Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mentsem meg Anyukámat?

Hogyan mentsem meg Anyukámat?

Figyelt kérdés

A helyzet nagyon szomorú, olyannyira, hogy már sokszor majdnem elkap a sírógörcs (amivel persze nem oldok meg semmit).

A történet a következő:

Anyukám gyerek kora egy szenvedés volt, anyukája nem állt mellette, folyton ő kapott a testvérei butaságai miatt is... Belemenekült egy házasságba, ami szintén nem működött. (ebből származom én) Aztán még voltak Édesanyámnak próbálkozásai, de azok sem jöttek össze neki.

Mostanra kénytelen egy pici garzonban élni egy lepusztult házban, rossz emberekkel körülvéve. Utálja a munkáját, az embereket a világot... :(

Én egy ideje mindent megpróbálok megtenni, hogy ne érezze egyedül magát, hogy tudja nekem fontos és itt vagyok neki. De elmart otthonról, és azt mondta, hogy ő már hallott ember. Szerintem ő bármikor ki akart törni ebből a nyomorúságból ebből a közegből sosem tudott, mert mindenhol csak becsapták átverték.

Szerintem neki is jól esne egy társ, akivel megoszthatja gondjait, de idáig nem talált csak csalfa férjeket, vagy nagyot mondókat. És félek ha találna normális férfit ezzel a szeretett éhségével elűzné azt.

Nagyon megijeszt Édesanyám, nem akarom hogy baja essék, hogy magát bántsa. Mióta egyetemista vagyok és koliba költöztem csak miatta jártam haza. De egyre jobban lemond magáról, egyre jobban elhanyagolja magát...

Ha valaki tud megoldást kérem írjon!

Kérlek titeket segítsetek! :(

2011. dec. 12. 18:23
 1/6 anonim ***** válasza:
nem lakhattok együtt?az lenne a legjobb.
2011. dec. 12. 18:29
 2/6 anonim ***** válasza:
15%

Igen, ez engem is érdekelt, amit az előző kérdezett. Viszont: Hány éves anyukád, te hány éves vagy?

Én a helyedben az egyetem helyett hasznosság tenném magam.

2011. dec. 12. 18:30
 3/6 A kérdező kommentje:

Mióta kolis vagyok jött a hülyeségeivel. Folyton kiborul, sír, azt vágja a fejemhez, hogy bánja ,hogy megszült, én vagyok az élete megrontója, ha nem lennék kicsit könnyebb lenne neki :(

Elköltöztem, de hetente látogatom, rajzolok neki, vettem neki fonalat, hogy kössön magának valami szépet.

Próbáltam elhívni sétálni ,de nem mozdul ki a lakásból.

Már pszichológuson is gondolkodtam ,csak tudom, hogy Anyu nem menne el :(

Teljesen kétségbe vagyok esve! Szeretem Édesanyám! Azt akarom, hogy boldog legyen :(

2011. dec. 12. 18:33
 4/6 anonim ***** válasza:

1. Mond meg neki: "Anyu, ne hagyd el magad, mert NEKEM MÉG SZÜKSÉGEM VAN RÁD!" Ezt mond el neki százszor,ezerszer, mindaddig, míg valóban eljut a tudatáig!

2. Nem tudom mekkora településen laktok, de valami értelmes elfoglaltságot kellene neki találni. Ha van még munkahelye, munkája, az jó, mert közösségben van. Ha nincs, kellene találni valamit.

3. Járjon közösségbe pl. nyugdíjasok klubja, vagy felhívni a figyelmét arra, hogy rengeteg idős, beteg ember van akár a házban,(ha panel), akár az utcában, a településen, akiknek szükségük lehet az ő segítségére. Ha mást nem, akkor valamelyik szeretet-szolgálatnál besegíteni vagy valami hasonló elfoglaltságot találni.

Egyszerűen valamit, ami kitölti a napjait, és nem érzi feleslegesnek magát.

Okos vagy, rá fogsz találni azokra a szavakra, mondatokra, amikkel hatni tudsz rá, a karácsonyi meghitt beszélgetés erre pontosan jó alkalom lesz.

2011. dec. 12. 18:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Sajnos a mult valamenyiunk eletet befolyasolja a mostanival,.bar akinek olyan multja volt mind anyukadnak vagy sok mas hasonlo problema,.ez esetben te is kves vagy ahoz hogy megkonyicsd az erseseit hisz tul sok ember bantotta lelkileg ,.igy sajnos lelki serult emberkerol beszelunk,.elso sorban olyan baratra lenne szuksege akibe minden feltetel nelkuk megbizik es elmondhatna valakinek a legnagyobb fajdalmat vagy hogy kibeszelje magabol,...ha ez nem akkor esedekes lenne egy pszichologus aki talan lelkiekben is sokat segitene anyukadon,.
2011. dec. 12. 18:35
 6/6 anonim ***** válasza:
80%

Most nagyon le leszek pontozva de mindegy.

Az a kérdésed hogy: "Hogyan mentsem meg Anyukámat?"

Nekem meg az a kérdésem hogy: biztos hogy meg KELL mentened őt? Biztos hogy a te dolgod ez? Beleszólni az ő életébe amit felnőtt fejjel él? Kérte ő ezt?

Ha meg akarnád úgymond menteni akkor miért? Biztos hogy őmiatta? Nem inkább saját magad miatt? Nem azért mert ha ő nem kel fel a padlóról akkor TE leszel az aki árván marad? Nem inkább rólad szól az egész? Mennyi esélye lenne a boldog életre annak aki nem önszántából, saját erejéből kászálódik ki a slamasztikából?

És hogy néhány kijelentő mondatot is írjak:

Mások életét valóban nem élheted, nem tarthatod a fejüket a víz fölött az örökkévalóságig. Mások életét csak elfogadhatod, tanulhatsz belőlük hogy te ne kövesd el ugyanazokat a hibákat (igen, anyukád is hibázott élete során mint mindannyian, ő is emberből van). Ha elég fontos vagy neki (és ő is önmagának) akkor önszántából fog segítséget kérni. Te csak annyit tehetsz hogy érezteted vele bármikor számíthat a segítségedre.

2011. dec. 12. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!