Hol lehetne megkeresztelni kislányunkat? GyMS. Megye ill. Komárom-Esztergom megyében érdekelne!
Segítséget szeretnénk kérni. Férjem református, én katolikus vagyok. Tavaly elváltam, volt már templomi esküvőnk, ezért ahol lakunk nem keresztelik meg a kislányunkat.
Tudtok a két megyéből valahol olyan templomot, papot, akit nem "érdekel" a fenti történet, és bárkit megkeresztel?
Előre is köszi a segítségeteket!
Gratulálok a hozzászólóknak...
Hála Istennek vannak még olyan papok, akiket igen is érdekel az Egyház tanítása és törvényei, és nem szolgáltatóként fogja fel a szentségek kiszolgáltatását!
Kicsit homályos nekem a történet. Ezért nem tudom megítélni, mennyire jogos a pap elutasítása. A volt férjed a református?
Vagy az első férjeddel, akivel volt egyházi esküvőd, váltatok el és a mostani ref. férjtől van a gyermek?
Mindenesetre a keresztelést csak a legsúlyosabb esetben lehet elutasítani, ha a pap nem lát esélyt a gyermek keresztény katolikus hitben nevelésére.
egyetértek az előttem szólóval:-)
meglehetősen ellentmondásos volt a hozzászólás:-)
a hit nem attól függ, hogy a szülők milyen vallásúak. attól még lehet katolikusnak nevelni később egy gyereket, mert az egyik szülője nem ez. a papok is ezt nézik, így a legtöbb keresztel! Na meg manapság már ebben is versenyszellem van, az egyházak már húzzák a strigulákat, hogy kinél van több hívő... ez már a pénzről szól a papoknál is, akár elismeri az ember akár nem.
Köszönöm a segítségeket. Úgy látszik tényleg szigorú a mi papunk, megpróbáljuk a másik faluban.
Egyébként: a mostani férjem református, akitől a gyermekem van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!