Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Így kapok gyerektartást?

Így kapok gyerektartást?

Figyelt kérdés

A drááága volt párom bek.r.ázott, én meg kidobtam. Van egy 4 hetes lányunk.

A görény nappali tagozatos tanuló. Nem dolgozik, pedig ráérne, minden délután itt biciklizik a k.rváihoz, meg a haverjaival megy bulizni. Ma du. főleg berágtam rá, mert kint ültünk az udvaron, ő meg jött a haverjaival, és úgy csinált, mintha nem is ismerne minket, még csak nem is köszönt. Amúgy 20 éves, csak meghúzták egy párszor, ezért nem végzett még az iskolával.

Így mennyi gyerektartást kaphatok? Egyáltalán kapok valamit? Egyedül élek a babával. Hogy kellene ezt intézni?

2009. júl. 15. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
Ha a "párodnak"nincs jövedelme az állam megelőlegezi.(nem akarok hülyeséget írni),nem tudom biztosan hol kell intézni.
2009. júl. 15. 20:15
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

gyerekelhelyezési pert kell indítanod, ott neked ítélik a gyereket. megítélik a gyerektartást, amit ő nem fog tudni feizetni. Ezután az állam megelőlegezi neked. El fog tartani egy darabig.

(össze voltatok házasodva? Elismerte a gyereket? A nevén van? Ne haragudj, de talán ezért kéne egy kicsit meggondolni, hogy az ember mikor és kinek szül gyereket, mert ő nem tehet semmiről, mégis ő fogja meginni a levét.)

2009. júl. 15. 20:20
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem voltunk összeházasodva, de elismerte a gyereket, és a nevén van...

2.: Szerinted tudtam én, hogy ilyen? :O Amúgy meg egy véletlen "baleset" a baba, előfordul az ilyen...

2009. júl. 15. 20:22
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Vigyázz! Az "állam" sem ostoba! Csak abban az esetben előlegezi meg a gyerektartást, ha van remény a kötelezetten behajtani. Nálatok más a helyzet, hiszen még tanul, jövedelme nincs és most még nem is lehet rá kötelezni. Ilyen esetben az "édes" szülők szoktad a zsebükbe nyúlni. Az unoka érdekében megtehetnék. Próbálj velük beszélni.
2009. júl. 15. 21:30
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
7e Ft gyermektartást fog ítélni a bíróság. Ennél nem többet.
2009. júl. 15. 22:19
 6/10 A kérdező kommentje:

A szülők nem fognak fizetni, a saját gyereküket sem tartják el, eddig is rajtam élősködött. Én dolgoztam terhesen, ő meg állítólag nem talált munkát...

Amúgy van egy fél háza, amire a nagyapjával eltartási szerződést kötött. Ebben az esetben sem előlegez?

És azt sem veszik figyelembe, hogy miért tanul még mindig (20 évesen) szakmunkásképzőben? És hogy miből van pénze a mindennapi bulira?

Köszi a válaszokat.

2009. júl. 16. 09:37
 7/10 anonim ***** válasza:
48%
A stílusod azért megérne egy misét..
2009. júl. 16. 09:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Miért? Mi bajod van a stílusommal? Nem tudom, te hogy hívnád pl. azokat a csajokat, akik tudják nagyon jól, hogy van egy néhány hetes gyereke a fiúnak, mégis összeállnak vele. Meg hogy hívnád az ilyen "apát"? Na?
2009. júl. 16. 10:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Talán tudok segíteni...

A páromnak született ugyanígy előző kapcsiból gyereke(tehát véletlenül besikerült),a csaj elment bíróságra ott megítélték a páromnak a havi 6000 ft gyerektartást,úgy hogy iskolába járt és már nálam lakott. Aztán elment a végrehajtó anyósomékhoz felülvizsgálatra hogy van e valami a párom nevén,mivel nem volt eljött hozzánk is (szüleimmel lakunk)hogy itt is nincsen e a nevén valami. Mivel nem volt rajta behajtható semmi,így a bíróság megelőlegezte a havi 6000 ft-ot. Nem számít hogy jár e suliba vagy nem,hogy a szülei eltartják e vagy nem,de a bíróság megítél majd egy összeget azt végrehajtó által leellenőrizteti hogy tényleg nem tud e fizetni,és akkor megelőlegezi az állam,de max 3 évig.

Az hülyeség,hogy akkor nem előlegezi meg,ha úgy látják nem tudják behajtani az apán. Páromnak sem volt semmije mégis megítélte neki,ha meg majd nem tudják vele visszafizettetni,majd szépen lassan leüli.

2009. júl. 16. 21:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt mondtam el, ami velem történt. Amikor a Hágai Egyezmény keretében ez a törvény megszületett, hasonló helyzetben voltam. A férjem külföldön élt és dolgozott és azzal utasították el a gyermektartás megelőlegezési kérelmemet, hogy nincs remény az apán behajtani. Egy vasat sem kaptam. Igaz, ez 40 évvel ezelőtt volt.
2009. júl. 16. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!