Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért érzem úgy hogy a családo...

Miért érzem úgy hogy a családom a legnagyobb "úttorlaszom" az élet felé? (kieg. )

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok idén 16. Olyan lelki problémáim vannak amiket nem tudok kezelni. ezért szeretnék egy kis segítséget kérni. először leírom magam mert fontos lesz később. Közép magag kicsit molett alkatú az átlagosnál valamivel jobb tanulmányi eredménnyel rendelkező(ez jelenti a 4-es,5-öst) középiskolás vagyok. szeretek sportolni és nem rombolom önmagam semmiféle káros szerekkel és nem italozom nem cigizem stb... De mégis a családom nem bízik meg bennem. olyan mintha nyűg lennék a vállukon. mindenki a nővéremet isteníti mert ő aztán mindig jó tanuló volt, magas vékony, hibátlan. viszont rettenetes természete van...mégis ős kedvenc. elnyomottnak érzem magam,olyannak akit nem látnak szívesen. és ez kihat a magánéletemre is sajnos. barátaim nincsenek, és ha próbálkozom se jön össze semmi.irígykedem a barátomra mert ő része lehetett valaminek(sport) ami nekem nem sikerült az itthoniak befolyása miatt. mindig az hajtogatták hogy úgyse jön össze meg úgyis abbahagyod. és igazuk is lett.magányosnak érzem magam. szeretnék kitörni de nem lehet. mindenki mindenkivel veszekszik és nem tudom elmondani amit szeretnék.félek a szüleimtől. és hiába mondja a barátom hogy ne vegyem fel amit mondanak valahogy mégis rajtam maad és nem hagy aludni. mintha zsarolnának lelkileg. elég érzelmes vagyok és mintha ki is használnák. segítséget szeretnék kérni mert úgy érzem lassan összeomlok ami már tapasztalható. köszönöm
2009. jún. 10. 20:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én is írhattam volna pár apró eltéréssel (testalkat, életkor, és nálunk öcsém a kedvenc, illetve ő a fiú...).

Mindenképpen próbálj találni egy eljárós közösségi hobbit, sport is jó, én 10 éve énekelek (25 éves leszek idén), és azért jó ez az eljárós közösségi hobbi, mert tényleg egy közösség, ahol értékelnek. És amint tudsz, menj el diákmunkára, nekem nem volt alkalmam középiskolában, mert végigtanultam a szüneteimet is nyelvvizsgára készülve, hogy meglegyen, de főiskolán már dolgoztam (igaz, a szüleim mindig ellenezték...). És gyűjts, hogy mihamarabb önálló lehess és függetlenedni tudj.

2009. jún. 10. 20:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

ismered ezt a tanmesét?:

Egy szép napon az erdei állatok versenyt rendeztek saját szórakoztatásukra. Építettek egy magas falat és megkérték a békákat másszák meg. Csábító volt a fődíj, finom falatok, így hát sok jelentkező akadt a feladatra. Körbegyűltek az állatok, nyulak, medvék, rókák és farkasok, no meg persze vaddisznók. Felharsant a kürtszó és kezdetét vette a viadal. Legalább ötven béka indult neki a meredek falnak.

- Úgy sem sikerül nekik - mondta egy nyúl, és mikor kimondta három béka le is esett a földre.

- Túl gyengék ehhez! - harsogta a medve és láss csodát: tíz béka megint lepottyant a talajra.

- A békák nem is tudnak falat mászni - nevetett a vaddisznó, erre vagy húszan zuhantak le a falról!

Ez így ment egészen addig, míg csupán egyetlen béka haladt a csúcs felé. Ő viszont már majdnem felért.

- Le fog esni - morogta a farkas, de nem így történt. A béka felért a csúcsra! Egyedül az ötvenből, egyedüli békaként teljesítette a távot. Pedig olyan kis vézna béka volt. Az állatok körbeállták.

- Gratulálunk, hogy sikerült épp neked? - kérdezte a róka.

- Mi a titkod? - kérdezte egy másik béka.

- Gyakoroltál? - szegezte neki kérdését a farkas.

Csakhogy a béka csendben maradt. Ekkor döbbentek rá: a győztes béka SÜKET! Ő nem hallotta, nem hallhatta a kétkedő, lekicsinylő és pesszimista megjegyzéseket. Csak saját belső hangját hallotta: „Feljebb, feljebb, feljebb!” - mondogatta magában. Tudta, hogy képes rá és nem vették el önbizalmát.

Mert lássuk be, nap, mint nap találkozunk olyanokkal, akik ezt sulykolják belénk. Úgyhogy tanuljunk meg a kellő időben süketté válni! Olyankor csak saját, őszinte belső hangunkra hallgassunk! Akkor többször érünk fel a csúcsra.

Ez velünk, emberekkel is így van! legyél Te is süket béka, a diliss családod szavait ne haldd meg, tűzz ki egy célt, és csak az lebegjen a szemed előtt! Sikerülni fog! Én drukkolok Neked nagyon!

2009. jún. 10. 21:02
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:) sokat segít:)
2009. jún. 10. 21:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
írd ki magadnak ezt a tanmesét, és olvasd el minden nap, akár 2x is: felkelés után és lefekvés előtt! Úgy lesz csak igazán segítségedre, mert ezt mindig észben kell tartanod!
2009. jún. 10. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!