Hogyan lesz úgy válás ha az egyik fél nem akarja?
1.már elmúltam 14 és nem cseszegetést kértem
2.A kocsi apám cégére van iratva,de az utolsú részleteket is anyum fizette..vagyis kért apám tőle kölcsön és nem adta meg.Anyut nem is az zavarja,hogy megcsalta..na ez mind1.Szóval apám nem szereti anyámat,már régóta el akartak válni mindig a szolgájának nézte és csak kihasználta.. Azért nem akar válni mert nem akar gyerektartást fizetni!! Meg hogy mondogathassa a haverjainak h ő milyen menő csávó h két nővel egyszerre..
Keress fel egy válóperes ügyvédet, ő megfogja tudi mondani, hogy mi ennek a módja...
Kitartás!
Nem kell a beleegyezése a másik félnek ahhoz, hogy a bíróság elválassza a szüleidet. Ugyanúgy lezajlanak a tárgyalások a másik fél jelenléte nélkül is, mintha ott lenne.
A vagyon megosztása már hosszadalmasabb, bonyolult dolog. Itt még a cégvagyonból is jár anyukádnak, nem csak a házasság alatt szerzett magánvagyonból, de ezt nagyon nehéz bizonyítani, igazolni. Ahogy látom, a Te apukád pont olyan, mint az exférjem, ő még a slusszkulcsot is kicsavarta a kezemből, amikor be akartam ülni az egyik kocsinkba, amikor váltunk. (3 autónk volt, de közölte, hogy mind az övé).
Természetesen a bíróság nem így gondolta még akkor sem, ha a nevén voltak a kocsik.
A gyerektartás lehet fix összeg is, de lehet a valós, vagy vélelmezett jövedelem alapján is kérni. A cégvezetőkre, tulajdonosokra ma Magyarországon az a jellemző, hogy többnyire minimálbér körüli jövedelemre jelentik be magukat a magas járulékfizetési kötelezettségek miatt, de ennél jóval több a valós jövedelmük. Tudja ezt a bíró is, csak épp nagyon nehéz lesz ez alapján kérni a gyerektartást, de nem lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!