Heti 1-2 ízes sör elfogyasztása, plusz havi 1 pezsgő már alkoholizmusnak számít?
Havonta egyszer, a hónapfordulónkon iszunk 1 üveg pezsgőt.
Néha, ha megkívánjunk, veszünk 1-1 ízesített sört (2% alkoholtartalom), akkor vacsora után megiszunk egyet.
(ha az alkoholmentes változata olcsóbb, azt veszünk)
Az egyik családtag szerint az alkoholisták is így kezdték.
Bocsi de az a családtagod nem normális!
Én is szoktam inni sört a párommal azt a citromosat vagy milyen az,ő meg rendeset!
Ez nem alkoholizmus!
Sokan sokféleképpen értelmezik, de a legelterjedtebb nézet az, hogy onnantól számít alkoholizmusnak, hogy a dolog nélkülözhetetlenné válik, és a megvonása depresszióval jár.
Ha tehát a havi egy pezsgő nélkül már nem érzitek jól magatokat, és csak amiatt jó az a hónapforduló, akkor alkoholizmusról van szó. Ha a pezsgő nélkül is jó a hónapforduló, akkor a rendszeresség önmagában nem alkoholizmus, még ha sokan annak is tekintik.
Rendes sört nem iszunk, mert nem szeretjük.
Csak a citromos vagy narancsos ízesítésűt. Abból is csak 1-1.
persze, akkor ennyi erővel az is alkoholista, aki (kizárólag) minden dec.31-én megiszik egy pohár pezsgőt, merthogy az ugye RENDSZERES :D
ne foglalkozz vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!