Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt már a ti rokonságotokban...

Volt már a ti rokonságotokban is hasonló? Elég ijesztő volt!

Figyelt kérdés

A nagyszüleinktől anno kaptunk egy nagyobb összeget, amit akkor anyu direkt félretett, hogy ha már nem hagyták hogy visszautasítsa egyszer jól fog még jönni. El is jött ez az idő, a nagyszüleim gondban vannak, hatalmas szükségük van a pénzre, a legegyszerűbbnek az tűnt, hogy a kapott pénzt forgatjuk vissza rájuk. Anyu eszméletlenül kibukott, ugyanis abszolút nem emlékezett hova tette a pénzt! Azt mondta direkt úgy rakta el, hogy külön a mi pénzünktől, hogy meglegyen, de egyszerűen nem is rémlett neki, hogy hova tehette. Mivel a nagyszüleimnek sürgősen kell a pénz, én pedig ma ráértem, megkért, hogy jöjjek haza és túrjam fel a házat!

Annyira rossz érzés volt, úgy éreztem magamat mint valami betörő. Elmondta hol nézte már, gondoltam olyan helyen kezdem, ahol nem kereste. Végig túrtam az összes fiúkot, a zoknik, bugyik között is megnéztem, az összes zsebben, mindenhol. Borzasztóan vacak érzés volt. Végül úgy döntöttem megnézem reálisabb helyeken, ahova pénzt szokott rakni, azért nincs megkattanva, hogy ilyen idióta helyekre tegye el! Szinte azonnal meg is találtam. Anyu is belenézett állítása szerint abba a dobozba, mert valahonnan rémlett neki, hogy talán ott lehet, de elborult az agya az idegtől és egyszerűen nem látta hogy ott van. Tényleg nagyon sok múlik rajta, holnap már kell a pénz, tehát szerencse, hogy át tudtam jönni segíteni, de ez iszonyatosan ijesztő volt.

Annyit hallani ilyen "felejtős" betegségekről, én nagyon megijedtem, nehogy anyuval is hasonló legyen. Ekkora horderejű dolgokat még sosem felejtett el!

Nálatok volt már a családban hasonló? Ugye nem feltétlenül jelent ez semmit?

Apu felöli nagymamám lehetetlen helyekre tudja eldugni a pénzét, részletekben, képtelenség róla leszoktatni, rendre 3 nap múlva már fogalma sincs hova tette a pénzét! Nála hozzászoktunk már a nyomozósdihoz, pakoláshoz, túráshoz, de anyunál ez most nagyon furán hatott, pláne hogy mindig ő mondja mamámnak, hogy nem szabad ilyen össze vissza elpakolni minden forintot.

2012. jún. 29. 14:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm a kályhában tartotta a dugipénzét (nyár volt, nem volt használatban) - aztán egy nap mikor hazament, mondta az asszony, hogy nem volt ma meleg, úgyhogy begyújtotta a kályhát, mert eltüzelte benne a szemetet, egyből befehéredett és kapkodta a levegőt. Az asszonyka azt elfelejtette megmondani, hogy előtte megtalálta és eltette a pénzt :P
2012. jún. 29. 14:22
 12/19 anonim ***** válasza:

Nálam van egy fontos levél, egy olyan levél aminél meghagyják hogy csak bizonyos esemény után bonthatod és használhatod fel. Addig biztos hogy itt van ebben a szobában, minden hivatalos levelezésem itt van, de három hete túrom mindenféle módszert követve a szobát és nem találom.

Már minden rég elfeledett dolgot megtaláltam, de ezt a levelet nem. Pedig egyre égetőbb lenne hogy megtaláljam.

De ez a levél sehol.

A legnagyobb hitetlen vagyok ezoterika meg agykontroll dolgokkal kapcsolatban de már komolyan megfordult a fejemben hogy ilyen agykontrollostól kérek tippet hátha az segit visszemlékezni hova is tettem.

2012. jún. 29. 14:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok

áhh,a szemüveg keresése miközben a fejemen van az nálam heti egyszer előfordul minimum.Ma reggel a bérletem nem találtam,végigtúrtam a táskám,semmi.Irány gyalog a melóhely,jó hogy csak 15 perc.Erre beérek,veszek ki zsepit,és kiesik a bérletem...

Nyugi,ilyen előfordul mindenkivel.Bár én nagyobb összeget nem mernék otthon tartani.

Ezoterikás,agykontrolos válaszolónak: ha beválik szólj,egy fülbevalómért már 2 hónap alatt ötször túrtam fel a házat,biztos hogy itthon tettem le valahova,de nincs meg :D

2012. jún. 29. 14:29
 14/19 A kérdező kommentje:

Teljesen kétségbe volt esve, azt mondta el sem meri mondani a családnak (apunak pláne nem), hogy ennyire béna, annyira bűntudata volt, tegnap már sírva hívott hogy feltúrt mindent és egyszerűen nincs sehol. Három napja totál stresszben volt, tiszta ideg volt már, hogy nincs meg. Tényleg hatalmas szerencse, hogy ma éppen ráértem és én nyugodt fejjel feltudtam túrni mindent.

Egyébként sejtettem, hogy nem tudnak majd jónéhányan csupán a kérdésemre válaszolni! A nagymamám egyáltalán nem bízik a bankban. Régimódi falusi nagyi, annyi pénze nincs, hogy érdemes legyen bárkinek is betörnie, persze ezt nem tudhatja senki, de számára egy bank olyan, mintha egyenesen egy rabló kezébe adná a pénzét. Egyedül a temetésre szánt pénze van takarékban, de most erre is szüksége lesz sajnos. Nem lehet rábeszélni, hogy számlára kapja a nyugdíját ezzel megkerülve a problémát!

Hozzátenném, hogy ebből látszik kinek mit jelent a sok pénz.:) Nem milliókról van szó, még csak nem is százezrektől, ezért nem rohantak vele azonnal bankba. Egyébként minden fillérük ott van, az értékeik/ékszereik pedig trezorban. Fogalmam sincs ezt a pénzt miért nem oda tette anyu végülis, de nem is ez a lényeg már. Meglehetősen jó, biztonságos és forgalmas helyen laknak, bolttal, nyugdíjasokkal körülvéve szerencsére, két nagy kutyával. Még egyetlen betörés sem történt a környéken, mert pont amíg nincsenek otthon nagy a mozgás a környéken, szemmel van tartva a ház, éjszaka pedig mindig van otthon valaki. Amúgy is vannak nagyobb és szebb házak a környéken, nem hiszem hogy a mi eldugott pár tízezer forintunkkal fognak szenvedni, amikor máshol köztudottan már polcokról is többet összeszednének! :)

2012. jún. 29. 14:40
 15/19 anonim ***** válasza:

És simán megnéztem tizenévesen is, hogy ott van-e az a valami amit keresek, az alatt amit épp keresek. Elmegyek mellette, ránézek, de nem látom, stb.

Ha valamit nagyon keresel nagyobb az esélye, hogy ránézel de nem látod meg, vagy elmész mellette.

Legalábbis velünk rendszeresen előfordul.

2012. jún. 29. 14:57
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Most meg 3 mondatban 2x írom le ugyanazt. Azért ez sem rossz! :D (#15)
2012. jún. 29. 14:59
 17/19 anonim ***** válasza:

Ne aggódj.

32 évesen vannak ilyenjeim... :-/

Az a baj, h. nálam sajnos dugdosnom kell a dolgaimat. Időről-időre feltúrják a dolgaimat, így sokszor más rejtekhelyet kell találnom. Ebből adódik, hogy ad-hoc véletlenszerű helyekre pakolom el a dolgaimat...aztán lehetetlen visszaemlékezni, hogy ez épp a szekrény illesztésének hátsó oldala, a könyvespolc egyik könyvének 114. oldala, vagy épp egy szobadísz makett belseje volt-e... :-/

2012. jún. 29. 17:48
 18/19 anonim ***** válasza:

mondok egy olyan sztorit, ami kicsit hasonló, de talán durvább.

nagyszüleim már idősek voltak, a papámnak volt az a felejtős betegsége, Alzheimer kór, de annyira még nem durvult el.

a nagyim szellemileg rendben volt, de már nagyon nehéz volt neki ellátni a papát.

történt, hogy mindketten kórházba kerültek, ahonnan sajnos egyikük sem jött már ki élve... :(

ami a lényeg: volt nekik pár arany cuccuk, amit elástak a pincében, lévén, h ott biztonságban lesz, még ha be is törnek.

iszonyat nagy szerencsénk volt, hogy a nagyi még a kórházba kerülése előtt el tudta mondani, mert utána agyvérzést kapott, és szegény nem tudott beszélni.

anyámmal egy szép napon elmentünk a vidéki házukba, és elkezdtünk ásni. komolyan, mint valami kincskeresők. szürreális volt. kb 1 óra keresgélés, ásás után megtaláltuk a dobozokat, és meglett minden.

azóta persze bankban, széfben vannak az ékszerek.

anyukám még viszonylag fiatal, de folyton, ha nála járok mutogatja, h melyik papír hol van, mit kell csinálnom, ha valami szörnyű tragédia történne. de ne történjen.

pakolgatni nem szokott, vannak neki helyei, ahol tartja a dolgokat. ezek nem is igazán a pénzbeli értékük miatt fontosak, hanem a hivatalos mivoltuk a lényeg. tehát mondjuk, hogy hozzá tudjak férni a bankszámlájához, a lakása papírjai, stb.

pénzt tényleg nem szabad otthon tartani. 50Enél nagyobb összeggel érdemes bankba menni.

2012. jún. 29. 19:30
 19/19 A kérdező kommentje:

A papírjaikat én is tudom hol tartja, ékszereket is, többnyire azt is, hogyha van itthon pénz, akkor azt hova teszi. Van hogy S.O.S-ben el kell utaznia akár munka akár nagyszülők miatt, ilyenkor mindig mondta, amíg otthon laktam, hogy tudjam hol hagyott nekünk vészhelyzet esetére egy kis pénzt. Ezért mondtam, hogy lehetetlen helyekre nem is számítottam, azért annyira nem elvetemült anyu, mint ahogy itt valaki mondta is, hogy szekrény hátuljára ragassza, cd tokban, vagy ágyneműk között tartsa, esetleg elássa. Tök reális helyen volt, csak nem ott kezdtem a keresést, elkapott a láz, hogy remélem nem kattant be anyu is ezzel a dugdosással, mivel elvileg anyu ott már mindent átnézett. Tényleg úgy éreztem magam, mint egy betörő, vagy valami drogos, esetleg hálátlan "gyerek", aki minden filléréből kiforgatja a szüleit, ha tudja. Egyáltalán nem volt jó érzés.

Az ásós sztori is elég durva! Az én nagymamám is ilyen sajnos, csak ő már sokszor nem is emlékszik, hogy eltette, hova tette, elköltötte időközben, vagy mivan. Az ékszereit tudjuk hol vannak, de a pénzzel nagyon hadilábon áll, mert nem akarja az egészet egy helyen tartani, de így meg ide 40-et dugott, oda 10-et, stb stb. Ha valamire kell, akkor meg biztos benne, hogy oda tette és tuti ellopta valaki, felforgatjuk a házat és megtaláljuk tök más helyen... Egyszerűen nem bírunk már vele, de szerencsére előkerült a miénk is, ő pedig már nem sokáig lesz egyedül, a pénze is biztonságosabb helyre kerül, nem hal éhen hó végén, amiért "biztos helyekre" dugdossa a pénzét.

2012. jún. 29. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!