Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lesz úgy válás ha az...

Hogyan lesz úgy válás ha az egyik fél nem akarja?

Figyelt kérdés
Anyum és apum húsz éve házasok...Most egy hete derült ki,hogy apám egy éve minden második héten cslja anyut.Nem lehet apámmal beszélni először elment itthonról most meg meg se akarja hallani a válást..Amyuval holnap akartunk elmenni a mamámékhoz hogy én ottmaradok de a kocsit se adja oda..Azt mondja h feljelent hA elvisszük..
2009. jún. 15. 18:24
 1/9 anonim válasza:
16%
Hány éves is vagy?Ha 14nél több,akkor megértem hogy bele akarsz avatkozni,de nem a te dolgod.A válás mostanában egyre gyakoribb..Viszont az egy kicsit bonyolultabb,hogy ha az egyik fél nem akar válni,de meg lehet oldani.
2009. jún. 15. 18:31
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Ha a papa nem akar válni, egyszerűen azt mondja, hogy szereti a mamádat. Vagy bevallja a bíróság előtt, hogy megcsalja, vagy azt is letagadja. De ha be is vallja, még mindig megigérheti, hogy befejezi, mert szereti a mamádat. És akkor pedig nem választják el őket. A kocsit - amennyiben közös - oda kellene adnia. Ha nem, akkor legalábbis el kellene titeket fuvaroznia a nagymamához!
2009. jún. 15. 18:33
 3/9 A kérdező kommentje:

1.már elmúltam 14 és nem cseszegetést kértem

2.A kocsi apám cégére van iratva,de az utolsú részleteket is anyum fizette..vagyis kért apám tőle kölcsön és nem adta meg.Anyut nem is az zavarja,hogy megcsalta..na ez mind1.Szóval apám nem szereti anyámat,már régóta el akartak válni mindig a szolgájának nézte és csak kihasználta.. Azért nem akar válni mert nem akar gyerektartást fizetni!! Meg hogy mondogathassa a haverjainak h ő milyen menő csávó h két nővel egyszerre..

2009. jún. 15. 18:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Keress fel egy válóperes ügyvédet, ő megfogja tudi mondani, hogy mi ennek a módja...

Kitartás!

2009. jún. 15. 18:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell a beleegyezése a másik félnek ahhoz, hogy a bíróság elválassza a szüleidet. Ugyanúgy lezajlanak a tárgyalások a másik fél jelenléte nélkül is, mintha ott lenne.

A vagyon megosztása már hosszadalmasabb, bonyolult dolog. Itt még a cégvagyonból is jár anyukádnak, nem csak a házasság alatt szerzett magánvagyonból, de ezt nagyon nehéz bizonyítani, igazolni. Ahogy látom, a Te apukád pont olyan, mint az exférjem, ő még a slusszkulcsot is kicsavarta a kezemből, amikor be akartam ülni az egyik kocsinkba, amikor váltunk. (3 autónk volt, de közölte, hogy mind az övé).

Természetesen a bíróság nem így gondolta még akkor sem, ha a nevén voltak a kocsik.

A gyerektartás lehet fix összeg is, de lehet a valós, vagy vélelmezett jövedelem alapján is kérni. A cégvezetőkre, tulajdonosokra ma Magyarországon az a jellemző, hogy többnyire minimálbér körüli jövedelemre jelentik be magukat a magas járulékfizetési kötelezettségek miatt, de ennél jóval több a valós jövedelmük. Tudja ezt a bíró is, csak épp nagyon nehéz lesz ez alapján kérni a gyerektartást, de nem lehetetlen.

2009. jún. 15. 18:53
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi..Anyu nagyon ki van készüve.. egész nap sírunk meg minden..
 7/9 A kérdező kommentje:
*készülve
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen,pont ezaz..hogy ő is minimálbérrel van bejelentve,tuti hogy nemfog ez az egész összejönni.
2009. jún. 15. 18:55
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó ügyvéd be tudja bizonyítani a cég forgalmából, árbevételéből, a jelenlegi vagyoni helyzetetekből, hogy az apád nem minimálbért keres. Ez nem könnyű feladat, tudom, de kitartás! Sajnos én átestem a válás során zsaroláson, brutalitáson is, tudom milyen az, amikor egy olyan férfit válásra kényszerítenek, aki minden szempontból felsőrendűbbnek képzeli magát. A sírás nem segít. Most annak van itt az ideje, hogy anyukád higgadtan gondolja végig, hogy mit szeretne, keressen fel egy normális ügyvédet és hallgassa meg a tanácsait. (Keseregni ráér utána is, amikor már rendezte az életét.)
2009. jún. 15. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!