Tényleg a jó házasság alapja a jó szex?
Azért nem a szex témakörben írom, mert nem a hülyéskedés érdekel, meg hogy ki hogy, hányszor, kivel...
Elgondolkodtam rajta, ha egy házaspárnál, akár több év után a szexuális kapcsolat megváltozik, okozhatja-e a házasság végét.
Relatív, nekem például nem az az alapja, nem mondom, hogy nem szeretem, de úgy érzem vannak annál fontosabb dolgok is, ami jobban összekovácsol két embert egy párrá. Nekem nem a szeretkezés az első, lehet több vagy kevesebb, mindegy.
Ha csak az egyik félben változik meg a szexuális vágy, akkor ronthat rajta (pláne, ha a másik nem bírja megbeszélni a párjával és megy a feje után, kommunikáció nélkül), de ha mindketten ugyanúgy változnak, akkor minden megy a régiben.
Az egyik alapja.
De azért ezen kívül más is van, pl. hogy a szexen kívül van-e más közös cél, vagy közös pont.
A szex nagyon fontos, de önmagában nem elég.
emberfüggő is
én pl. mikor nem élek kapcsolatban, fél évekig is kibírom szex nélkül úgy, hogy nem nyúlok magamhoz.
viszont nem bírok olyan kapcsolatban megmaradni ahogy rossz a szex.
tudom hogy csak olyannal kötnék házasságot, akivel a kapcsolatunk ezen része is örömet okozna - és ez jó is így, mert azt akivel nem jön össze, meghagyom azoknak akik számára ez elhanyagolható. és persze lehet hogy nekik egymással viszont jó lenne :)
Mindenki mást ír, tehát emberfüggő. Nem árt, ha e téma terén hasonló a véleményetek a házastársaddal.
Én megmondom őszintén, a rengeteg érdeme az, amiért vele vagyok, de ha nem volna vele isteni a szex, én bizony félrelépnék. Szerintem ezzel ő is így van.
31N
Utolsó, nem, persze nem arra gondoltam én sem, ha betegség van pl és nincs szex, akkor vége a házasságnak (nálunk pl terhesen, szülés előtt-után összesen vagy 5 hónapig nem volt szex, mégsem váltunk el :o) )
Csak hallottam már olyat (lehet csak mendemonda), hogy ha van a házaspár közt kis nézeteltérés, vagy "lustaság" a feleség részéről, akkor azt egy kis szexel kompenzálja, és így szent a béke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!