Ha lenne rá pénzetek, vennétek a gyermeketek középiskolai ballagására egy autót? Ha nem, akkor mikor vennétek neki és mit adnátok a ballagására?
Ez egy kamukérdés ugye?
Nekem az édesapám vállalkozó, ő magának nem vett ennyiért autót, pedig megtehetné...ja és ballagásra én sem kaptam autót, pedig anyagilag belefért volna.
Kedves 22-es!
Amiket leírtál, szerintem nem tartozik a létszükséglet kategóriákba, ha belegondolsz. Kényelmi szempontok mind. Emellett természetesen becsülendő, hogy amilyen hamar csak lehetett saját magad tartod fenn az autót.
De egy gimnazista legyen már annyira önálló, hogy képes használni a tömegközlekedést. Legalább megtanulja, hogyan kell. A másik: 6 órás busz nem a világ vége. Csak időben le kell feküdni, és nincs probléma a felkeléssel.
Bulikból hazarohanással kapcsolatban. Minden csak szervezés kérdése. Eddig még nem merült fel olyan buli, amibe azért ne tudtam volna elmenni, mert nem volt autóm amivel odamenjek. Kicsit előbb, vagy kicsit később érkeztem, de nem volt vele probléma.
Ne érts félre, nem bántani akarlak. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy Te pl nem területi képviselő voltál 18 évesen, akinek munkaeszköze a gépkocsi. Ha nem lett volna még a családban sem autó, akkor is meg tudtad volna oldani az ide-oda eljutást. Erre gondolok, amikor azt mondom 18 évesen nagyon kevés olyan helyzet van, amikor LÉTszükséglet az autó. Ezért gondolom feleslegesnek.
Semmiképp sem vennék autót a gyermekemnek! Engem a szüleim ebbe a helyzetbe hoztak. Kaptam egy autót, méghozzá nem is valami "nemes" eseményre, hanem arra, hogy megkaptam a jogsim, minden bukás nélkül(minden elsőre meglett, persze rohadt nagy szerencse is kellett hozzá). DE! Én az a típus vagyok, aki szeret megdolgozni azért, amije van, és hát ugye mikor megkaptam a kocsit, persze örültem neki, de kicsit csalódott is voltam, mert ezt tervbe vettem, hogy egyetem alatt/után kocsira gyűjtök. Nincs motivációm! A fenekem alatt egy használt, 1,5 millás családi kocsi, ami valószínű, hogy 20 évet is ki fog nálam húzni. De én ezt szerettem volna én magam előteremteni! Nem tudom, akik kérnek mindenféle értékes ajándékot ÉS meg is kapják, azok nem érzik magukat "kiégettnek" 20 éves korukra? Nem érzik, hogy szeretnének valamit saját erőből előteremteni, ami az ó kezük munkája? Nem értem én az ilyet... (és ha teheted kedved kérdező, ne kényeztesd el a gyermeked, mert a fejedre nő és nem fog tudni megállni a saját lábán... lásd hugom példája)
20L
nem vennék. én laptop-ot kaptam ballagásra, még a jogsimat se fogják állni a szüleim.
azt mondták, ha majd megkerestem az árát, mehetek. igazuk van, amúgy is felesleges, egyetemre járok, a kollégium 3 percre van, a buszok sűrűn járnak, minden parkoló fizetős, felesleges lenne ennyi pénzt kidobni az ablakon.
nem is tudnám igazán kihasználni.
én is laptop-ot adnék a gyerekemnek, vagy ékszert, vagy nyaralást valamelyik megbízható barátjával.
autót majd a diplomaosztóra - vagy hagynám, dolgozzon meg érte, ahogy majd én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!