Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyenek a férfiak a...

Miért ilyenek a férfiak a családban velem?

Figyelt kérdés

Konkrétan apámról és a bátyámról van szó. Mindig is sokat veszekedtünk. Volt, hogy apu hagyott volna meghalni. Még jó,hogy anyu észrevette. Bátyám sokat bántott fizikailag, Ő volt az aki elsőként kiröhögött,kigúnyolt mindenhol a rossz híremet keltette. "Megfúrta" a kapcsolataimat, bemártott alaptalanul apánknál,mert tudta,hogy nekemesik apu és leszíd. Már a harmadik X-en túlvagyunk, és a helyzet változatlan.

Apu úgy véli,hogy igazságos velünk, holott az én szavam fabatkát sem ér a testvéremével szemben. Mindig lázadtam a dolgok ellen,és sokszor lelkileg roppantam bele,amikor lesve néztem, hogy miként tesznek ellenem. A kívülálló is látja mi zajlik a családban, csak ők hajthatatlanok és azt vallják Nekik van igazuk.

Gyerekkorunk óta van ez a helyzet, nem tudom mivel értem el, hiszen a legkorábbi emlékeim már 5 éves koromból valók. Középső gyerek vagyok, a hugom 18 évvel fiatalabb nálam, őt nem lehet az oka, hisz még nem is élt,mikor már a gondok megvoltak.

Úgy érzem már ez ellen nem tehetek, de valami megoldás csak lenne. Nem érdekelne a dolog, hiszen van már saját családom, de a lelkem nem tud megnyugodni.

2009. jún. 23. 15:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát, pedig ha nem lehet velük beszélni, akkor csak azt teheted, hogy kerülöd őket, nem foglalkozol velük.

Azt nem írod, hogy milyen nemű vagy, de valamiért férfinek gondollak.

Nálunk nem volt ilyen, hogy bántottak engem, de apám egyszer kijelentette, hogy csak azért születtem meg, mert minden testvérének három gyereke van és neki is kellett egy harmadik. Kedves...

Két idősebb féltestvérem van az ő részéről, akik sosem foglalkoztak velem, nem tekintenek a rokonuknak. Igaz, nem laktunk együtt, de akkor is. Egyszer a "nővérem" úgy mutatott be egy ismerősének, hogy az apu lánya. Nem a testvérem, vagy féltestvérem vagy ilyesmi...

Apám két utcányira lakik, de mióta elköltözött (13 éve), talán ötször ha beszéltünk. Az utóbbi két évben abszolút nem.

Sajnos az ilyen családot el kell felejteni. Ünnepekkor, ha nagyon muszáj, kicsit jópofizni velük, de amúgy nem érdemes rágnod magad, mert csak neked lesz rossz. Őket, mint kiderült, úgysem érdekli mi van veled.

23L

2009. jún. 23. 15:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Családterápia, lehet segít. Remélem megoldódik a helyzet. Sok szerencsét!
2009. jún. 23. 15:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy szüleid között rossz a kapcsolat és úgy oszlott fel, hogy Te voltál / vagy anyukád oldalán, és apukáddal a tesód? Hogy így oszlott meg a családi kapcsolat?

Meg kell próbálnod valahogy feldolgozni ezt, valószínű nem fog változni már tesód és apukád sem. Ne harcolj ellenük, fogadd el, hogy így alakult. Keresd inkább a boldogságot a saját kis családodban, és próbáld kerülni a konfliktus helyzeteket apukáddal, tesóddal.

2009. jún. 23. 15:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Én az idősebb lány vagyok a családban. Anyummal is sok vitánk szokott lenni, a szokásos anya-lánya konfliktus. Azonban anyunak sincs sok tekintéje, apám eléggé elnyomta a hosszú évek során. Bátyám is lekezelő Vele, de anyu szemében inkább Ő a kedvenc mégis.
2009. jún. 23. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mennék hozzájuk az bisztos!amúgy náluk laksz? nem lehet hogy anyud menjen hozád ha hiányoztok egymásnak te ne menj oda!
2009. jún. 23. 16:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Bocsi, hogy fiúnak gondoltalak.:)

Hát, ha anyukáddal is így viselkednek, akkor lehet, hogy a nőkkel van valami problémájuk. Lenézik őket, kevesebbnek tartják őket maguknál, vagy ilyesmi... A húgoddal is ilyenek?

2009. jún. 24. 00:33
 7/10 A kérdező kommentje:
A Bátyám nem nagyon foglalkozik a hugommal, nem nagy a kötődés,mivel Ő már külön élt, amikor megszületett. Apánktól mindig megkapja, hogy olyan,mint a nővére ( Na jó, klónoztak minket:D:D:D)és sokszor kötekedik Vele. De Őt meg szokta őlelgetni, puszilgatni, becézgetni. Amikor ezt megláttam, akkor döbbentem rá,hogy én és az apám messzemenőleg nem vagyunk ilyen kapcsolatban.
2009. jún. 25. 09:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Ehhez mit szólsz?

[link]

2009. aug. 30. 21:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Bár tényleges megoldást sajnos, nem tudok a kezedbe adni, de azt azért elmondanám, hogy én mit tennék.

Nem tudom, hogy a szüleiddel élsz vagy sem. Ha igen, akkor költözz el, jó messzire és csak jelképesen tartsd a szüleiddel a kapcsolatot, leszámítva az anyukáddal, mert ha jól értettem, akkor ő a "te oldaladon áll".

Ha már külön élsz, akkor szintén azt tanácsolom, hogy hagyd a családod... Ne hívd őket, ne keresd őket. Vannak ünnepek, akkor fel lehet hívni őket, esetleg átmehetsz egy-két órára, de nem kell szorosan tartani a kapcsolatot, ha ennyire nem megy. Apukád is felnőtt ember, már nem biztos, hogy tudod változtatni a világnézetét, ebből csak konfliktusaid lehetnek. Tudom, hogy az ember életében a család az első, de én azt mondom, hogy ami nem megy, azt ne erőltessük, pláne ennyi év után. Gondolom, próbáltál már beszélni apukáddal, ha nem, akkor érdemes megpróbálni. A bátyóddal se törődj, ő ilyen. Nekem is voltak problémáim egy tesómmal. Megoldottuk: nem tartjuk a kapcsolatot. Szomorú, de jobb, mintha tönkreteszed magad egy ilyen áldatlan helyzet miatt.

2009. aug. 31. 09:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Mindig mindenkit otthagyni, elköltözni, hagyni a francba, biztos, hogy ez a jó? Én voltam szeretetlen közegben sokáig. Mindenféle rokonsági fokozat, családi gyűlölködés. Festettem egy képet, egy téli táj volt rajta, hó, fagy, stb, az ég közepén a nap helyén egy szív forma, sugározta a meleget, annak a körzetében "elolvasztottam " a havat, kizöldítettem a fákat. Azt írtam rá: "A fagy felenged". Kiakasztottam a falra. Senki nem szól hozzá semmit, én sem mondtam, hogy Na, nézzétek. De valahogy lassan megtörtént. Valójában nem tudom, hogy mitől, de jóra fordultak dolgok.
2009. aug. 31. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!