Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet annak mondani,...

Mit lehet annak mondani, akinek meghal az apja?

Figyelt kérdés
Azon kívül hogy mindenben mellette vagyok, segítek, stb...
2009. máj. 28. 15:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Én nem szeretném, ha nekem mondanának valamit.. nem kellenek a szavak.
2009. máj. 28. 15:54
 2/9 anonim válasza:
100%
Részvétet nyilvánítasz, és elmondod, hogy segítesz ha szüksége van valamire. Nem hiszem, hogy kell nagyon mást mondani, ilyenkor szerintem nem is lehet mást. Esetleg még megkérdezheted, hogy akar e róla beszélni.
2009. máj. 28. 15:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudod, hogy jóban voltak, akkor részvétet nyilvánítasz, mellette vagy, ez elég.

Ha tudod, hogy nagyon rossz volt a kapcsolatuk az apa miatt, akkor ezeket furcsán fogja fogadni, mert akit az apja bántott, annak megkönnyebbülés, hogy nem bántja többé. (ez a kategória leszek én)

Ha nem tudsz semmit, elég, ha részvétet nyilvánítasz, aztán a reakciójából kiderül, hogy szívesen veszi vagy nem, és aszerint tégy.

2009. máj. 28. 16:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

16:06-os jól mondja!

Én kifejezetten megkönnyebbültem amikor apám "elment". ha megkérdezte volna valaki, hogy tehet-e értem valamit, valószínűleg azt mondom: gyere el velem, megiszunk egy sört.

Durván hangzik, de így van.

2009. máj. 28. 16:12
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

csak azt ne mondd h."tudom mit érzel".. ennél elcsépeltebb és hiteltelenebb mondat nem létezik ebben a helyzetben.kivéve akkor ha te is átélted ugyanezt,de még akkor se nagyon vigasztald ezzel,olyan hamisnak tűnik mégha igaz is..

a legjobb ha részvétedet nyilvánítod és biztosítod h.számíthat rád.kérdezd meg h.akarja-e hogy vele maradj vagy inkább lenne egyedül.

szóval a lényeg h.sajnálatból ne lógj a nyakán..

2009. máj. 28. 16:34
 6/9 anonim válasza:
100%
ilyenkor kell egy kis magány...bár más az ha a családban történik és más ha egy barátnak..bár rossz mindakettő...szerintem részvétet nyilvánits azért de ha nem tudsz másban segíteni mert azt mondja akkor ne eröltesd :( nekem is most halt meg nagypapám anyukám aapukája és azért ilyenkor ez elég rossz..ezt tapasztalni kell az embernek ahhoz hogy átérezze...
2009. máj. 28. 16:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Részvétet nyilvánítasz és felajánlhatod a segítségedet a társaságodat ha szüksége van rá.Van aki ilyenkor inkább szeretne egyedül lenni,van aki nem.Bízd rá a gyászolóra neki mi a jó.Akkor legyél mellette ha szüksége van rád.
2009. máj. 28. 17:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szintén: részvétnyilvánítás, és ajánld fel a társaságodat. Biztos időre lesz szüksége még feldolgozza, és azt sem tudjuk milyen közel áll hozzád az illető. Ha nagyon nyomasztja a dolog, van egy könyv: Raymond Moody: Élet az Élet után (persze nem mindenki fogékony rá). Ezzel szerintem várj! De a lényeg, hogy a halállal valami új kezdődik
2009. máj. 28. 17:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatból beszélek. Nekem is meghalt az apám, nagyon fiatal voltam még. A 20. ember után már mindenkit fel akartam pofozni, aki jött részvétet nyilvánítani, egyedül azoknak örültem, akik nem foglalkoztak vele, még csak szóba se hozták. A legjobb, ha nem emlékezteted még te is rá, inkább próbálsz más témákat erőltetni.
2009. máj. 28. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!