Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hova lehet fordulni, ha...

Hova lehet fordulni, ha állami gondozottként kikerülök az utcára, és senkim sincs, se szüleim, se testvérem se párkapcsolatom, se örökségem, se pénzem mit tévő legyek?

Figyelt kérdés
2012. jún. 26. 13:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Akkor te bizony nem most kerültél ki az utcára. Jó sztori lenne, ha nem tudnám, hogy 1,5-2 milliót kapnak az állami gondozott fiatalok indulásnak, és havonta is kapnak pénzt.
2012. jún. 26. 15:34
 12/18 A kérdező kommentje:
Képzeld ,szombaton kerülök utcára mivel addig lehetek az otthonba, örülök, hogy ilyen jól ismersz.. az az 1-1.5 millió már megszünt, de am is azt majd 6 év mulva kapom meg lakástakarék formájában, azt nem kapjuk kézhez.. nem tudom ,hogy honnan vagy ilyen jól informált.de szerintem az ilyenekkel nem viccelődik az ember.a másik meg az hogy azért tettem fel ezt a kérdést, hogy segítséget kapjak, szerintem 2őnk közül én jobban tudom ,hogy mit kapok meg mit nem ...
2012. jún. 26. 16:42
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha veled tényleg így járnak el, h 0 támogatást kapsz és amit kapsz is csak évek múlva, akkor még perelheted is őket. A jogszabály, amit linkeltem aktuális és egyáltalán nem ír olyanról, amit te mondasz. Ha tényleg úgy van persze, ahogy mondod, akkor keress fel egy önkormányzati jegyzőt a településeden, mert az akkor jogi eset.
2012. jún. 26. 16:49
 14/18 A kérdező kommentje:
Sajnos tényleg igy járok, mivel családi pótlékot már nem kapok nagyon régóta , otthoonteremtési támogatást kapok de azt 2 évvel ezelőtt befektettem lakástakarékba,amiből majd csak 2 év mulva lesz pénzem mert (4 éves a szerződés) ,de mivel ,nem tudok annyi pénzzel sokra menni, ezért még szeretném 4 évre meghoszabbitani ,és akkor már ezt a pénzt nem csak lakáscélra lehetne felhasználni,hanem egy hitelre önerőként is . viszont ez még + 4 év szóval 6 év mulva lenne ebből valami! szóval egy szónak is száz a vége nincs vagyonom, amivel utnak indulhatnék.
2012. jún. 26. 16:59
 15/18 anonim ***** válasza:
mióta vagy benn? minden hónapban sz utánad járó családi pótlékot eltette az intézet, azt meg kell, hogy kapd
2012. jún. 26. 19:34
 16/18 A kérdező kommentje:
11 éve lakom bennt ,de azt a pénzt én már 18 évesen megkaptam. Ami a szallagtűzömre volt elég ,meg a mostani sulimra.. mert fzetős volt .
2012. jún. 26. 20:59
 17/18 anonim ***** válasza:

Először is az önkormányzathoz. Amikor kikerülsz az intézetből, minden bizonnyal kapsz egypár jótanács mellé címeket is, ahol tényleges segítséget kaphatsz.

Addig, amíg nem vagy az utcán, javaslom, hogy keress meg egy ifjúsági pszichiátert vagy pszichológust, vagy egyéb hasonló szakembert, az sokkal többet tud mondnai a lehetőségekről neked, mint én.

Helyezkedj el elsőször akárhol, ahol csak normális munka van. Tanulj nyelveket és menj ki néhány évre külföldre. Nem kell átharapni a torkomat - tisztességes, normális, normáisan fizető állásokra gondoltam.

PL. ha szeretsz emberekkel foglalkozni, és szeretsz máősokat, időseket gondozni, akkor egy csomó helyen kaphasz állást Angliában is, Németországban és más európai országokban is. Vannak pékségek, ahol állandó munakerő-hiány van, nem beszélve a kórházakról.

Nem kell száműzetésre gondolni, évtizedekre, csak pár évre. Pár év alatt össze lehet hozni egy picike lakásra valót. (Nekünk is úgy sikerült, a párommal. Csak mi ketten vagyunk egymásnak.)

2012. jún. 26. 21:34
 18/18 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, a segítségedet! Külföldre én is gondoltam, de majd csak azután mikor már van valamennyi tőkém. Ha összejönne még szeretnék tanulni levelezőn, szakács szakma érdekelne,szerintem azzal már többre vinnéám külföldön .
2012. jún. 27. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!