Úgy érzem, hogy jobban szeretik őket mint engem. Mit csináljak? (többi lent)
3 lány uncsitesóm van. Ebből az első azért volt elkényeztetve, mert ugye ő az első, a 3. pedig azért, mert ő a legfitalabb. A 2-at mindig ugráltatták, vigye ki a szememet, mosogasson el stb stb (2-2 év van köztük)
Mára ő lett a legnormálisabb a családban. Egyetemre jár, tanul (jól), nyelvet is tanul, Londonban is volt fél évet nyelv miatt.
És eléggé talpra esett hölgy lett belőle.
Sajnos inkább a 2. válaszolóval értek egyet.
Amit első ír, hogy nézz magadba meg segíts többet, szerintem tovább erősíti a benned lévő rossz érzést, hogy te kevesebb vagy mint a többek (ami nyilván nem így van).
Unokatesóméknál ugyanez a felállás, két lány, a harmadik fiú, szintén 2-2 év korkülönbséggel.
A nagylány és a kisfiú tiszta anyja, a középső kislány tiszta anyós (akit az unokatesóm gyűlöl). A kicsilányon pár hete autoimmun-betegséget diagnosztizáltak, két napon múlt az élete. Nyilván nem mondhatom, hogy csak azért mert szendvicsgyerek (=középső), de náluk is hasonló a helyzet, mint nálatok.
Próbálj meg máshol pozitív visszajelzéseket keresni: hobbi, barátok, iskolai eredmények. MAGADNAK bizonyíts, ne a szüleidnek.
A lényeg, hogy ne hagyd el magad, ne fordulj olyan dolgokhoz (pl. drog), amit később megbánnál!
Kitartás!!!
a tanulási eredményeimel nincs gond mert szinte jobb tanuló vagyok a nővéremnél meg a magatartásommal sem, a házimunkában szinte én segítek a legtöbbet.de a rokonok mindig azt mondják hogy én apukámra ütöttem és az öcsém meg a nővérem anyumra szóval lehet hogy emiatt érzem azt hogy anyum nem annyira szeret mint a másik két tesómat mert ők olyanok mint ő .és néha még azt is érzem hogy apukám szeret engem a legjobban mert vele elég jól kijövök
az érdeklőséi körünk is majdnem ugyan az mert a sport jobban érdekel minket mint a zene vagy a művészet(festés rajzolás stb.)..amikor a 2. ruhát megkapta a nővérem vasárnap és itthon felvette akkor anya azt mondta neki hogy ő is mindig igy akart kinézni mint ő és hát ez kicsit szarul esett hogy mindig csak ő a példakép meg jó meg minden.
eszem ágába sincs drogozni,piálni,cigizni meg stb.
de azért köszi a válaszokat.
valószínű, hogy anyukád tényleg jobban szereti a testvéreidet sajnos:(
nálunk is volt hasonló helyzet. a mostohatesómat anyám folyton ugráltatta, leszólta, és alig volt ruhája, pedig anyám meg a párja is sokat keres, szóval lett volna miből. szegényke lány létére hetedikes fejjel egy egész féléven át ugyan abban az egy farmerban járt suliba. én szóltam végül anyámnak, hogy kéne neki nadrágot venni. utána sem kapott még sokáig. anyámon nagyon látszott, hogy utálja a mostohatesómat, egy kedves szava nem volt hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!