Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élők! Van köztetetk...

Külföldön élők! Van köztetetk olyan, aki egyedül ment ki?

Figyelt kérdés
Van olyan, aki tök egyedül indult el, szerencsét próbálni? Hogyan sikerült mindent hátrahagyni (család, barátok,otthon)? Nem érzitek magatokat egyedül? Nem bántátok meg?
2012. febr. 13. 08:46
 1/10 anonim ***** válasza:

hát elmondom, én csináltam ilyet öt éve :D

valaki megkérdezte nem akarok-e kiköltözni Egyiptomba, búvároktatónak, megtanítanak mindenre, kapok kis fizetést. mondom a vízfóbiámmal az pont jó lesz, életmben nem búvárkodtam, de a munkám uncsi, így felmondtam meg az albérletet is, és kimentem egy bőrönddel.

nem bántam meg, könnyen barátkozom, tapasztalatnak jó volt, elértem a nulláról egy nagyon magas szintig és iszonyat jó dolgokat láttam a víz alatt, maga a csoda - most valami másban gondolkozom, és egy civilizáltabb országban, persze most már remélhetőleg az időközben megismert párommal (nem, nem arab)

30N

2012. febr. 13. 08:54
 2/10 anonim ***** válasza:
nos én 1.5 hónapot voltam kint,kaland vágyból indultam el és egy hét múlva találtam is munkát.nem sok pénz volt nálam,vonat jegyre és pár szár euro volt a zsebembe.eddig jól is alakult a sztori de 1.5 hónap múlva közölték hogy csak ideiglenes embert kerestek amit persze az elején nem közöltek velem.maradtam még egy hetet hogy hátha találok munkát valamit de nem jártam sikerrel így haza jöttem hogy legalább azt a pénzt ne éljem fel amit megkerestem.én kaland vágyból nem ajánlom,csak is akkor ha minimum 2-3 havi pénzed van és csak is úgy ha előre megvan a munkád és tudod hogy hova mész és kihez és hogy rendesen alkalmaznak.én nyáron újból neki indulok,de már nem olyan kalandosan hanem jól felkészülve.3 havi pénz a zsebembe és csak is akkor fogok kimenni ha tuti fix munkám lesz.kalandozva akkor ajánlom ha van felesleges pénzed.
2012. febr. 13. 09:04
 3/10 anonim ***** válasza:
ja és persze attól függ melyik országba akarsz menni,mert ahol jobban befogadóak ott könnyebben boldogulsz ha kalandozva mész mert előbb befogadnak és toleránsabbak.kalandvágyból ausztriát és svájcot nem ajánlom.én ausztriába voltam de ott annyira nem befogadóak.szóval ezekbe az országokba csak is felkészültem szakmával cél irányosan érdemes neki vágni és jó nyelvtudással.
2012. febr. 13. 09:07
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem kalandozva gondoltam. Jelenleg kint vagyok, fix munkával, de sokszor vágyom haza, hiányoznak a barátaim/szeretteim. Kíváncsi vagyok, hogy más hogyan kezeli ezt.
2012. febr. 13. 09:07
 5/10 anonim ***** válasza:

ja hát azt nem mondtad..

melyik országba vagy?

2012. febr. 13. 09:10
 6/10 anonim ***** válasza:

igen a Svájciakra mondják hogy fura, zárkózott népség. akikkel meg külföldön találkoztam és svájciak, iszonyú nyitottak és barátságosak :)

azért nekünk már könnyebb, van msn, skype, e-mail, mobiltelefon. és sűrűn kell hazalátogatni, ahányszor csak tud az ember :)

2012. febr. 13. 09:20
 7/10 anonim ***** válasza:
09:07 igen, azért nehéz.... mikor hazalátogatok, mire belerázódnék, már jöhetek is vissza. Európában könnyebb, nem mondom, hogy akármikor hazaugorhat az ember, de azért mégis olcsóbb és egyszerűbb, nem kerül egyhavi fizetésébe - tehát maga a tudat, hogy akár holnap otthon lehetsz ha olyanod van, segít, szerintem.
2012. febr. 13. 09:21
 8/10 A kérdező kommentje:

Svájcban vagyok. Munkavállalás terén nem tudom, mennyire nyitottak, mert én tényleg célirányoan, fix szerződéssel jöttem ki. Viszont hétköznapokban, utcán, bárhol, nyitottak, barátságosak.

Nem is ezzel van a baj, hanem, hogy egyedül vagyok. Vagyis inkább úgy mondom, hogy magányos vagyok. Ismerek néhány embert, ha úgy van kedvem el tudok járni ide-oda, viszont nagyon sokszor hiányzik az, hogy mellettem legyen valaki. Egy barát, egy társ, egy testvér, bárki.

2012. febr. 13. 11:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Én most gondolkodom azon,hogy kimenjek,de addig még legalább egy évet kell várnom,öcsémnek akkorra lesz meg a burkolói szakmája.Anyumnak egy munkatársának a lánya kint dolgozik Angliában mint gyári munkás,kb. ötször többet keres mint én 3 műszakban,túlórával együtt.Talán tudna segíteni elhelyezkedni.Igaz,nekem postai ügyintéző a szakmám,de nem hiszem,hogy külföldit felvennének postára dolgozni,hiszen még itthon sem tudok benne elhelyezkedni.Egyedül,munkahely nélkül semmiképp nem mennék ki,ezért döntöttünk úgy,hogy megvárom tesómat,együtt csak megyünk valamire.
2012. febr. 13. 12:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is Svájcban élek, és egyáltalán nem tapasztalom, hogy a svájci emberek zárkózottak. Sőt! Szerintem a magyarok hozzájuk képest sokkal magukba fordulóbbak. Akik hűvösek azok a németek.

Én augusztusban jöttem ki szerződéses au pairnek. Van engedélyem, kranken kasszám és jól érzem magam.

Baromi nehéz volt eleinte, hisz otthon ha valami történt velem azonnal felhívtam a barátaim vagy a szüleim. Itt egyedül boldogulok. De vannak barátaim akikre számíthatok, rám talált a szerelem (igen, helyi a választott), szórakozni járok, társaságba. Pl: a magyarok nagyon sok rendezvényt szerveznek.

Nem tudom hol élsz kérdező, de itt Bernben sok programot szoktunk csinálni. Legközelebbi egy pizzázás farsangkor. :)

2012. febr. 13. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!