Te mennyire segítesz a párodnak egy döntésben vagy inkább kimaradsz belőle ha valamiben döntenie kell?
Az helyzet függő.
Általában felsorakoztatok érveket pro és kontra.
DE ha olyan kérdésben kéri a segítségemet amire nincs rálátásom ,akkor csak annyit mondok, hogy bárhogy is dönt én támogatom, ha jól ,ha rosszul.
A kedvesem szeret irányítani, így elég kevés helyzetben kéri a segítségemet, én meg elfogadom azt, mivel általában olyat talál ki, ami számomra is fontos.
Ha meg megkér, akkor persze együtt döntünk.
Én általában annyit segítek, hogy "kívülállóként" felsorolom az előnyöket és a hátrányokat, a döntést ezek után meghagyom neki.
Ha én döntök helyette, nem tanulja meg, mi a felelősség, ráadásul én máshogy is láthatom, mint ő.
Segítek neki, ha tanácstalan. Elmondom a témával kapcsolatos véleményemet. Ha szükséges és látom hogy valamerre hajlik, de meri meghozni a végső döntést, akkor biztatom rá.
Ezeket fordított esetben Tőle is elvárom. Nehéz helyzetekben szeretem hallani, hogy szerinte mi a helyes. Nem biztos hogy úgy döntök, de segít mérlegelni :)
Ha a házasságunkat, gyerekünket, életünket is nagyban befolyásoló kérdésről van szó, akkor ketten döntünk. Ha róla van szó, de engem is érint, pl. új munkahely, akkor elmondom a véleményemet, de a végső döntés az övé, mert az ő karriere.
Tanácsot csak akkor adok, ha kér, egyébként csak véleményt mondok. Ő is így tesz, ha engem érintő kérdések vannak.
Semmiségekben nem szoktunk kérdezősködni, pl. elmegy zoknit venni, vegyen, vehet-e gatyát is, egyedül döntünk.
Kérdező: Azt válassza amelyik a jobb munka. Itt különböző szempontok vannak, ha felsorolja nekem, akkor döntünk. Pénz, szabad idő, bejárási idő/költség, cafeteria, karrier ilyeneken lehet eldönteni. Amelyik oldalra dől a serpenyő, oda kell menni, mert az a jobb.
Ilyenben biztos kikérné a véleményemet és ebben 100%, hogy segítenék dönteni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!