Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem, hogy jobban szereti...

Úgy érzem, hogy jobban szeretik őket mint engem. Mit csináljak? (többi lent)

Figyelt kérdés
úgy érzem hogy a tesóimat jobban szeretik a szüleim 1 nővérem van aki 15éves és egy öcsém aki 7 ha az öcsém hisztizik hogy kell neki valamilyen játék akkor először nem veszik meg neki de a végén mindig megkapja azt amit akar a nővéremnek meg van 2 szekrény ruhája nekem meg kb.fél szekrény de mégis ő több ruhát kap ha én kérek egy pólót ami 2000 ft akkor nem kapom meg mert drága de ha neki kell egy 7000 ft-os póló akkor megkapja nem értem hogy őnekik miért vesznek meg mindent nekem meg kb. semmit ma is anyukám ment az öcsémért a suliba és mondta hogy kell e valami a papírboltból és nővérem mondta hogy neki kell füzet de elmegy vele én meg mondtam anyának hogy én is elakarok menni mire ő azt mondta hogy minek? majd következőre te jössz el.a nővérem gimi 1.-s és a szalagtűzőre kellet neki egy ruha kapott is 10000ft-ért egy piros ruhát de neki az nem volt jó és most kapott egy másikat és még az előző ruhájához egy bolerót meg csak úgy egy inget amire semmi szüksége nincs én meg szintén nem kaptam semmit.amikor segíteni kell valamit akkor is mindig nekem kell csinálni ő meg csak gépezik, ha rossz jegyet kap akkor azt mondják majd kijavítod és ha én kapok akkor meg nem gépezhetek nem tv-hetek és elveszik a telomat is én érzem úgy hogy nem szeretnek (valamilyen szinten biztos hogy szeretnek) vagy csak beképzelem?? (13/L)
2012. febr. 15. 16:00
 1/7 anonim ***** válasza:
nem lehet, hogy rendetlen vagy? vagy esetleg nincsenek olyan jó eredményeid a suliban, mint a tesódnak. gondold ezeket át. én így látatlanban nem tudhatom, hogy mi lehet ezeknek a dolgoknak az oka. próbálj meg valamit javítani saját magadon, mondjuk tanulj többet, segíts önként a házimunkában, ne feleselj a szüleiddel, meglátod, ezeknek meg lesz majd az eredménye.
2012. febr. 15. 16:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

3 lány uncsitesóm van. Ebből az első azért volt elkényeztetve, mert ugye ő az első, a 3. pedig azért, mert ő a legfitalabb. A 2-at mindig ugráltatták, vigye ki a szememet, mosogasson el stb stb (2-2 év van köztük)

Mára ő lett a legnormálisabb a családban. Egyetemre jár, tanul (jól), nyelvet is tanul, Londonban is volt fél évet nyelv miatt.

És eléggé talpra esett hölgy lett belőle.

2012. febr. 15. 16:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Sajnos inkább a 2. válaszolóval értek egyet.

Amit első ír, hogy nézz magadba meg segíts többet, szerintem tovább erősíti a benned lévő rossz érzést, hogy te kevesebb vagy mint a többek (ami nyilván nem így van).

Unokatesóméknál ugyanez a felállás, két lány, a harmadik fiú, szintén 2-2 év korkülönbséggel.

A nagylány és a kisfiú tiszta anyja, a középső kislány tiszta anyós (akit az unokatesóm gyűlöl). A kicsilányon pár hete autoimmun-betegséget diagnosztizáltak, két napon múlt az élete. Nyilván nem mondhatom, hogy csak azért mert szendvicsgyerek (=középső), de náluk is hasonló a helyzet, mint nálatok.

Próbálj meg máshol pozitív visszajelzéseket keresni: hobbi, barátok, iskolai eredmények. MAGADNAK bizonyíts, ne a szüleidnek.

A lényeg, hogy ne hagyd el magad, ne fordulj olyan dolgokhoz (pl. drog), amit később megbánnál!

Kitartás!!!

2012. febr. 15. 16:32
 4/7 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Bocsánat, tudom, hogy a szemétkivivés, takarítás mosogatás nem nagy dolog, de úgy igen, ha a másik kettőnek sosincs szólva emiatt. Így már sokkal "elnyomotabban" érezheti magát a középső unokatesóm.
2012. febr. 15. 16:38
 5/7 A kérdező kommentje:

a tanulási eredményeimel nincs gond mert szinte jobb tanuló vagyok a nővéremnél meg a magatartásommal sem, a házimunkában szinte én segítek a legtöbbet.de a rokonok mindig azt mondják hogy én apukámra ütöttem és az öcsém meg a nővérem anyumra szóval lehet hogy emiatt érzem azt hogy anyum nem annyira szeret mint a másik két tesómat mert ők olyanok mint ő .és néha még azt is érzem hogy apukám szeret engem a legjobban mert vele elég jól kijövök

az érdeklőséi körünk is majdnem ugyan az mert a sport jobban érdekel minket mint a zene vagy a művészet(festés rajzolás stb.)..amikor a 2. ruhát megkapta a nővérem vasárnap és itthon felvette akkor anya azt mondta neki hogy ő is mindig igy akart kinézni mint ő és hát ez kicsit szarul esett hogy mindig csak ő a példakép meg jó meg minden.

2012. febr. 15. 19:03
 6/7 A kérdező kommentje:

eszem ágába sincs drogozni,piálni,cigizni meg stb.

de azért köszi a válaszokat.

2012. febr. 15. 19:05
 7/7 anonim ***** válasza:

valószínű, hogy anyukád tényleg jobban szereti a testvéreidet sajnos:(

nálunk is volt hasonló helyzet. a mostohatesómat anyám folyton ugráltatta, leszólta, és alig volt ruhája, pedig anyám meg a párja is sokat keres, szóval lett volna miből. szegényke lány létére hetedikes fejjel egy egész féléven át ugyan abban az egy farmerban járt suliba. én szóltam végül anyámnak, hogy kéne neki nadrágot venni. utána sem kapott még sokáig. anyámon nagyon látszott, hogy utálja a mostohatesómat, egy kedves szava nem volt hozzá.

2012. febr. 15. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!