Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mit tenne? Ki mit gondol...

Ki mit tenne? Ki mit gondol erről?

Figyelt kérdés

19éves vagyok, barátom 21 lesz. 1éve járunk.

Barátom focizott, de eldöntötte hogy abba hagyja, megunta és már úgy érzi nem köti le. De az apja erölteti, barátom összeveszett vele, az apja meg csak nem enged....

most az apja kitalálta hogy ha nem akar focizni akkor mi 7köznaponként nem aludhatunk együtt, meg semmi, max 7végén. Mint a dedóba. úgy volt hogy ma itt alszik barátom, erre közölte vele az apja hogy hát nem alhat itt mert holnap suli van neki.

Nekem ebből elegem van... tiltja mint egy gyereket. Hiába beszél vele barátom, egyszerűen ilyen az apja... csak 7végén lehetünk együtt... eddig nem volt ilyen...most ez a dili. Barátommal emiatt veszekszünk is.:(

2012. febr. 26. 11:10
 1/8 A kérdező kommentje:

nem hiszem el, hogy egy 21éves férfinak nem lehet saját akarata vagy véleménye, mit kell erőszakoskodnia az apjának?

Kezdtem örülni, hogy barátom normális irányba terelődik, mert az előző kapcsolatában papucs volt, mióta velem van, felvállalja a véleményét...erre itt van az apja zsarolása...

2012. febr. 26. 11:16
 2/8 tetro ***** válasza:
100%
a barátod mondjuk 21évesen a sarkára állhatna...
2012. febr. 26. 11:30
 3/8 anonim ***** válasza:
41%

Ha a barátodat az apja tartja el - márpedig a kérdésedböl igy tünik, akkor hiába hözöng.

Ha okoskodik, akkor az apja nyugodtan mondhatja, hogy ha ennyire felnöttnek érzi magát, akkor menjen és éljen meg a saját pénzéból, amig viszont az apjáéból él, addig az apa mindja meg, hogy mit csinálhat.

Szóval két (illetve három) lehetöség van:

1. a barátod szépen befogja a száját, és az apa eltartja,

2. a barátod FELNÖTT akar lenni, nem azt csinálni, amit az apa mond, akkor eltartja magát és szabad mint a madár,

(3. te tartod el öt, és akkor nem kell az apjára hallgatnia)

Te meg elég szánalmas vagy, ha még te is veszekszel vele.

2012. febr. 26. 11:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

21 évesen tényleg álljon a sarkára... persze ezt úgy nem könnyű ha még otthon él és a szülei tartják el, viszont az apja is totál defekt lehet, eddig mindig az ellenkezőjét láttam/hallottam: a szülők a szenvedélyes sportoló gyereket tanulásra sarkallják, és mikor a gyerek olimpiáról, világhírről ábrándozik, akkor is megmutatják neki, milyen nehéz odáig eljutni, dopping, egyebek, aztán 30-34 évesen meg kiöregszik, elhízik, és ha nem ért el olyan jó eredményeket, nézhet munka után, diploma nélkül... sosem hallottam még olyant, hogy valakit erőltetnek sportolni ennyi idősen. Kisgyereknél is más az ilyen, de egy 21 évest minek? Ha annyira jó lenne, már utánpótlás szinten edzene ilyen Dzsudzsák-félék közt...

jó hülye apja van, már elnézést. Inkább örülne, hogy a fia biztosabb, civil pályát részesít előnyben.

2012. febr. 26. 11:35
 5/8 anonim ***** válasza:

És az apa mégis milyen érvekkel erőlteti a focit? És a barátod mit csinálna foci helyett? És mit tanultok?

Mert a kérdés alapján mindketten otthon éltek, így nyilván a szülöknek van beleszólása az életetekbe.

2012. febr. 26. 11:46
 6/8 A kérdező kommentje:

barátom logisztikát tanul, idén végez, nagyon penge a tanulmányi eredménye. én a szépségiparban tanulok.

olyan érvekkel erölteti a focit, hogy

-büszke rá (barátom nem is focizik olyan jól) igaziból csak ennyi az érv.

2012. febr. 26. 12:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az apa a fiatalkori ábrándjait erőlteti a fiára, nem? Elég szomorú, ha ezt teszi.

Egyébként ha a barátod nemsokára végez, az jó, mert akkor el tud menni munkába, és így a szülői terror is enyhül ha lesz saját keresete, idővel külön is költözhet tőlük. :)

2012. febr. 26. 12:23
 8/8 A kérdező kommentje:

én nemtudom mibaja az apjának.

úgy van hogy az apja kiköltözik külföldre, mert ott fog melot kapni, és barátom az apjával él, mert elváltak a szülei. régen. és mondta barátom neki h "nem fogok focizni az tuti, mert eldöntöttem, ennyi erővel ha kiköltözöl külföldre hazajársz ellenörizni hogy focizok-e?" erre az apja "nem ajánlom h a lelkiismereted megengedje h abbahagyd" EZ BOLOND.

Szóval barátom tuti nemfog focizni, kiáll az igazáért. csak az apja ezzel próbálja zsarolni h akkor nem lehet velem.

2012. febr. 26. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!