl. 20. 22:17
 15/23 anonim ***** válasza:
51%
Szajkó Eszter, Szajkó Anett
2009. júl. 20. 23:03
 16/23 anonim ***** válasza:
51%

Szajkó Anetta, Szajkó Aletta, Szajkó Kitti? :) Mondjuk szerintem a Szimonetta is jó.

Amúgy meg hagyjátok szegényt, elég baja lehet a nevével ha megakarja változtatni!

Én kiváncsi vagyok végül mit választasz szóval majd írd meg. :)

2009. júl. 20. 23:10
 17/23 anonim ***** válasza:
72%

Miért akarsz változtatni? Szerintem a mostanival sincs baj (ránézésre, de te tudod, van-e más oka).

Amúgy én azt tanácsolom neked, hogy mivel nem ismerlek, és úgy gondolom, hogy a név kötelez, ezért nem viselhetünk olyan nevet, amilyenek nem vagyunk. Nézegesd az utóneveket jelentésükkel együtt, és úgy dönts, melyik szimpatikus.

Most bemásolom az általad felsorolt keresztnevek jelentését:

ANASZTÁZIA

- görög eredetű; jelentése: a feltámadott.

MERCÉDESZ

- spanyol eredetű; jelentése: fogolykiváltó.

SZIMONETTA

- a Simon olasz kicsinyítőképzős női párja.

(utolsóhoz, csak hogy tudd:

SIMON

- a Simeon rövidüléséből.

SIMEON

- héber eredetű; jelentése: meghallgattatás.)

Te melyik vagy?

2009. júl. 20. 23:40
 18/23 anonim válasza:
69%
Erika
2009. júl. 21. 08:07
 19/23 anonim ***** válasza:
69%
Ágota
2009. júl. 21. 09:17
 20/23 anonim ***** válasza:
64%
Valaki bejött és lepontozott mindenkit? De jó fej...
2009. júl. 21. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!