Mit tehetnék, hogy kikerüljek ebből a szörnyű életből?
Nagyon szegény családban élek, egy borzalmas, penészes házban. Sokszor ételre is alig telik, a helyzet annyira borzasztó, hogy húst max. 2-3 hetente 1 alkalommal látunk, és ha van mit enni, az általában kenyér, zsír és vaj. Van 2 féltestvér húgom (7 és 10 évesek), meg egy öcsém (17 éves), aki füvezik és iszik (ezzel a szüleim nem foglalkoznak).
A család Csongrád megyében vagyunk, édesanyám nem dolgozik, mostoha apám ritkán, növény termesztésből tartjuk fent magunkat.
1 éve tettem le a szakmám, de sajnos nem bírok benne elhelyezkedni, már rohadtul megbántam, hogy ezt a semmi értékű szakmát választottam. 1 éve próbálok munkát találni, vagy valami ingyenes OKJ-s normális szakmai képzést, de semmi nincs. A munkaügynél lett volna lehetőségem angolt tanulni, de arra nem volt pénzem, hogy elmenjek Szegedre a felvételit megírni.
Van egy párom már 1,5 éve, nagyon szeretjük egymást, de ez a munkanélküli állapot sok konfliktust szül közöttünk. Mostanság olyan a helyzet, hogy azt mondja, nem látja együtt a jövőnket, mert a helyzetem miatt kilátástalan.
Odáig jutottam magamban, hogy gondolkozok az öngyilkosságon. Az életem egy nagy sz*r, rohadtul felesleges élni, soha nem viszem semmire, nem lesz semmim, se egy saját lakás, se gyerek, se pénz, se normális étel, semmi öröm.
Mindenki szenved, az öcsém múlt télen fontolgatta, hogy eldugítja a kályhacsövet, hogy haljunk meg mind csöndesen egy éjszaka.
Valaki van hasonló helyzetben? Esetleg nem tud valaki valamilyen munkát Hódmezővásárhely környékén?
21/F
Egyébként igen, amilyen "helyes"írásokat itt látni, te lekörözöd a 90%-át a kérdezőknek és válaszolóknak!
Nem kell lealacsonyítanod magadat.
Egy barátomnál internetezek, nálunk sajnos nincs.
Nem érzem magam megfelelőnek egy érettségihez, inkább végeznék fizikai munkát egy jó szakmán belül. Nem engedhetem meg magamnak, hogy éveket töltsek gimnáziumban, egyetemen, egy olyan szakmát szeretnék, ami 1-2 év alatt megszerezhető, és megélhetést biztosít.
azért ne gondolkozz az öngyilkosságon, szerintem, akkor sose derül ki, hogy mire lennél képes, és hogy mire fogod vinni... lenne még kb 50-60 éved.
szó szerint előtted van az egész élet még! sajnálom, hogy nem tudok segíteni, de szorítok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!