Kinek adnál igazat?
Kétgyerekes anyuka vagyok, az nagyfiam már tini, mikor született, még nem voltak szigorú szabályok autózáskor, mégis igyekeztem mindig biztonságban közlekedni, mikor a kicsi fiamat hoztuk a kórházból, már kellett hordozó, vittük is. A hugom most várja az első babáját, már gömbölyödik a pocakja, és mondta, hogy végre nem kell magát bekötnie, hála Istennek, és be sem köti, sem normál biztonsági övvel, sem babással. Nekem csak egy állítható biztonsági csatt volt a normál övemen, hogy ne nyomjam a babát, de sosem engedtem meg magamnak, hogy ne kössem be magam. Ő vezet, nem is lassan, sokszor még félek is mellette, de mióta kismama, nem hajlandó magát bekötni. Azt mondja, ez így legális. Hordozót is csak úgy akarja használni, hogy bedobja a kocsiba, és kész. Zsaruk még nem állították meg, nem tudom, mi lenne, ha megállítanák, hogy ez most tényleg megengedett, vagy mi a helyzet a bekötésekkel, de féltem. Őt is, a babát is, hogy ilyen vezetés-stílus mellett sosincs bekötve :(
Ti hogy tudjátok, van ilyen szabály? Tényleg jobb, ha nem köti be magát? Hogy vehetném rá, hogy jobban vigyázzon?
Terhesen is kötelező az öv használata akár övterelővel akár anélkül.
Nekünk nem volt övterelőnk, de az övet használtam!
"Hordozót is csak úgy akarja használni, hogy bedobja a kocsiba, és kész."
Újabb zseniális ötlet a baba az első fékezésnél csúszkál össze -vissza az üléseken jó esetben, ha nincs szerencséje a szélvédőn esik ki!!!
Húgodnak normálisss?????
Az öv terhesen is kötelező, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a kismama és a baba is túléljen egy esetleges balesetet.Nem értem a hugod miért nem látja ezt át?
Minden esetre egy friss hír ami idevág:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!