Szülők, ha a 16 éves lányotok megkérne, hogy vegyetek neki cigit, belemennétek?
Az a baj, ha veszek, akkor kiskorú veszélyeztetése, ami börtönnel is büntethető-
Amennyiben nem, félő, hogy ellopja rá a pénzt.
Nem vagyok szülő, de a kérdés nem egyértelmű.
Mi az oka annak a 16 éves lánynak erre a kérésre?
Ha csak kíváncsi, szeretné kipróbálni a cigit, és ezért kéri ezt, vennék neki. Egyrészt örülnék, hogy megbízik bennem, másrészt úgy gondolom, h tizenévesen mindenki kíváncsi, ha nem a szülővel, akkor a barátokkal, de ígyis- úgyis ki fogja próbálni. És akkor még a jobbik eset az, ha ott a szülő.
Hozzáteszem, h ez nálunk is kicsit így zajlott a családban. Apám vett nekem egy doboz cigit (sosem kérem), h ha akarom, itthon próbáljam ki. Kipróbáltam kétszer. Egyik alkalommal sem ízlett, azóta (14 éves korom óta) talán 2-3 szálat szívtam el (most 21 vagyok).
Ha viszont azért kérne meg erre a lányom, mert dohányzik, de nincs pénze rá, akkor természetesen megtagadnám a kérését.
Jól sejtem, hogy te inkább a lány vagy, mint a szülő? (ha nem jól, azt is megmondhatod)...
egyébként én a magam részéről nem venném meg neki. Mert én sem dohányzom, és feleslegesnek is tartom, egy 16 évesnek pláne nincs szüksége cigire...
Nem vennék.
Ha akar úgyis fogja szívni, de nem segíteném benne.
Egy dohányos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!