Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A tesóm nagyon féltékeny a mi...

A tesóm nagyon féltékeny a mi életünkre, hogyan viselkedjek ilyen helyezetben?

Figyelt kérdés

A férjemmel Budapesten élünk 3 éve, szépen haladunk előre az életben ( jó munkahely, autó, lakás...), a hugom viszont vidéken maradt a vőlegényével,nem keresnek valami jól, nem tudnak elköltözni az anyósától .

Mindig a szememre veti, hogy mi milyen jól élünk, a párja is hegeli ellenünk.

Már mondtuk Nekik, hogy költözzenek ők is fel Pestre, akár nálunk is lakhatnak egy ideig, és hátha ők is összeszedik magukat. De nem akarnak jönni. Már ott tartunk,hogy azt sem merjük nekik elmondani, hogy megyünk nyaralni, vagy hogy vettünk egy tévét.

Szoktunk nekik segíteni, nem pénzt adunk, hanem pl. a régi fényképezőgépet odaadtuk nekik, természetesnek vették, hogy odaadtuk, pedig nem keveset ér a gép. Meg sem köszönték.

Mit tegyek? Nem akar erről beszélni velem, nagyon bánt, mert szeretem nagyon a tesóm, de eltávolodtunk egymástól.:(

Valaki volt már hasonló helyzetben?

2009. jún. 25. 11:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, csak én vagyok a fiatalabb és sikeresebb.

Nem lehet mit tenni.

Én magamat azzal nyugtatom, hogy ő is ugyanannyi segítséget kapott az indulásra, mint én. Azóta is többet támogatják, mert szegény ő. Engem ez irritál.

Hogy nem tanult, rosszul választott párt, hogy nem tudja beosztani a pénzt, elszórja hülyeségekre, az nem az én hibám...

2009. jún. 25. 12:00
 2/8 anonim válasza:
100%
Ne segíts nekik,aki még meegköszönni se képes,az szerintem nem érdemel segítséget. Tudod hogy van a mondás:"segíts magadon,Isten is megsegít"
2009. jún. 25. 12:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes,hogy a testvérek féltékenyek egymásra,hisz mindegyik testvér egyenlő esélyekkel indult a felnőtt életbe...Mi hárman vagyunk lányok,de nem vagyunk féltékenyek egymásra,mert mindhármunknak másban van sikere..A nővérem diplomás lett,jó munkahely,szép nagy ház,de haragban van apukánkkal....A húgomnak is szép háza van,jó munkahelye,de rossz házassága....Nekem nincs saját lakásom,de külföldön élek,és boldog házas vagyok....A siker nem mindig a vagyon....és az ember a saját életének boldogulását ne a testvére oldja meg...Lehet keseregni,és bosszankodni,hogy a másik sikeresebb,de a lehetőség ott volt minden testvérnek...
2009. jún. 25. 12:25
 4/8 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van, csak endem az bánt, hogy megromlott a kapcsolatunk emiatt.

Régen mindent megbeszéltünk, most már nem, és arra is figyleni kell, hogy mit hogy mondok. Nem akarok nagyképűnek tűnni előttük, pedig sokszor így jön le azt mondja.

Hogyan kezeled a helyzetet? Nem beszélgettek, vagy nincsekek közös programjaitok?

2009. jún. 25. 12:27
 5/8 A kérdező kommentje:
Kedves 12:24-es, tényleg így szól a mondás, de én nem ilyen ember vagyok. Segítek ha tudok, főleg, ha a tesómról van szó. Igaz nem köszönte meg, de látom, hogy örömmel használják, ez egy kicsit kárpótol.
2009. jún. 25. 12:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én bátyám is ilyen, sajnos. Soha semminek nem örült, amit nekünk sikerült megszerezni (lakás, diploma, külföldi út), pedig pontosan tudta, hogy évek hosszú munkájának volt a gyümölcse. Aztán, mikor neki lett háza, családja, szememre vetette, hogy nem lelkendeztem, hogy vettek új szekrénysort. Mondom, ezen mit lelkendezzek, egyébként nem is tetszik, csak azért nem fogom mondani, hogy meg ne sértsem. Inkább nem szóltam hozzá a témához. Szerinte nekem minden alkalommal, ha vesznek egy kanalat, örömmámorban kellene úsznom és lelkendeznem. Ő pedig mindenre irigy, ami nekünk van, semminek sem örül. Én nem bántom semmiért, legfeljebb hanyagolom a témát, de ő ebből azt szűri le, hogy lenézem, pedig csak veszekedni nem akarok. Olyan dolgokat vár el tőlem, amit ő még szikrányit sem képes felém nyújtani.

Szerintem ne foglalkozz vele, éld az életedet, úgysem tudsz olyan lenni, hogy az nekik tetsszen. Ha nincs rajtad sapka, az a baj...

2009. jún. 25. 12:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Nálunk nem ennyire durva a helyzet, kicsit úgy érzem, hogy menthető volna, ha szakítana a vőlegényével. Nem szép ilyet mondani, de annyira lehúzza az a srác, szerintem ő is érzi, csak nem mer lépni.
2009. jún. 25. 12:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Beszéljétek meg őszintén. Megmondhatod neki a véleményedet a vőlegényéről is, finoman. Ha együtt maradnak, valszeg elmarja tőled, de ebbe nincs mit tenni, bele kell nyugodni.

Az irigységre nincs gyógyszer. Szó szerint gyilkos indulat. Jobb az irigy embert elkerülni.

2009. jún. 25. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!