Mit történhet ilyenkor? Mehet ezzel valamire?
Röviden, a szüleim elváltak, és az apám egy utolsó féreg.
Vidékről felköltözött a városba anyámhoz, majd épített egy házat anyám segítségével, hogy majd odaköltözünk. Igen ám, csakhogy mikor elkészült a ház ő lelépett egyedül. Közben többször megcsalta anyámat, egyfolytában veszekedtek, és hát elég erőszakos volt, elváltak. Minden remekül ment, mi örültünk, hogy végre elment a veszekedések forrása. Nemsokra rá kiderült, hogy van egy féltestvérünk, mert apámat csőbehúzta az egyik nője. Ez történt eddig.
Régen mindig azért kaptuk a legtöbbet, mert nem tartottunk rendet, ahogy ő szerette volna. Ha valami kifolyt, valami eltört, valami "nem volt a helyén" máris.
Ez viszont elmúlt mikor elváltak, így hetente egyszer takarítunk. Apám kb kéthetente jön egyszer random, és kiabál egy sort, hogy miért nincs rendben a szobánk(én már 20 éves vagyok öcsém lassan 18).
Ma is bejött, és az öcsémnek azt mondta, hogy le akarja fotózni a szobáját. Öcsém engedte. Én itt ültem a gép előtt, és hát nem néztem meg ki az, mikor kopogtak, és mondtam h bejöhet. Mire odapillantottam, már készült is egy kép amin látható két tányér, egy üres zacskó, egy vizesüveg, egy körömlakk, egy türcsi és a bevetetlen ágyam és egy koszos papírzsepi. Szóval nem volt "rend". Az első pillanatban rájöttem, hogy valami készül, kiugrottam a fotelből, és becsuktam az orra előtt az ajtót. Mind eközben vigyorgott.
Azt szeretném kérdezni, hogy mihez kezdhet a képekkel? Akármi kitelik tőle.
Arra gondoltam, hogy mondjuk megmutatja a barátomnak, mert régebben felhozta, hogy "ha majd lesz barátod ott fog hagyni ezért", de ettől nem tartok különösebben, csak mert a barátom sem rendmániás, hasonló a szobája és normális, az apámmal ellentétben. De mikor anyám felhozta a gyámügyet.. Nem tudom mihez kezdhet ezzel.
Véleményt szeretnék kérni a helyzetről.
Rendben, akkor igyekszem nem foglalkozni vele. Amúgy a gyereket akkor tudtuk meg, hogy létezik, mikor már két éves volt, és hirtelen elkezdett fotókat mutogatni nekünk az apám, hogy ismerjük meg. Mikor mondtam, hogy az ő dolga, engem nem érdekel, vérigsértődött, azóta sokkal szemetebb.
Csak ezért említettem meg.
Köszönöm a válaszokat:)
Nekem anyósom próbálta ezt összehozni. Ritkán vagyok beteg, de akkor nagyon.
Durva két hetes influenzás időszakban voltam, a lányom fél éves volt.
Igen kupi volt, de örültem, hogy a kicsimnek el tudom készíteni a tápszerét, az apja esténként megfürdette, de 12 órázott, másra nem nagyon jutott az energiájából.
Felgyűlt a szennyes, a mosatlan edény, a koszos p.zs. meg koszos pelus.
Anyósom meg jött, körbevideózott, hogy ő elveszi tőlünk a gyereket.
Bement hepajkodni a védőnőhöz, meg a gyámügyre.
Eljött a gyerekjólétis, megállapította, hogy a gyerek kap enni, tiszta cumisüvegből, a kiságya tiszta, a ruhája tiszta, egészséges.
Az hogy máshol állt a káosz nem nagyon érdekelte. Megkérdezte miért én meg elmondtam, hogy örülök, hogy ebben a takonykórban a gyereket ellátom.
Utána csendben javasolta, hogy anyóst építsük le.
Jesszus milyen emberek vannak!
Anyós is jó fej, hogy ahelyett, hogy segítene rendet rakni még videóz.
Felnőtt emberrel am. a gyámügy nem tud mit kezdeni. Te pedig hivatalosan felnőtt vagy. Ennyi.
A képeket meg biztos azért készítette, hogy amikor kitisztul az agya a tudathasadásból, tudja, hogy merre járt és hol kell keresnie a gyerekeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!