Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek tényleg le vagyok...

Szerintetek tényleg le vagyok maradva?

Figyelt kérdés
A héten beszélgettem barátnőmmel és az anyukájával. A barátnőm már tud sütni, főzni én még csak most tanulok. Pár dolgot már meg tudok csinálni. Barátnőm anyukája mondta, hogy barátnőmhöz képest le vagyok maradva. Lehet ez tényleg ciki, hogy még csak most tanulok. Ebben benne van az is, hogy egyrészt nem volt aki megmutassa (anyukám meghalt) másrészt én is kicsit lusta voltam bevallom, hogy hozzákezdjek magamtól. De jobb későn mint soha már hozzákezdtem és remélem ha majd nekem lesz családom már tudni fogok mindenfélét főzni. 20/L
2012. máj. 5. 12:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

:) Ne vedd a szívedre! A barátnőd anyukájának jól esett az orrod alá dörgölni, hogy az ő nevelése mennyire eredményes, az ő kislánya milyen talpraesett. Nos elárulok valamit: mások anyukái szeretnek rávilágítani arra, hogy a gyerekük mennyi mindent tud. (Az anyósok egy része meg különösen élvezi, ha beleköthet egy lány főzőtudományába... és ezen nincs is mit tagadni, majd megtapasztalod. De legyen nagyobb szerencséd :) )

A főzés nem olyan nagy kunszt, mint sokan gondolják, és az, hogy valaki tud főzni, nem azt jelenti, hogy jól is csinálja, vagy gyakran csinálja, vagy más háztartási dologban is jeleskedik.

Nekem a nagymamám tinikorom óta minden évben egy beköttetett vastag receptkönyvet adott, célzás gyanánt, hogy érezzem a törődést. Természetesen minden alkalommal meg lett említve, hogy a velem egykorú unokatesóim már milyen finom piskótákat sütnek(én meg semmit...). Egy éve vagyok egyetemen, kollégiumban. Egyszer nem ettem még gyorsétteremben vagy a menzán. Az elejétől kezdve magamnak főzök, a könnyebbekkel kezdtem, aztán sorban jöttek a kicsit rafináltabb ételek. A kényszer sokmindenre ráveszi az embert, a főzés pedig viszonylag gyorsan elsajátítható tudomány, úgyhogy ereszd el a füled mellett ezt a megjegyzést. Az idősebbek szeretik a tudásukat fitogtatni, csak épp arról feledkeznek meg, hogy nemcsak főzni tanulnak később a lányok, de minden más is kitolódik, ami viszont nem a mi hibánk.

2012. máj. 5. 17:42
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet,hogy ciki,de én most sem tudok főzni,pedig 25 vagyok.Na bumm,ettől nem áll meg a világ.Anyukám olyan helyen dolgozik,ahonnan haza tud hozni annyi ételt,amennyit hárman megeszünk(Ő,öcsém és én).De nem is érdekel a dolog,semmi kedvem a tűzhely felett görnyedni.Nyilván ha rá leszek kényszerülve,akkor megtanulok.Bár kétlem,hogy menne,a konyhában tök analfabéta vagyok.

Barátnőd anyukája roppant bunkó és sekélyes,én a helyedben kerülném őt messzire.Nincs arra általános szabály,hogy ki mikor tanuljon meg főzni.Ha van tehetséged és kedved hozzá még az is lehet,hogy gyorsabban megtanulod mint anno barátnőd.25/N

2012. máj. 5. 17:43
 13/13 anonim ***** válasza:

Komolyan, ha a hülyeség fájna...

Nem vagy lemaradva, ez nem lóverseny! Majd szépen betanulod a mozdulatokat, egy idő után már automatikusan jönni fognak a fejedből a receptek, és gond nélkül fogsz főzni.

2012. máj. 6. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!