Temetésre fekete öltöny alá milyen színű inget illik felvenni? Fehéret vagy feketét?
A kalapot azért nem említettem, mert most kifejezetten a rendezvényekre, eseményekre gondoltam, amikor "kabát, kalap már lent". A kalapot megemlítenem azért sem lett volna szerencsés, mert mégis belekevertem volna azt a szigorú belső törvények alapján élő népcsoportot, akiket a művészfilmekben úgy ábrázolnak.
De legalább már kettő-kettő az állás!
Protokoll ide vagy oda, szerintem bármilyen színű lehet, ha nem kirívóan élénk, tehát lehet fekete, lehet fehér (hagyományos), lehet bordó, sötétkék, halványkék, sötétlila...
Nyakkendő kell-e vagy nem, arra én azt mondom, hogy aki nem érzi benne jól magát, csak illemből ne vegyen fel, hogy aztán feszengjen.
A temetés igaz, hogy búcsúzás, de aki elment, ő haza ment, és én nemrég voltam egy temetésen, ő megszervezte, hogy miképp temessék, tehát hogy ki temesse és kik zenéljenek a szertartáson, és ő azzal az üzenettel távozott, hogy ez legyen ünnep, és ne siránkozás, hiszen nem a semmibe megy, hanem haza. Mindenkinek így kéne felfogni, és akkor senki nem azon problémázna, hogy a külsőség megfeleljen.
Kérdező, azt vegyél fel, ami van, és amiben kevésbé feszengsz. Az elhunyt ugyanezt akarná (akárki is volt, részvétem, és ő már tudja, mi van odaát).
Nyakkendő igenis kell!
Ha a kedves kérdező vállalta, hogy részt vesz a temetésen, és vállalta a fekete öltönyt is, bírja ki azt a pár órát nyakkendőben is. Mint fentebb írtam, a nyakkendő nélküli ing sportos - nem akartam elmarasztaló jelzőt használni -, a temetés nem Esti Frizbi. Egyébként a nyakkendő nélküli ing, zakóval nem mindenkinek áll jól.
A nem fekete öltöny természetesen megfelel, ha nem kirivóan világos, de kedves kérdezőnknek van - és felvenni is kész - fekete öltönye.
Fekete öltöny, fekete nyakkendő, fehér ing.
Természetesen fekete cipő!
Minden más megjelenés prosztóság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!