Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Két barna hajú embernek...

Két barna hajú embernek születhet vörös hajú gyermeke?

Figyelt kérdés
A nagyszülők között sem volt vörös hajú, a gyerek mégis vörös lett. Ez hogy lehet?
2012. júl. 26. 21:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az 1. válaszadó mondja a frankót.
2012. júl. 26. 22:07
 12/17 anonim ***** válasza:

Legjobb barátom is vörös hajú és szeplős, a szülei viszont sötét barnák mind a ketten.

Simán lehet.

Amúgy meg apukájára nagyon hasonlít, szóval náluk tuti nem volt "más a képben".

Tudtommal a nagyszülei sem vörösek, ő mégis az lett.

L/25

2012. júl. 26. 22:35
 13/17 anonim ***** válasza:

Én meg majdnem fekete hajjal születtem, már kiszőkült azóta. A szüleim barna hajúak, barna szeműek. De a tesóm például érdekes eset, ő 14 éves, anyukánk ugye barna hajú, barna szemű, az ő apukája (tesómé) zöld szemű, barna hajú. Amikor megszületett a húgom, vörös volt a haja, és a világos szeme. Ma már szőkés a haja, és gesztenyebarna szeme van, mint nekem. Ja, és már most 176 magas! Apukája is magas, de nem ennyire. Édesanyánk apukája 2 méter magas volt, valószínűleg innen örökölhette.

Érdekes dolog, ez a genetika.

2012. júl. 26. 22:51
 14/17 anonim ***** válasza:
Én barna hajú és szemű, a férjem zöld szemű,és szőkés hajú. A fiunk, barna szemű,és hajú lett, a lányunk barna szemű,és gyönyörű vörös hajú lett. Tényleg szép árnyalat,mindig kérdezgették, hogy festi -e. De már 19 éves,és sose festette ,ami nagy szó:))
2012. júl. 27. 06:48
 15/17 anonim ***** válasza:

Van ilyen, a genetika furcsa dolgokra képes.

Én például totál cigánynak nézek ki, a szüleim fehérek, mint a meszelt fal, a testvéreim dettó. A dédnagymamánk volt cigány, és rajtam jött ki az öröksége. Na, ez a ciki, nem a faláb! XD

2012. júl. 27. 09:59
 16/17 anonim ***** válasza:
A barna haj génje domináns, ami azt jelenti, hogy ha az egyik szülőtől a barna haj génjét örököltük, akkor a másiktól akármit örökölhetünk, akkor is barnák leszünk. Vörös hajú pedig akkor lesz a kisbaba, ha mindkét szülőjétől a vörös géneket kapta (ami recesszív). Szerintem Neked és a párodnak is úgy van barna hajatok, hogy mindkettőtökben meg van a vörös gén is plusz a barna, ami elnyomja a vöröset. A szüleitek, nagyszüleitek is rendelkezhetnek ugyanezzel a génkombinációval, és a véletlen folytán mindig "vegyes" géneket örökítettek tovább, így a családban nem fejeződött ki a vörös hajszín, csak most a ti gyermeketek születésénél.
2012. júl. 27. 18:13
 17/17 anonim válasza:
Tény hogy gyanús de volt már olyan hogy 2négernek fehér gyereke született, és elvileg nem más az apa. Nálunk csak annyi van h nekem a dédim után lett kék a szemem, azóta mindenkinek barna volt
2012. júl. 28. 03:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!