Ha születési családnevet változtatok, és megérkezik a néváltoztatási okirat, az elég a többi papír kiállításához - személyi igazolvány, útlevél, stb. vagy utána kell menni a születési anyakönyvi kivonatnak?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 11. 22:33
11/14 anonim válasza:
Akkor már máshogy van? Nekem még a névváltoztatási okirattal el kellett mennem Kmét.-re, mert ott születtem, ott kaptam az új szül.anyakönyvi kivonatot, és azzal vissza a lakóhelyemre, így már intézhettem a személyi cserét, utána meg a többit.
12/14 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, de ha elküldenek, tuti kiverem a balhét... Megmondom majd, hogy nekem telefonon ezt mondták, és kész (ez biztosan mindenkit meghat majd :)). Igen, 50e., "még jó, hogy lehet kapni" :). Ráadásul az első választott nevemet visszautasították, úgyhogy még szerencsésnek mondhatom magam, hogy "csak" módosítást kértek, és nem kellett új választásért új 50e.-t kicsengetnem... Nekem az első névváltoztatásom külföldön volt, ott a nagykövettség intézte, így az anyakönyvi kivonatokat is megküldték egyúttal, ezért nem tudtam, hogy itt, most hogy működik....
2012. ápr. 12. 17:23
13/14 anonim válasza:
Húú, akkor tényleg drága "hobbi" most a változtatás.
Miért utasították vissza, szabad megkérdezni? Azt nekem is mondták annak idején, hogy híres ember nevét nem választhatom, de más kitétel nem volt.
Sok szerencsét kívánok! Ha még később visszanéznél ide, megírnád hogy sikerült e? Csak kíváncsi vagyok, most mi a módja. Nem, nem akarok már változtatni, szerintem már kitiltanának az anyakönyvi irodából ha meglátnának. Így is mondták, hogy ilyen még soha nem volt rajtam kívül, aki megváltoztatta, majd 16 év múlva visszaváltoztatta a nevét.:-)
14/14 A kérdező kommentje:
Csak most jutottam el a papírcserékig. simán, szó nélkül elfogadták a névváltoztatási okiratot, mindent megcsináltak egyszerre. nem kellett az anyakönyvi.
2012. máj. 9. 19:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!