Kezdek kottyosodni?

Figyelt kérdés

Kislányom 4 hónapos. Kikészít a családom. Idegesít, hogy túlmajmolják a gyereket, és nem egészségesen szeretgetik. Folyamatosan átjáróház az otthonom, nem tudok egy egészségeset .... sem. Mindenki a nyakamon ül. Még nem szívesen válok meg tőle egy rövid időre sem. Még nem érzem magam teljesnek a gyermekem nélkül magamat. Nem irigylem azt, ahogyan szeretik, csak én már abnormálisnak vélem a helyzetet. Kis hílyán nincs szájoncsókolva. Na meg a tipikus okítás és utasítás, kéretlen jó tanácsok. Ismerem a gyerekemet, mégis rám erőszakolnak nevelési praktikát stb. miután nekünk bevállt egy rendszert. Tudom, hogy nem akarnak rosszat, de utasítanak, és én mintha levegő lennék, és nem az édesanyja a gyermekemnek. Minden gyerek más miért kell erőltetni egy saját nevelési módszert?!

Már rosszul vagyok, ha jön valaki mert csak idegesít. sajnos egy utca van a szülők és köztünk. Na meg a rokonság is egy kőhajításra lakik. Depresszióm van, vagy mi a baj velem? Egyre több a konfliktus a férjemmel is?

Kérlek, hogy csak az írjon aki tényleg segíteni akar, és nem megbántani, vagy vádaskodni.

A hülyeségre, és méltatlan tanácsokra nincs lelkileg szükségem!

Köszönöm a válaszokat előre is!

2011. dec. 29. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:

miért foglalkozol azzal, h ki mit mond v tanácsol, h a saját gyerekedet hogy neveld?

Engem nem érdekelne, sőt ha valaki nagyon erőszakosan mondogatja, akkor biztos szólnék, h mit gondolok erről.

Annak, h szeretik a gyerekedet meg örülj... Szerintem ebben semmi rossz dolog nincs.

Ha meg senki nem menne hozzád, akkor meg az lenne a baj.

Nehéz az élet.

2011. dec. 29. 14:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
megmodhatod a rokonoknak, hogy fáradt vagy, szeretnéd ha kicsit kevesebbet jönnének látogatóba, hogy neked is legyen időd magadra (a gyerek mellett természetesen). a nevelési tanácsokon meg mosolyogj, észre fogják venni, hogy a te gyereked, aztán majd abbahagyják:)
2011. dec. 29. 15:10
 3/4 A kérdező kommentje:
Talán ez visszavezethető arra is, hogy a férjem anyjával nem túl jó a kapcsolatom. Valamikor egész jól elvagyunk, egyébként nem csak szerintem, de egy elég nehéz természet. Leginkább ő az aki okít és nem veszi észre magát. A férjemmel ez tabu téma, mert összeveszünk rajta, annyit meg ő nem ér nekem. Természetesen örülök, hogy szeretik, de például a sógornőm úgy beszél és cselekszik, mintha a saját gyereke lenne. Komolyan semmi túlzással mondom ezt. (más is észre vette). Ő nemrégiben vált el, és tavaly vetélt el. Megértem, valahol, ezért sem akarok semmi bántót mondani neki. De akkor a végtelenségig tűrjem azokat a dolgokat, amikkel nem értek egyet? Néha ő is úgy okít mintha legalább 3 gyereket felnevelt volna. Vélemény?
2011. dec. 30. 10:46
 4/4 anonim ***** válasza:

ez ellen nem sokat tudsz így tenni, mert úgyis megbántódik valaki. Vagy ha nem, akkoris bele lehet magyarázni, h megbántottad az illetőt. Hiába nem tetted, de érted, szóval minden felfogás kérdése.

Én azért biztos kicsit nyomatékosítanám, h Ő az ÉN gyerekem, és igenis ÉN tudom, h mi a jó neki.

Az állandó átjáróház ellen meg úgy tudnál tenni, h (nem tudom szólnak e előre vagy sem, h jönnek) de te is szólsz, h most ide vagy oda mentek vagy konkrétan valahova ketten mentek csak a kicsivel és sajnos neked nem jó, jöjjön máskor még akkoris, ha tényleg csak otthon vagy és szeretnél pihenni vagy egyszerűen a kislányoddal lenni!

Bár ezt nem értem, h valaki h nem veszi ennyire észre magát.

2011. dec. 30. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!