Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A patkány menekül a süllyedő...

A patkány menekül a süllyedő hajóról. Szerintetek is?

Figyelt kérdés

Elég rossz anyagi körülmények közt élünk. Én,anyukám,tesóm és a gyereke. Csak én meg anyukám dolgozunk,tesóm még nem talált munkát. Több a kifizetni való mint a beérkező jövedelem. Nagyon sok pénzt adok le itthon a fizetésemhez képest,akkor talán kicsit jobb lenne a helyzet ha az egészet leadnám. De megmondom őszintén nem akarom az egészet leadni,a fizetésemből kb 20.000 ft marad meg. Minimál bért keresek,kb 70et kapok meg. Most ugy néz ki lehet kikapcsolják a villanyt meg a gázt egy 2 hónapon belül. Az internetet is kifogják kapcsolni mert anyám nem fizette be a csekket már 2 hónapja. Pedig azért is adok ennyi pénzt h legalább ennyi szórakozásom legyen. Én megmondtam nem fogok ugy élni mint egy nomád,el fogok menni itthonról.

Erre kaptam ezt a megjegyzést.

Igazából azt kell mondjam anyukám vmit nagyon nem jól csinál. Amikor még nem voltunk ilyen gázos helyzetben,akkor is számtalanszor mondtam neki h adjuk el a lakást,egy csomó lehetőséget amik lehet hogy nem voltak tul jó ötletek,de legalább gondolkoztam. Ő nem tesz semmit,ugy látom és érzem szarik bele az egészbe.

Baj,h költözni akarok? 22 éves vagyok 18 éves korom óta dolgozok,és adok haza pénzt. nem akarok már ebbe a nyomorba élni. Egyedül sokkal jobban élnénk. Önző vagyok h csak magamra gondolok és nem akarok velük együtt bukni?

2012. márc. 3. 16:19
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

hát nem tudom mit kéne csinálnom... utálom az egászet h napok mulva kikötik a netet.. ennyi szórakozásom sem marad,kikapcsolják a gázt,meg a villanyt... Mégis miylen élet ez? Ezért dolgozok? a semmiért?

Anyám nagyon nem jól csinálja a dolgokat látom. Sokat költ cigire,nem tudja letenni. Sokszor a maradék 20.000Ftomból(amiből csak 6000Ft a bérlet h eltudjak menni dolgozni) kell még kaját is vennem mert egyszerüen nincs kedve neki főzni,de pénzt se hagy otthon h vegyek a boltba vmit.

Tesóm meg nem dolgozik,de a gyeséből meg a csp_ből ad le vmennyit igaz,de az sem elég.

Az ökormányzat annyi segítséget ad,ha pl 6 hónapig nem tudjuk fizetni a rezsit akkor kifizetik helyettünk. De csak úgy ha a villany meg a gáz minden hónapba pontosan be van fizetve. Nos nálunk ez sose szokott megtörténni. meg 3 hónap után a társasház végrehajtóhoz adja az ügyet h nem fizettük a rezsit,ezért vett fel anyám multkor providentet mert behajtók jöttek volna lefoglalni dolgokat ha nem fizetünk.

Ezért is kiakadtam,mert pl a egy csomó dolgot én vettem ide a szobám,ba,de nincs meg róla a számla,mert használtan ismeröstől vettem,és félő lett volna h pl viszika gépem,tv-m ,ágyam...

Pedig aztán kezdektől ennyi pénzt adok le h segítsek,de már nagyon belefáradtam h adok adok és nincs semmi látszatja?

2012. márc. 3. 17:37
 12/16 anonim ***** válasza:
59%
Mindent jól látsz csak az a baj h ha elköltözöl még ennél is rosszabbul fogsz élni mert nézd pl az albérletet ami nagyon-nagyon drága a mostani fizetésekhez képest :/
2012. márc. 3. 17:38
 13/16 A kérdező kommentje:

Áh,már többször utána néztem,még egyedül is jobban megélnék mint így h most itthon lakok...

DE amugy betársulnék vhova és ugy könnyebb lenne. A munkahelyemen amugy is mindig ki van rakva a faliujságra h van kiadó albérlet,szoba. Mosta multkor kettőt is felirtam.

A z egyik 30 ezer plussz,itt egyedül lennék,a másik meg 2 lány és 15 ezer ft plussz a rezsi 1/3a ez is kb 15 ezer ft-ra jönne ki.

2012. márc. 3. 17:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Épp eleget tettél a családodért. Nem cserbenhagyás, ha ott hagyod őket. Neked is a saját életedet kell élned, és nem más felelőtlensége miatt szívni. Ne te szívd meg azt, hogy pl. nyilvánvaló, hogy a nővéred a csupasz seggére, meggondolatlanul szült, ha ilyen pici gyerekkel már otthon is van, és rajtatok élősködik, és nem a férjével éldegél. Ha anyud segíteni akarja, hát tegye, de ne a te károdra. Neked is csak egy életed van! El tudod te is cseszni, ha arról van szó, nem kell, hogy más megtegye helyetted.
2012. márc. 3. 18:32
 15/16 anonim ***** válasza:
en a helyedben biztos nagyon osszevesznek anyammal, hogy nincs penz semmire, de o megis dohanyzik. lehet vlsztani, hogy cigi, vagy a te fizetesed
2012. márc. 4. 15:35
 16/16 anonim ***** válasza:
egyébként te mit dolgozol?:)
2012. márc. 4. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!