Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elveszitettem a fél családom!...

Elveszitettem a fél családom! Csak 2-fiam maradtak nekem! -kérdem én! -beteges-e az, hogy még jobban féltem őket, mint eddig? 29-ill-23-évesek a fiuk!

Figyelt kérdés
2009. júl. 9. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

NEM,NEM BETEGES!!!!!!

Az természetes,hogy félted őket,de azért már felnőtt emberek,és ha már van családjuk akkor nem biztos,hogy ők is így gondolják mint én.

Az én gyermekeim még kicsik,de már most rettegek attól mi lesz,ha már saját családjuk lesz és én csak a sokadik ember leszek már csak az életükben!

2009. júl. 9. 18:58
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Igazából nem tudom,mert nekem még kicsik a gyerekeim.

Viszont úgy gondolom-ha a másik oldalt nézem-elég kínos,ha egy anya vagy egy anyos? rátelepszik az ember életére.De ha még nincs párjuk a gyerekeidnek szerintemm akor is jobb,ha adsz nekik egy kis szabadágot,kis levegőt.

2009. júl. 9. 19:01
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudjuk a hátteret,ezért nem tudok véleményt mondani.Csak azt tudom mondani,hogy ha most ennyire félted őket,akkor később még rosszabb lesz a helyzet.És te még csak észre sem fogod venni,h. szép lassan egy boszorkánnyá válsz.És a leendő menyeid,is útálni fognak a túlzott gyermekeid imádata miatt.Én benne vagyok ebben a szituban,sajnos tapasztalatból írok.
2009. júl. 9. 19:18
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Bocsi,hogy ezt írom,de amit leírsz az nem a szeretetről szól,hanem csupa önzés.Nekem legalábbis annak hangzik.Azért mert nincs senki más körülötted betegesen ragaszkodsz a felnőtt gyerekeidhez.Ha nem így van ne haragudj,de Te írod,hogy "mégjobban féltem".

Attól függ,hogy hogy fejezed ezt ki.Ha mondjuk úgy,hogy bele avatkozol az életükbe,pláne ha párkapcsolatban élnek,és mondjuk elvárod,hogy szinte napi szinten menjenek hozzád,akkor az már túlzás.Vagy ha mindent tudni akarsz róluk,azt is ami nem rád tartozik,ez is túlzás.

Minden embernek a magán életét tiszteletben kell tartani,még akkor is ha a felnőtt gyerekeinkről van szó.

Az én nagyfiam még csak 16 éves,de eléggé kezd önállósodni,aminek én nagyon örülök.Csakis abba avatkozom bele amibe szükséges.Már nem megyek be a szobájába csak úgy rendet rakni...stb...mert van magán szférája,amit tiszteletben kell tartanom.Én annak örülök,ha ép egészséges személyiségű önálló embert sikerül belőlük nevelnem,és nem a szoknyám alatt akarnak csücsülni majd huszonévesen már.Mindig ott leszek ha segítség kell,de már kicsit messzebbről figyelem ahogy próbálgatják a szárnyaikat.Ha pedig majd úgy látom maguk is megélnek annyira önállóak akkor én mondom,hogy alakítsák ki a saját életüket.Egy szülőnek nem az a feladata,hogy maga mellett tartsa a gyerekeit,hanem,hogy abban segítse,hogy értékes önállóan is életképes tagja legyen a társadalomnak.Nem jó,ha egy felnőtt férfi a mama kisfia marad,az nem vagy nagyon nehezen boldogul az életben,a kapcsolatai pedig szépen sorra befuccsolnak.

Erre nagyon vigyázz,ne telepedj rá a felnőtt gyerekeidre.

Bocs,hogy megkérdezem,de nem Te tettél fel már ezzel kapcsolatban 1-2 kérdést?

2009. júl. 9. 19:59
 5/9 anonim ***** válasza:
nem beteges, csak nagyon vigyázz, hogy a fiaid nehogy túlzásnak és tehernek érezzék. Felnőttek már és ha túlzott féltéssel közeledsz hozzájuk lehet, hogy kényelmetlennek fogod érezni!
2009. júl. 9. 20:47
 6/9 anonim ***** válasza:

DE BETEGES!!! A féltéseddel megfojtod őket! Ezen kívül, gondolj bele hogy a féltésed segít e nekik bármit is? NEM! A másik racionális indok, hogy mindkét fiad FELNŐTT! Hagyd had éljék az életüket. És nem utolsósorban:

FOGLALKOZZ A SAJÁT ÉLETEDDEL! Azt tedd helyre, mert ahogy érzem "az élted értelme a fiaid". Ez pedig q*va ÖNZŐ dolog!

Kapd össze magad és alakítsd ki a saját életed, értelmes elfoglaltság, szabadidő, motivációk, célok. Azokért éljél és ne a fiaid miatt aggódjál. Ők köszönik, szerintem élik a saját életük, Te is ezt tedd!

2009. júl. 10. 07:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Mivel nem írt a kérdező kommentet így már biztos vagyok benne,hogy arról a kérdezőről van szó aki már több kérdést is feltett a témakörben csak mindig máshogy csavarva azt,hátha kedvére való válaszokat kap.

Te egyszerűen rátelepedsz a gyerekeidre unalmadba,és ennek semmi köze a szeretethez,egy önző egoista ember vagy aki azt várja,hogy mindenki a családból körülötte ugráljon kedve szerint tegyen.Nagyon gátlástalan tolakodó ember lehetsz,én rühellem ezt a fajtát.És a párkapcsolatban élő fiad életébe akarsz folyton okoskodni belemászni,és még te sérelmezed amiért ez a menyednek nem tetszik.Veszekedést szítasz közöttük,és aljas módon annak örülsz,hogy a fiad nem akar megbántani,inkább a párját bántja.Undorító a viselkedésed.De vigyázz,mert könnyen a saját csapdádba eshetsz.Ha a menyed választás elé állítja a fiadat nem biztos,hogy téged választ.Sőt ha esze van tőled minimum több száz km-re költöznek,mert tőled úgysem lesz ott nyugalmuk.De ha szétválasztod őket attól boldog leszel,hogy tönkre teheted a gyereked és mégegy ember életét?Szánalmas vagy!!!A másik fiadat meg aki még veled él,csak tartsd a szoknyád alatt,bízz benne,hogy nem szökik ki onnan.Majd meglátod mi lesz belőle,de jobb is ha nem lesz mégegy menyed,legalábbis a hölgynek aki az lenne csak jó ha nem leszel az anyósa.Majd 35-45 éves kora között lezüllik,mert nem lesz értelme az életének feleség család nélkül.Akkor jusson eszedbe,hogy te juttattad ide,és okolod magad nyugodtan.De boldog lehetsz,mert a tiéd marad.Most mondd meg őszintén,hogy tudsz ennyire egoista lenni????

2009. júl. 10. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Itt vannak a másik kérdések:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa_..

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Ezeket szerintem ugyan az a kérdező tette fel,csak csavargatva,hátha másféle válaszokat kap.

2009. júl. 10. 10:52
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon téved az utolsó hozzászóló!!-Én még nem irtam-e féle kérdést ide!!-és a féltésem pedig ugy értelmeztem!!!-,hogy mivel meghalt a fél családom azért féltem a két még NŐTLEN-fiaim!! Igy már érthető???

ÉS NEM TELEPEDEK RÁJUK SE!!!!!!-azért nem irtam eddig neked vissza,mert nem voltam gép közelbe!!-és otthol se!!!

2009. júl. 10. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!