Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért teszi ezt velünk és...

Miért teszi ezt velünk és saját magával az apám?

Figyelt kérdés

Apa 47 éves lesz nemsokára, de egyszerűen képtelen leszokni a cigizésről. 17 éves korától folyamatosan szívja. Volt olyan, hogy nem volt pénzünk, mert anya munka nélkül maradt és akkor anya ráparancsolt, hogy tegye le. Akkor azt hittük, hogy leszokik, közben meg a céges kocsijában meg a beépített szekrényben dugdosta a cigiket. Most is ígérgeti, hogy le fog szokni, de csak akkor ha feljebb viszik a cigi árát. Amúgy megjegyzésként hozzátenném, hogy elég igénytelen saját magára, bent cigizik(nem érdekli, ha szólunk miatta és még így a januári minuszokba is képes miatta kinyitni az ablakot), már a bőre is átható cigiszagú(a ruháiról ne is beszéljünk!), az arca pedig kezd elszürkülni, olyan mintha valami súlyos betegsége lenne.

A múlt héten sajnos meghalt egy közeli ismerősöm(nem cigi miatt) és ez ráébresztett, hogy sürgősen kell valamit tenni apával is. De őt nem érdekli, hogy mit mondunk neki. Ha 20x elmondanám neki, hogy milyen igénytelen és hogy bele fog halni a dohányzásba, akkor is csak bólogatna és annyi mondana h jó, nem érdekel.

De nem akarom azt, hogy egyszer hirtelen félárva váljon belőlem és azt sem, hogy esetleges érszűkület miatt levágják valamelyik végtagját és anyára legyen utalva teljesen.(Apai nagyapám 70 éves és kb 8 évvel ezelőtt vele is közölték, hogy vagy leteszi a cigit, vagy levágják a lábát, mert olyan szinten el voltak tömődve az erek.)

Anyával próbáltam beszélni erről, de ő is csak azt hajtja, hogy apád megy meg dolgozik, megkeresi rá a pénzt, és ha neki ez kell, akkor nincs mit tenni. Nem tesz ez ügyben érte semmit, holott állítólagosan nagyon szereti.

Elnézést, hogy hosszúra sikeredett, de eléggé kétségbe vagyok esve! Most mondjam anyának, hogy ha ilyenek történnek apával, akkor ne számítson rám, mert én tenni akartam ellene? Vagy mit tegyek?

21L

2012. jan. 16. 23:13
1 2
 11/18 fehér gandalf ***** válasza:

"Az intelligens válszolónak üzenem, ennyi erővel ha kokaint van kedve használni, vegye csak, mert megkeresi rá a pénzt? Ne vicceljünk már..."

jah csak a kokain olyan h az kicsit hamarabb kikészít mint a cigi főleg ha nincs szóval nem ugyanaz főleg mert kokainból bármennyit elfogyasztasz míg cigiből ha rágyujtasz 4 szálra egymás után attól rosszul leszel hányingered lesz. am sztem ez inkább szervezet függő. fatert 1 éve műtötték és mesélte h volt ott egy srác akinek csak 1 lebenye maradt pedig végig otthon termesztett bioételeket ette nemdohányzott nem ivott és azért tette mert ettől remélte h nem viszi el mint az ő édesapját is.

+ a kokain az drágább és illegális szóval ne említsük egy lapon.

ne haragudj a faterodra. nézd meg churchilt 91 éves kort élt meg közben meg végig brandy-n meg szivaron élt.

ha tényleg abba akarja hagyni sztem nem lehetséges egyik napról a másikra. a tapasz nagyon drága. úgyhogy inkább szívjon vmi enyhébbet és legyetek vele megértőbbek mert az nagy dolog ha leáll vele. durvára ideges lesz még ha enyhébbet szív akk is .az is sokat számít ha kéket szívott vagy pirosat mert aki pirosat szívott korábban számára olyan a kék mintha rá sem gyújtott volna.

2012. jan. 17. 06:32
 12/18 fehér gandalf ***** válasza:
a biztos hogyha évente eljár szűrésre. ez fontos. apunak a pollenalergiája miatt kellett elmennie és ezért tudták gyorsba kiszűrni h rákos. kivettek 1 lebenyt. gyorsba felépült 4 hét alatt és azóta jól van. tudom nem megoldás arra h leáljon viszont ha tényleg szeretnéd h sokáig éljen és nem hajlandó leállni vele ez a legjobb.
2012. jan. 17. 06:41
 13/18 anonim ***** válasza:

01-21

"Az intelligens válszolónak üzenem, ennyi erővel ha kokaint van kedve használni, vegye csak, mert megkeresi rá a pénzt? Ne vicceljünk már..."

Te nagyon intelligens, ezt nem a válaszoló írta, hanem a kérdező édesanyja mondta. Na, akkor most őt szidod?

2012. jan. 17. 08:23
 14/18 anonim ***** válasza:

Én is jártam hasonló cipőben mint Te!

Anyukám úgy ment hozzá apukámhoz hogy megígérte leszokik. Aztán amint összeházasodtak ujra cigizett. Aztán mikor én születtem (van egy idősebb tesóm is) mondta az orvos h ne cigizzen mellettem, mert valami légcső problémám volt kicsinek. De a lakásban dohányzott. Amikor kb 6-8 évesek lettünk, mi gyerekek addig kiabáltunk, veszekedtünk, konkrétan kidobtuk apu cigijét, míg ő kiszorult a garázsba, mi meg végre tiszta levegőt szívtunk. Az udvaron a mai napig ha cigivel a szájában odajön, elküldjük, de már 60 éves korára megtanulta, hogy nem mindenki szereti. Letenni nem fogja. De ami a lényeg, hogy magát mindenki megölheti (kivéve aki kiskorút tart el, az felelőtlenség), de passzív dohányzást másra kényszeríteni szerintem bűn. Vigyél haza egy embert aki megjárta a tüdőrákosok kezelésének lépcsőit, talán sokkolná, de valami radikális kell.

A barátom legjobb barátja fog pár éven belül meghalni cigi miatt, hiába a kemo, de ő is csak akkor jött rá hogy hülyeség volt, mikor diagnosztizálták.

2012. jan. 17. 08:58
 15/18 anonim ***** válasza:
Imádom a gyenge akaratú embereket.
2012. jan. 17. 09:40
 16/18 anonim ***** válasza:
A cigiről nagyon nehéz leszokni.Ez csak úgy működik,hogy elhatározza magában,hogy leteszi és utána soha többet nem gyújt rá.Egy csomó ismerősöm van,akiknek így sikerült.Én is dohányzok és tervezem,hogy leszokok,főleg azért,mert rosszul vagyok tőle,köhögök,zsibbad a kezem(na ez ijesztő,nem tudom,ettől van e) stb.De a szenvedélybetegségben pont az a legrosszabb,hogy örömet okoz egy szál cigi.És ettől az örömtől nehéz megválni,mert nehéz pótolni ugyanazt az érzést.Ezt mindenesetre neki kell éreznie,hogy le akarja tenni.Mert ha nem,akkor nem lehet mit csinálni,az ő döntése,nem felügyelheted 0-24-ig.Én azt tenném a helyedben,hogy halálra ijesztgetném.Az már csak érdekli apukádat,hogy levághatják a lábát:S Nekem ez mindenesetre jó motiváció a leszokásra,mert a rosszulléttől már be vagyok tojva,hogy mi lesz velem.A másik:Általában azok akarnak leszokni,akik már kezdenek rosszul lenni a cigitől fizikailag,pl nem kapnak levegőt,nem tudják abbahagyni a köhögést stb.Na,ők egyből leteszik és azok után gyűlölik a cigit,rá sem gyújtanak többet.Nem egy ilyen esetről hallottam.A főnököm is ilyen volt.Régebben napi két dobozzal elszívott,utána egy nap letette és azóta semmi.Na,jó hosszúra sikerült,de azért remélem,tudtam valamit segíteni.22L
2012. jan. 17. 11:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Átérzem a helyzeted. Nálunk anyósom ilyen, csak annyi különbséggel, hogy ő le se akar szokni.Ha mondjuk neki, elküld melegebb éghajlatra minket.:)

Ő sajna akkor is cigizett, amikor gyereket várt. A párom asztmás volt kiskorába....

2012. jan. 17. 13:13
 18/18 anonim ***** válasza:
egy ismerősöm nagyapja 94 évig élt és valahogy ilyen korban kezdett dohányozni, mint édesapád. van aki fiatalon, van aki később távozik el, ez ellen nem tehetünk, a sorsunk meg van írva.
2012. jan. 27. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!