Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segitsek a csaladomon?

Segitsek a csaladomon?

Figyelt kérdés

Kulon csaladom van 1 eve hazasok vagyunk kulon csaladom van, azert vettem el felesegul a baratnomet h mar keruljek jo messzire a csaladomtol, mert pokolla tettek az eletemet es most segitsegemet kerik. A baratnoimet orokke elleneztek h minek vagyok ezzel vagy miert nem keresek jobbat s mindig veszekedtek azzal akivel kapcsolatban voltam.Most egy eve hazasodtam ossze a baratnommel es anyosomeknal lakunk kulon hazban (egy udvaron ket haz van). Az eskuvore nem jelent meg senki a csaladbol. Nemreg hitelt vettunk fel egy uj lakasra es hivtak telefonon h nem tudnank kolcson adni mert kicsit az anyagi helyzet rosz es ok fizetnenek a banknak vissza az adosagot amennyit kernek kolcson, itt el gondolkodtam h olyan szemelyeknek adjak akik orokke veszekedtek, mindenben bele kottek, pokolla tettek az eletemet. Megjegyzem azert rendesek voltak mert nem ittak vagy cigiztek stb csak nekem tettek tonkre az eletemet. Ti szerintettek mit csinaljak adjak kolcson vagy nem kapom meg vissza azt sem amit oda adok nekik

koszonom elore is a valaszokat

2009. jún. 25. 09:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne adj kölcsön. Ki tudja látnád-e még azt a pénzt:S Főleg úgy, hogy te is a hiteletekből adnál. De végülis neked kell tudnod, hogy mennyire megbízhatóak ilyen téren.
2009. jún. 25. 09:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben nem adnék. Személyes tapasztalat:

Édesanyám az életben el nem fogadott egyetlen férfit sem, aki közeledett hozzám. Jó ideig én is inkább cseléd voltam a háznál, mint családtag. Aztán sokáig nem volt senkim és otthon szó szerint én voltam a körbedédelgetett ember. Addig amíg meg nem jelent a mostani férjem a színen. Egyből rossz lettem megint. Itt jöttem rá, hogy a szüleimnek azért voltam jó, mert otthon voltam,csak velük foglalkoztam. 33 évesen férjhez mentem, gyereket szültem. Még a gyerekre sem néztek rá eddig. Pedig két utcányira laknak tőlünk.

Na a "jó" időszakban anyukámék úgy vettek autót, hogy a hitelt én vettem fel hozzá. Mióta megromlott a viszony, bizony már anyám is pedzegette, hogy nem fogja fizetni a hitelt, csinálok amit akarok. Munkatársai is visszamondták, hogy azon szórakozott bent, hogy majd a gyed-emből levonják a hitelt és kész ő meg jár a kocsival. Úgyhogy jó nagy kakában vagyok emiatt. Még jó, hogy a férjem tényleg rendes ember és nem bánt egy szóval sem ezért, tudja, a jó szándék vezérelt és nem gondoltam volna, hogy ilyen bajba juthatok a saját anyám miatt.

Úgyhogy még egyszer mondom: ne tedd. Nem fognak szeretni miatta, nade most törődnek veled? Igen, most igen, mert pénz kell nekik. Ha megoldódik a gondjuk, akkor megint más hangot ütnek majd meg.

2009. jún. 25. 09:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire megbízhatatlanok én nem adnék.

Pont most hallottam egy esetet, csak ott fordítva volt.

Az idős szülök jelzálogot engedtek a házukra, a gyerek nem fizetett, az idős néni-bácsi, meg nagyon sírt mikor ismerősömék mentek megnézni a lakást.

Ne hozz baj a fejdre, pláne ha nem jó a viszonyotok.

2009. jún. 25. 09:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem ők vettek fel hitelt?

"Nemreg hitelt vettunk fel egy uj lakasra es hivtak telefonon h nem "

Halgass a szívedre, ha nem akarsz adni ne adj, ha meg úgy érzed akarsz adni akkor adj

2009. jún. 25. 09:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem adsz, lelkifurdalásod lehet, mert csak a családodról van szó... És úgy tűnik, hogy van is különben nem kérdeznéd! Ha adsz nem biztos, hogy visszakapod! Adj annyit amennyit nem sajnálsz adni, úgy gondolva a dologra, hogy nem fogod visszakapni, legfeljebb kellemesen csalódsz ha mégis vissza adják. És mond azt magadnak, hogy ezzel te befejezted!
2009. jún. 25. 09:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor adj, ha nem jelent Neked nehéz problémát az, ha nem adják vissza. Nem rajtuk múlt, hogy sikerült egyenesbe hozni az életedet, úgy látszik, a párkapcsolatodba már nem tudnak belerondítani, egy tetemes adóssággal viszont esélyes, hogy stresszesebb lesz az életed. Ez viszont szintén mehet a családod rovására. Kicsit furán hangzik ugyan, hogy azért vetted el a barátnődet, hogy ne legyél otthon, remélem, ez nem így van, csak rosszul fogalmaztál. Ha náluk laksz, az azt jelenti, hogy ők segítettek egy csomót Neked/Nektek, nem valószínű, hogy azért, hogy egy lyukas zsákba lapátold át másnak. Ilyen ígéretet rengeteget hallott már mindenki, aminek utána egy vállrándítással hátat fordítottak.

Ilyen előzmények után én nem adnék, de ez én vagyok. Ha lelkiismereted szerint te mégis úgy érzed, hogy tartozol Nekik, beszéld meg a pároddal, mivel ezt már nem egyedül vállalnád. Különösen úgy, hogy esélyes, hogy egy fillért sem látsz viszont abból a pénzből.

2009. jún. 25. 10:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Te ismered a szüleidet, neked kell tudni, hogy mennyire megbízhatóak. Tényleg vissza fizetnék-e vagy inkább rendszert csinálnának a kéregetésből. És ami még fontos, tényleg rászorulnak a kölcsönre, vagy csak "luxus" dolgokra kell, esteleg könnyebb kérni mint dolgozni. Amúgy meglehet "tanulni" nemet mondani minden lelkiismeretfurdalás nélkül. Én legalábbis megtanultam, mivel apósék minden évben vagy 2-3 alkalommal megpróbálnak pár száz ezerrel lehúzni.
2009. jún. 25. 10:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Már ne haragudj, de a párodnak szerinted hogyan esne, hogy az ő szülei segítenek titeket, ahol tudnak (gondolom, nem kértek pénzt a telekért és biztosan segítettek a házhoz jutásban) és te pedig azokat támogatod, akik titeket nemhogy anyagilag, de lelkileg se támogattak soha??? Ha valakit támogatnotok kellene, illene, az az ő szülei, márha nagyon sok felesleges pénzed lenne. Szerintem ha hitelt vettél fel, akkor nincs nagyon sok felesleges pénzed. Mondjad, hogy nagyon sajnálod, de neked is van saját hiteled és annyit vettetek fel, hogy nem győztök többet.

Azon egy percig ne aggódj, hogy nem tudnák/akarnák törlesztetni a hitelt, mert ez biztos. Ha nem tudnak maguktól felvenni, akkor törleszteni se fognak tudni. Aztán fizethetsz. Ezt te se gondolod komolyan, ugye? Mármint hogy egyáltalán ez kérdésként felmerült benned...

2009. jún. 25. 10:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Nehéz ügy. A párodat kérdezd meg. Ha Ő igent mond, akkor tök mindegy, hogy itt mi miket írunk. Neki van személyes sértettsége, ismeri Őket és ha valaki, na akkor Ő tud dönteni a kérdésben.
2009. jún. 25. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!