Ha nagynénim kórházba kerülése előtt írt egy hivatalos meghatalmazást arról, hogy én vehetem fel a nyugdíját visszavonásig! Akkor miért mondja a postás azt, hogy minden hónapban új kell?
Időközben olyan állapotba került,hogy már semmit sem tud aláírni,viszont egy fizetős osztályra került aminek a költségét rendezni kell.
A meghatalmazás postai nyomtatványon történt ,a postás előtt írta alá a nagynéném ,hogy én vehetem fel a nyugdíját.
Mit lehet ilyenkor tenni?
"Ha van már kitöltött postai formanyomtatványotok, amit a kézbesítő aláírt, akkor azt be kell be kell vinni a postára, ahol azt bevonják, és állítanak ki helyette, meghatalmazás igazolványt"
Nahát , ilyesmiről még nem is hallottam .
Érdekes,hogy akikkel beszéltem ismerősökkel (postások) azt mondták,hogy ez így érvényes kell,hogy legyen .
Nem a mi lakhelyünkön vennénk fel a nyugdíjat,hanem a meghatalmazó lakhelyén,ott ismernek bennünket is egyébként,mert régebben mi is ott laktunk.
Nagyon köszönöm a kimerítő,hosszasan kifejtett, szakszerű magyarázatodat !
Akkor az általad leírtak szerint fogunk eljárni.
Abban az esetben,ha nem másik városban akarjuk felvenni,hanem a meghatalmazó lakhelyének postájánál,ahol ismernek bennünket,sőt az ottani alkalmazott (postás) előtt írta alá a meghatalmazó ,hogy visszavonásig fel tudjuk venni a nyugdíját,akkor is szükség van kórházi igazolásra ?
Vagy csak elegendő bemenni a postába a meghatalmazással ?
A postán minden gond nélkül átadták a nyugdíjat,már be is fizettük a következő havi kórházi díjat belőle.
Valami félreértést említettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!