Mit tegyek öcsémmel?
Szóval van egy öcsém, 13 éves. Észrevettem, hogy a suli vége óta nagyon kerül. Meghívtam fagyizni vasárnap, úgy gondoltam, ettől majd megtörik a jég, és igazam lett. Elmondta, hogy irigy rám, mert nekem jobb a bizonyítványom, több a barátom, hívnak bulikba, van munkám, stb. A tanulmányi eredményen kívül mindenről elmagyaráztam neki, hogy 13 évesen még én se bandázhattam meg maradhattam ki szombatonként, és majd neki is lesz szerelme. De a jegyeim zavarták a legjobban. Hogy én sok versenyt nyerek, és az évzárón is kaptam jutalomkönyvet. Egy suliba járunk (8 osztályos gimnázium), és én nem szoktam otthon hencegni vele, de a szüleink ott voltak az évzárón, és körülrajongtak, hogy de sok oklevelet kaptam, milyen jegyeim vannak, ezt meg kell ünnepelni. Nekem volt kínos, az meg se fordult a fejükben, hogy öcsém hogy érezhette magát.
Nem tudom, mit csináljak. Korrepetáljam? Nem tűnnék fölényeskedőnek? Egyébként a suli inkább a humán tárgyakra összpontosít, irodalom, töri és zene (mondjuk az nem humán) versenyre rengeteg diákot küldenek, de matekra vagy fizikára, ami öcsémnek jól megy.
Igen, most a szüleim reakciója nekem se tetszett. Egyébként 17/L (elfelejtettem leírni).
Köszönöm az eddig érkezett válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!