Miért van az, hogy emberek mártírkodva benne maradnak egy házasságban?
A férj néha agyba-főbe veri a feleségét, szeretője van, de a fiát/lányát imádja, kommunikáció egyéb kérdésben nincs, dolgozik, alig van otthon, ha otthon van, a gyerekkel csavarog, számlákon kívül nem ad haza pénzt. Asszony félre-félre megy, övé a lakás, nőmaradvány, gyerekkel nem jár sehova, férjével nem beszél, nincsenek közös programok, beszélgetések, külön szobában élnek.
Miért jó ez nekik? Miért nem válnak? Rengeteg ilyen kapcsolatot látok-hallok, nem értem az embereket, miért nem mernek lépni és jobb felé?
Az én volt anyósom pl. azért, mert volt 3 közös gyerekük és nem tudott volna hova menni velük, az alkoholista férjét meg nem tudta volna kirakni a házból.
De sokan megszokásból maradnak együtt és a közös anyagiak miatt, ezért van rendeteg nyitott házasság.
Sok olyan nőt hallottam, ha majd felnőnek a gyerekek...köztük az anyámat is, és ő tényleg lelépett apu mellől 24 évi házasság után, csak azt nem értem, mi a fenének várt ilyen sokáig, amikor állandóan csak azt hallottam, hogy mennyire rossz a házasságuk.
Én nem màrtirkodom,de lehetetlen elvàlni.
Nincs munkàm,van egy pici babàm,nincs sajàt lakàsom,nincsenek rokonaim.
Ha elvàlnék,akkor az utcàn landolnék elsö esetben.
Ha tudnàm hogy van sajàt lakàsom,biztos munkahelyem,akkor rég lelöäpnék,de sajnos nem olyan egyszerü.
Rossz így élni,az én házasságom is ilyen.De hová menjek egy fillér nélkül,két gyerekkel,lakás semmi....
A férjem imádja a gyerekeit,igaz a nagyobbiknak nem tudja kimutatni néha.
Ismerek olyat akinek rosszabb az élete,a férje veri is is mindenfélére kényszeríti az ágyban.Mégis felháborodott hogy hogy gondolom,hogy elhagyja???? Érv: Hova mennék,hisz itt folyik a Tisza... Na ez meggyőzött...
És a gyerekek mentális egészsége? Sokakat hallottam, akik eljátszák a gyereknek, hogy semmi baj, de az viszont érzi, hisz a gyerekek érzéke ehhez sokkal jobb, tudják. Rögtön két dologgal szembesülnek: A szüleim nem szeretik egymást, a szüleim átvernek. És máris ott a rossz bizonyítvány.
Félreértés ne essék, senkit sem minősítek, nincs hozzá jogom, csak érdekel, hogy miért történik ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!