Anya megint fel akart húzni telefonon. Jól tettem, hogy gyorsan elköszönten vagy nem?
Most bűntudatom van miatta, de nem akartam nagyobb veszekedést. Anyának az az új szokása, hogy ha valami miatt ideges, azt nekem elmondja. Azon én jobban felhúzom magam, emiatt Ő lenyugszik. (Gondolom megnyugtatja, hogy valaki ideges helyette is).
Most is ez volt. Beszéltünk 5 percet majd felhozott egy olyan témát, hogy Apát hogyan használják ki. Erre én ideges lettem, mondtam, hogy ne húzzon fel. És inkább elköszöntem mielőtt egymásnak ugornánk.
Ha pedig egy légtérben vagyunk van, hogy egész délelőtt megy a veszekedés, majd 1 hét mosolyszünet. Ezért alig járok haza.
Egyébként nekem úgy tűnik, hogyha ő ideges és engem is fel tud húzni, hogy minél inkább ideges leszek én, annál inkább lenyugszik Ő. Amikor pedig vissza vágok, hogy "most csak fel akarsz húzni ugye?!" Akkor nem sikerül lenyugodnia, mivel én sem lettem kellőképpen vevő a vitára, így mindketten idegesek maradunk és egymásnak esünk.
Bocsi, ha érthetetlen, de most jöttem rá, hogy "működik" ez.
Hogy lehetne ezt úgy megoldani, hogy képesek legyünk egymás mellett élni?
Ez nálunk is "szokás". Velem is ugyanezt csinálja néha. Nem vagyok itthon, aztán amikor telefonon beszélünk, akkor elkezdi mondani a magáét, hogy mi volt itthon stb. Aztán amikor hazajövök másnap, vagy később, akkor is elmondja ugyanazt amit a telefonban. Amikor meg rászólok, hogy jólvan, hagyjon már, akkor ő sértődik meg, mert nem tudja nekem elmondani, hogy őt mennyire bántják. Máskor meg ha velem veszekszik, akkor utána apunak sírja el, hogy mi vagyok stb.....
Nekem azt javasolták mások, hogy ne foglalkozzak vele.És mondogassam magamba pl, hogy ülj le, egyes stb :D nem mondanám, hogy "bevált", de megtanultam lex@rni ezeket.
Szerintem jól tetted egyébként.Így talán elcsitul a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!