Normális, hogy anyám nem akar elengedni egy helyi 'fesztiválra'? 18l
Nézd Kérdező, meddig akarsz még inkább lemondani, és konfliktus-kerülni? Ezen a konfliktuson szinte mindenkinek át kell esnie a szülői házzal, hozzátartozik a felnőtté válás természetes folyamatához, hogy megértetjük másokkal is - igen, első sorban a szüleinkkel - hogy felnőttünk, a kapcsolat jellegének meg kell változnia. (nem annak, hogy jó-e a kapcsolat, csak a jellegének)
Egy felnőtt nem engedélyt kér, hanem megbeszél, tájékoztat. Ha írnám a "mondatok amiket soha nem akarok hallani" listát, köztük lenne az, hogy valaki azt mondja 18 év felett, hogy "elmehetek-e?" - mert nem tudnám, hogy most én vagyok despota, vagy a másik önállótlan, de egyik lehetőség sem öröm. Az "azt hiszem, elmegyek - mit szólsz hozzá?" az már úgy rendben van, mert jelzem, hogy én döntök, de jelzem, hogy a döntésemhez fontos a másik véleménye is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!