Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Neked is vannak kéregető...

Neked is vannak kéregető rokonaid/ismerőseid?

Figyelt kérdés

Mindig mennek valakihez kölcsönért, de közben két kézzel szórják a pénzt. Sokszor olyantól kérnek, aki azt se tudja, hogy ossza be a pénzét még jobban, miközben ők húst-hússal zabálnak, cigiznek, stb.

Tudom, nem helyes általánosítani, de mindenütt ezt látom/hallom és hozzánk is ilyenek jönnek (vagyis csak jönnének).

Ti szoktatok ilyeneknek adni?

2012. máj. 23. 15:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére nincsenek.
2012. máj. 23. 15:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen rokonom, de nem beszél velem, mert akart kérni, mondtam neki, hogy nekem ennyiből kell megélnem, és így, neki több jut, látom, mit csinál vele, szóval ne várjon tőlem semmit, max. tanácsot adok, min spóroljon. Ekkor sz*revőnek nevezett, mert ő aztán nem spórolna, és azóta nem szól hozzám. Hála az égnek.
2012. máj. 23. 15:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A férjem nővére. Életében nem dolgozott még egy napot sem, ha pénzhez jut, azonnal elszórja. Van egy gyereke, őrá hivatkozva pumpolja az egész családot. A férjem már nem veszi fel a telefont, ha látja, hogy ő hívja.
2012. máj. 23. 15:17
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Szerencsére nincs ilyen. Igaz volt hogy egy közeli rokon kért egy tízest karácsony előtt, mert most nehezebben jönnek ki, bár amikor megtudtuk, hogy a gyereke laptopot kapott karácsonyra, akkor megfogadtuk, hogy nem adunk többször.

Ha olyan ember kér, akiről tudjuk, hogy elherdálja és előbb lesz belőle cigi, mint kaja az asztalon, akkor elküldjük.

2012. máj. 23. 15:49
 5/10 anonim ***** válasza:
94%
van. anyósom. minden hónapban kér 10-20 ezer forintot. igaz, hogy csórók vagyunk mint a templom egerei, de mindig adunk... persze aztán időre vissza is adja, azzal nincs gond, csakhát minden hónapban eljátszani?? elég gáz...
2012. máj. 23. 17:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Sajnos én is hasonló vagyok, bár én max 5 ezret kérek, mert ennyi elég, és ezt vissza is tudom adni. Sajnos nagyon kevés a bevételünk, hiába dolgozunk. Van 1 gyermekünk, aki tartósan beteg, és a kezelésére sok pénz megy el. Ezen meg nem merek spórolni, mégiscsak a gyermekem egészségéről van szó. Nem szórjuk a pénzt, spórolunk, ahogy csak tudunk, nem iszunk, nem cigizünk, nincs autó, nincs csak 1 ősrégi telefonunk, ami feltöltős, egy 1000 éves számitógépünk, még kábel tv-nk sincs. Most már egy ideje azt csinálom, hogy hónap elején adok oda valamennyi pénzt a testvéremnek, és hó végén azt kérem vissza. Szóval az talán nem is annyira kéregetés.De van, hogy még plusz kölcsön kell kérnem.
2012. máj. 23. 17:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Van, anyám. Sajnos nem is kis összegekről van szó, egyszerűen nem tudom hogy nem jön ki annyi pénzből amennyit keres. Persze én jóval kevesebbet...
2012. máj. 28. 18:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére a családunk, rokonaink nem ilyenek. Van olyan aki kér, de a képe majd lesül, hogy már megint erre szorul, persze adunk neki, nehéz helyzetben van, tudjuk és jó helyre kerül a pénz, vissza is kapjuk mindig, tehát ez valahol számomra természetes. Egy család azért család, hogy segítsük a "bajbajutott" szeretteinket.

Viszont ha lenne kifejezetten ilyen kéregető, ingyenélő rokonom, aki hülyeségekre szórná el a pénzét, azt én is biztos elhajtanám!

2012. máj. 28. 19:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám testvére. A barom fiuk állandóan összetöri a kocsit, amin persze hitel van aztán jönnek a nagyimhoz kölcsönért. Ő meg jól tesz félre meg mi is segítjük, így van olyan 300-400ezer megtakarítása, nah azt rendszeresen elviszik. 1 év múlva visszaadják, de persze ha a mamámnak közben kellene, bármi történne nem lenne meg a pénz. Csak azt hiszi az az ocsmány banda, hogy mindenki gazdag csak ők nem. Ott is cigizés megy, húst hússal, új autó minden évben meg egy használt, amit a szerencsétlen kölykük összetör. Ki nem állhatom őket, de a nagymamám persze ad.
2012. máj. 28. 20:25
 10/10 anonim ***** válasza:

rokon nincs, csak ismerős, nem kért, csak célozgatott

kellene a külföldi nyaralásra, mert a kolleganőkkel közösen mennének

pofám leszakad, én évek óta sehol sem voltam, spórolok, majd pont neki fogok adni, aki nálam jobban áll...

2012. máj. 28. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!