Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet elkerülni, hogy a...

Hogy lehet elkerülni, hogy a férfi túlzottan elkényelmesedjen?

Figyelt kérdés

Párommal 5 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt is élünk. Azóta megosztjuk a házimunkát, mondjuk 60-40 arányban, persze az én javamra :-)

Most itthon vagyok a lányunkkal, mindent én csinálok. EZ nem is baj, nekem van rá több időm. De észrevettem olyan dolgokat, hogy szanaszét hagyja a ruháit, nem rakja el a borotvát, hajszárítót, ha csak ő eszik akkor sem mosogat el, ha elfelejtek valamit a boltban és megkérem hogy hozzon haza akkor morog, hogy ő dolgozik.

Hogyan lehet finoman, veszekedés nélkül kezelni a helyzetet?

2012. ápr. 26. 08:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Sehogy. Az én férjem is ilyen - pedig nincs gyerek- leszámítva a boltos részt.
2012. ápr. 26. 09:09
 2/6 anonim ***** válasza:
47%
mi az,h sehogy? Azert,mert a te ferjed is egy ilyen idiota,attol meg nem ez a normalis. Mondd meg neki,h a hely,ahol el,nem szalloda,te meg nem vagy szobalany,se bejarono. Ha derogal neki, h maga utan rendet tartson,akkor vegyen fel maganak egy alkalmazottat vagy takarodjon haza az anyjahoz es szolgaltassa ki magat vele.
2012. ápr. 26. 09:26
 3/6 anonim ***** válasza:
56%
Kérd meg hogy mosogasson el, módjuk egy csók kiméretében és szép modorban. A szívesség után dicsérd meg.
2012. ápr. 26. 09:38
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Ne kapasd rá arra,hogy te mindent megcsinálsz neki,mert később ez az igénye csak nőni fog!!Kérd meg szépen,akkor csak fog használni.
2012. ápr. 26. 09:48
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as válaszoló! Ez ugye csak vicc, hogy te szívességnek nevezed azt, ha egy férfi elpakol maga után?! Legfeljebb a szállodában lehetne annak nevezni, nehogy a takarítószemélyzetnek annyit kellene dolgoznia!

Kérdező: egyszerűen mondd el neki, hogy szedje fel maga után a dolgait. Ha nem teszi, akkor menj a "tett helyszínére", ahol hagyta a cuccait, hívd őt is oda és ismertesd a tényállast, miszerint, te egy felnőtt emberhez mentél hozzá, nem egy disznóhoz, ezért ehhez tartsa magát.

Ezek az "adj egy csókot közben neki" tanácsok már csak azért sem jók, mert megerősíted benne azt a képzetet, hogy igeeen, ő a Férfi (így nagybetűvel) ezért neki nem kell csinálnia semmit, csak ha jófej akar lenni, akkor néha elvégzi az "aljamunkát", amit amúgy az asszony csinál és ebből az egészből az jönne ki, hogy még ő a férjek gyöngye...

2012. ápr. 26. 14:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves harcias 5# válaszoló!

Én a saját módszerem írtam le. Nekem használt 3 alkalommal is. A férfi olyan mint a gyerek. Rá kell szoktatni a mosogatásra megint, de úgy, hogy ahhoz pozitív élmények társuljanak. A mostani párom szabályosan sértésnek vette, ha mosogatásra befogták, úgy tekintet rá mint büntetés. Ezzel a módszerrel elértem, hogy fél éven belül ha azt kértem tőle mosogasson el, elmosogatott minden szó nélkül. 1 év után már megtanulta, hogy szennyes edénybe nem eszünk, nem főzünk és magától elmosogat.

2012. ápr. 26. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!