Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért féltenek ennyire? Miért...

Miért féltenek ennyire? Miért nem engednek le a barátaimmal 6 óra után? (Részletekért katt! )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A gondom a következő: Lassan 15 éves fiú vagyok.Ugyebár most jön a jó idő,ilyenkor az ember szívesen van a szabadban,mint otthon.DE! Én nem szeretem ezt a nagyon meleget,ezért kora délután nem szívesen mozdulok ki itthonról,már itt is elég meleg van,nem hogy még kint.A barátaim sem szívesen jönnek le ilyenkor,ezért ők is inkább estefelé szeretnek lent lenni.Ez mind szép és jó,csak egy gond van:Még pedig az,hogy 6 óra után csak vonakodva engednek le,és akkor is max 1 órára! :S Nem azt mondom,hogy hajnali 2ig akarok lent lenni,csak egy kicsit több teret,és szabadságot szeretnék..Bőven elég lenne,hogyha 6-8 fél 9ig lent lehetnék,úgysem csinálunk semmit,csak beszélgetünk a környéken,vagy focizunk.Mellesleg ilyenkor még az a korom sötét sincs..Télen még megérteném,de így,nyár felé már nem :S Egyébként egy békés lakótelepen élünk,ezért sem értem,mire ez a nagy óvás.Próbáltam beszélni vele,célozgattam is rá,hogy ez így nekem nem jó,de semmi :S Konkrétan megfojt a szeretetével..Persze nem is baj,hogy félt,meg szeret,de azért szerintem ez túlzás :S Hogyan lehetne a tudtára adni,hogy már nem vagyok az az esetlen 10 éves kis kölyök,aki nem tud még az úttesten se átmenni segítség nélkül? Kérlek segítsetek!

Ja és bocsi,hogy egy kicsit hosszúra sikeredett ^^"

2009. máj. 27. 22:37
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Nekünk a lányokat el kell engedni péntekente, s hajnal 2-kor lehet csak értük menni. Azt mondták, mindenki így van.

Más gyerek meg ránk hivatkozott, mondta az anyja. Mondd hogy beszéljenek más szülőkkel, az meddig engedi.

9-ig szerintem a legszigorúbb is leenged. Hiszena nap is szinte fenn van még. A 9 óra nagyon szülőbarát időpont. Mondd, hogy vegye észre, nem vagy kisgyerek. Más ilyen korban esetleg eltűnik 2-3 hónapra s úgy kell köröztetni. Mondd hogy benned megbízhat, de ne tegyen nevetségessé a haverjaid előtt!(kicsit túlozd el) Járj utána, nem volt ő túl nagy csibész ebben a korban? Azok szoktak annyira félteni(akik az aluljáróban meg a balatoni stégen éjszakáztak ilyen korukban)

2009. máj. 27. 22:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem beszéljenek a haverjaid szüleivel, hátha segít valamit, és megnyugodnak, hogy nem lesz bajod.

Ja, és örülj, hogy ez a legnagyobb problémátok...

2009. máj. 27. 23:02
 3/9 A kérdező kommentje:

Először is köszi a válaszokat!

1. Válaszolónak:

Nem valószínű,hogy Ő olyan volt,mivel eléggé szigorúak voltak akkor a szülei,sokszor kihangsúlyozta,amikor mesélt a gyerekkoráról.De nem hiszem,hogy ettől lenne ilyen,mert egyáltalán nem szigorú,nagyon is engedékeny tulajdonképpen,csak ebben a témában nem.A bizalommal pedig nincs gond,azt hiszem,már korábban is eléggé megbízható voltam.Ezt Ő maga mondta :)

2. Válaszolónak:Igen,ez kézenfekvő megoldás,köszi szépen :) Ezt megemlítem majd. Egyébként nem tudom,hogy pontosan mire gondolsz az utolsó mondatod alatt,tökéletes a kapcsolatom vele,mindig is az volt.

2009. máj. 27. 23:14
 4/9 anonim válasza:
0%
Szerintem jól teszik a szüleid hogy nem engednek le 9-nél tovább...Egyrészt egy 14 éves gyerek vagy,akinek a védelme jogilag az ő felelősségük. Másrészt meg nem biztos hogy bíznak abban a társaságban amiben vagy, érdemes lenne bemutatni őket vagy csak pár barátodat.Az meg hogy nem vagy egy esetlen 10 éves kölyök...hát de nem is vagy egy 20 éves felnőtt.
2009. máj. 28. 09:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
09:48 - Olvasd el még egyszer a kérdést. 6 után nem akarják leengedni, és a kérdező 9 után nem is akar lent maradni.
2009. máj. 28. 10:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt az ideje egy nagy beszélgetésnek. Üljetek le és nyugodtan, higgadtan meséld el, hogy mit szeretnél és ők mit várnak cserébe (szem előtt legyetek, ne hangoskodjatok...). Mondd el nekik, hogy merre lennétek, mit csinálnátok, mikorra szeretnél hazajönni. Ha esetleg nem ismernék a barátaidat, akkor bemutathatod őket és kérhetsz tanácsot a haverok szüleitől is. Nyugodtan felteheted a kérdést is, hogy mitől féltenek ennyire. Nem légy a beszélgetés során türelmetlen, nem feleselj. Ha most nem sikerül, akkor sem kell ajtót csapkodni, próbáld meg jövő héten újra. Fontos, hogyha megkapod az engedélyt, a feltételeket mindig tartsd be, különben jönnek újra a megszorítások! :)
2009. máj. 28. 10:53
 7/9 A kérdező kommentje:

09:48-as: Azért,mert csak 14 éves vagyok,nem kellene lenézned..egyrészt nem is ismersz,így azt sem tudhatod,mennyire vagyok megbízható,vagy hogy egyáltalán milyen ember vagyok..A baráti társaságommal sincs különösebb baj.Egyébként mikortól is számít felnőttnek az ember? Hát szerintem nem csak attól,hogy a 18at betöltötte e...Hiába töltötte be a 18at,hogyha még csak felelősségérzete sincs..Szerintem az ember leginkább akkor számít felnőttnek,hogyha benőtt a feje lágya..

Legutóbbi válaszolónak:Köszi a tanácsokat! Valamikor hétvégén meg is próbálkozok ezzel. Habár nem adok túl sok esélyt arra hogy sikerül,de azért szurkoljatok pls :D

2009. máj. 28. 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:
szerintem egyes válaszolóknak nem kéne lenézni a kérdezőt azért,mert 14 éves.én 13 vagyok és úgy osztom itt az észt mindenkinek hogy a felnőtt 30 éves emberek köszönik meg nekem.amúgy meg ahogy írtál meg minden,háát...nem sok olyan 14 évest ismerek aki ilyen jó felfogással gondolkodna.
2009. jún. 6. 14:32
 9/9 anonim ***** válasza:
BOCSI 15-öt akartam írni
2009. jún. 6. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!