Vannak itt leszbikus párok, akik együtt nevelnek gyereket? Ha igen, hogy szólít titeket? Mindkettőtöket anyának, esetleg valakit keresztnéven?
Szia!
Bocs az offért, de a Neander-völgyi is családban élt. Mellesleg nem nagyon olvasok leszbi választ, csak kritikákat.
Pontosan. Ezek szerint tehát nem a hetero család a garancia a gyermek egészséges fejlődéséért, hanem szerető gondoskodó család. Bármilyen tagokkal.
A csonka család is család, ha ott szeretik egymást. Ezért volt ostoba a kitérője a leszbikusság kritikájára.
Sziasztok!
Érdeklődve olvastam a válaszokat, hogy egy ilyen téma mennyire kiválthatja az emberekből gondolkodásának szempontjából a 2 végletet. Én is leszbikus vagyok, de nem tervezünk a párommal gyereket vállalni. Ennek ellenére nem tartom rossz dolognak, ha egy leszbikus illetve meleg pár gyereket vállal úgy, hogy egyikük a biológiai szülő. Lehet, hogy egy ilyen kapcsolatban élő gyerek sokkal nagyobb szeretetben nő fel, mint egy hetero kapcsolatban. Nem értek azzal a válaszolóval egyet,aki azt írta, hogy egy gyerek aki leszbikus kapcsolatban élő szülőkkel nő fel, az a leszbikusságot fogja követendő példának illetve normának tekinteni, sőt. Nagyon nagy valószínűséggel hetero fiatal válik belőle, mivel a melegség akármilyen hihetetlen, nem nevelés kérdése. És hogy a topic indító kérdésére is válaszoljak, sztem úgyis eldől, hogy a gyerek hogyan fogja az anyuka párját szólítani. Nagy valószínűséggel úgy, ahogy az anyukától hallja, vagy ahogy a "másik anyuka" a gyerek mellett saját magára utal. Ha anyuként, akkor anyuként,ha keresztnéven,akkor keresztnéven, mindenesetre a nénizés az számomra egy ilyen szituációban teljesen irreálisnak tűnik. A szomszéd lehet néni, de aki felneveli, az elég fura lenne,ha néni lenne a számára. Persze ez csak az én véleményem.
További szép napot mindenkinek! (26/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!