Ti mit tennétek? Fogalmam sincs melyiket válasszam.
Sziasztok, 20 éves lány vagyok és jövő nyáron fogok államvizsgázni. Tovább szeretnék tanulni mesterképzésen, de azok a szakok amiket bejelölnék sajnos csak "vidéken" van. Pécs, nyíregyháza és debreceni egyetemeken. Van egy párom akivel együtt vagyunk 4 éve és mind a ketten budapestiek vagyunk. Sajnos ő vendéglátós és fix beosztása megkívánja azt, hogy minden héten péntektől vasárnapig dolgozzon, így a heti két szabadnapja hétfőtől csütörtökig van. Ha én jelentkezem egyetemre ami még két év az azt jelenti, hogy tulajdonképpen nem tudnánk találkozni, maximum hétvégén éjjelente együtt tudnánk aludni ha hazajönnék a kollégiumból. Mit tegyek? Vagy ti mit tennétek a helyemben? Hagyjam az egyetemet mert ez így kivitelezhetetlen vagy ne foglalkozzak vele és jelentkezzek? Már most ezen gondolkodom pedig van még a jelentkezésig egy évem. Nagyon jól megvagyunk, szeretjük egymást nagyon ragaszkodunk egymáshoz.
Valaki nem volt ilyen helyzetben?
Hát nem hinném, hogy jót tesz egy kapcsolatnak ha heti szinten egy este 10től másnap reggel 6ig való együtt alvást tudunk intézni 2 éven át, kivéve a nyári szünetben.
Mondjuk az is kérdéses ezek után, hogy ha dolgozok hogyan lehet összeegyeztetni ezt az időt.. :S
Nem biztos, hogy minden nap lesz órád, nekem sosem volt pénteken, vagy ami volt, abszolút kihagyható volt. A szorgalmi időszak nem olyan hosszú idő, vizsgaidőszakban csak vizsgázni mennél le, és elég hosszú a nyári szünet az egyetemen. Nálunk az ilyesmi helyzetben lévő lányok azt csinálták, hogy nem jártak be nagyon órára, csak amire muszály, és elkérték a jegyzetet.
Amúgy meg van olyan, hogy egyéni tanrend, ezt lehet kérni a t.o.-n.
Szerintem mindkettőt válaszd, ne csak az egyiket, kis rugalmassággal meg lehet ezt oldani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!