Külföldön élők! Van köztetetk olyan, aki egyedül ment ki?
hát elmondom, én csináltam ilyet öt éve :D
valaki megkérdezte nem akarok-e kiköltözni Egyiptomba, búvároktatónak, megtanítanak mindenre, kapok kis fizetést. mondom a vízfóbiámmal az pont jó lesz, életmben nem búvárkodtam, de a munkám uncsi, így felmondtam meg az albérletet is, és kimentem egy bőrönddel.
nem bántam meg, könnyen barátkozom, tapasztalatnak jó volt, elértem a nulláról egy nagyon magas szintig és iszonyat jó dolgokat láttam a víz alatt, maga a csoda - most valami másban gondolkozom, és egy civilizáltabb országban, persze most már remélhetőleg az időközben megismert párommal (nem, nem arab)
30N
ja hát azt nem mondtad..
melyik országba vagy?
igen a Svájciakra mondják hogy fura, zárkózott népség. akikkel meg külföldön találkoztam és svájciak, iszonyú nyitottak és barátságosak :)
azért nekünk már könnyebb, van msn, skype, e-mail, mobiltelefon. és sűrűn kell hazalátogatni, ahányszor csak tud az ember :)
Svájcban vagyok. Munkavállalás terén nem tudom, mennyire nyitottak, mert én tényleg célirányoan, fix szerződéssel jöttem ki. Viszont hétköznapokban, utcán, bárhol, nyitottak, barátságosak.
Nem is ezzel van a baj, hanem, hogy egyedül vagyok. Vagyis inkább úgy mondom, hogy magányos vagyok. Ismerek néhány embert, ha úgy van kedvem el tudok járni ide-oda, viszont nagyon sokszor hiányzik az, hogy mellettem legyen valaki. Egy barát, egy társ, egy testvér, bárki.
Én is Svájcban élek, és egyáltalán nem tapasztalom, hogy a svájci emberek zárkózottak. Sőt! Szerintem a magyarok hozzájuk képest sokkal magukba fordulóbbak. Akik hűvösek azok a németek.
Én augusztusban jöttem ki szerződéses au pairnek. Van engedélyem, kranken kasszám és jól érzem magam.
Baromi nehéz volt eleinte, hisz otthon ha valami történt velem azonnal felhívtam a barátaim vagy a szüleim. Itt egyedül boldogulok. De vannak barátaim akikre számíthatok, rám talált a szerelem (igen, helyi a választott), szórakozni járok, társaságba. Pl: a magyarok nagyon sok rendezvényt szerveznek.
Nem tudom hol élsz kérdező, de itt Bernben sok programot szoktunk csinálni. Legközelebbi egy pizzázás farsangkor. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!