Mit szóltok ehhez?
Na ne mondd...
Csak épp abba bele se gondolnak, hogy van oka annak hogy ilyenek a jegyeim. Nem elbeszélgettek velem, hanem egyből támadtak és szobafogságra ítéltek. És kész ennyivel le van tudva... Na de 18 éves korban szobafogság?
Sok szülő úgy van vele, hogy amíg ott élsz, azt csinálod, amit ők mondanak, lehetsz 15 v 25 éves is.
Ha valami nem tetszik, el lehet menni...
Érdekes felfogás, büntetés helyett pedig inkább beszélgetni kellett volna.
Tudodm ,hogy olcsó duma, de amíg náluk élsz, az ő kenyerüket eszed... addig ők az urak a házba.
Ha neked ez a rendszer nem tetszik tessék megbeszélni velük a dologot. Pl, hogy eljársz korepra abból a tárgyból?
Ha látják, hogy igyekszel akkor az biztos a malmodra hajtja a vizet.
Ez van. Ha a szülő nem úgy áll hozzá a dolgokhoz, akkor neked kell okosnak lenni.
Sok sikert az érettségihez!
Persze a félévi jegy lett kettes. Nem mondanám, hogy hülye vagyok csak lusta! De igyekszem már javítani a jegyemen.
De ez a szobafogság kikészít, azt hiszik ha itthon tartanak egész hétvégén végig tanulni fogok. Nekem is kijárna a pihenés és a szórakozás. :(
Miért nem beszélsz a szüleiddel, hogy pl segítsenek, kérdezzék ki tőled, gyakoroljanak veled, járassanak magántanárhoz, vagy ilyesmi?
Tudod, ha eddig csak 2esre tudtad az anyagot, attól nem megy majd jobban, ha a szobádba parancsolnak. (Én mondjuk akaratos gyerek voltam, ilyenkor csakazért se tanultam, dafke mást csináltam :) Szerintem egy 6 éves gyereket is hülyeség szobafogságra ítélni a tanulmányi eredményei miatt, mert nem old meg semmit.
Szóval beszélj velük.
Ez a baj.Én sem mehettem soha sehova,mindentől tiltottak,így kedvem sem volt soha tanulni.Míg a barátaimat elengedték a szüleik mindenhova,így betudták osztani az idejüket.Program,buli estéje előtt délelőtt,délután már bevágták az anyagot és est szórakozhattak,4est,5öst írtak mindig mindenből.Én különtanárral sem tudtam.3as,2es-eim voltak,de vértizzadva a legjobb átlagom is 4,2 volt gimiben.(az is 3-dikba és 4dikbe,amikor már jóval kevesebb tantárgy volt.)
Nem volt soha semmi motivációm,mindig azon siránkoztam,hogy nem lehetek a barátaimmal,de akkor meg minek is tanulnék,ha csak egyedül lehetek?!Nem is beszélhettem velük se szerelemről,se buliról,sem az érzéseimről...Alig vártam,hogy elkeveredjek végre a szüleimtől.DE a különbség nálunk az volt, hogy ők megtehették,hogy a sz*r átlagom ellenére fizetős főiskolára mehessek(a lényeg,hogy továbbtanuljak)és még lakást is kaptam....Na ez már motivált,hogy diploma után legyen állásom,amiből fent tarhatom magam....Mondjuk pótolni a gimis éveket azóta sem tudtam,későnérő vagyok és hiába felnőtt,még mindig bulizok,szórakozok.(ami ugye anno kimaradt).
Szóval én abszolúte megértelek kedves kérdező.
Viszont legyen előtted cél.Igenis mutasd meg a világnak,hogy évvégére ki tudod javítani azt a 2est.Hidd el megéri.
Pláne ha szeretnél továbbtanulni és elköltözni otthonról.Érettségin még simán kaphatsz 5öst is,csak szedd össze magad!
Én azt mondom napi 1 maximum 2óra tanulással nagyon szép eredményeid lehetnek!
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!