Párkapcsolat, anyagi problémákat megoldó külföldi munkavállalás. Mi legyen?
A párommal mindketten a szüleinknél élünk, és jó ideig még oda is vagyunk "láncolva" különböző, főleg anyagi dolgok miatt. Neki három, nekem cirka egy milliós tartozásom van.
Lenne lehetőségünk külföldön munkát vállalni rokonok által, amivel egy év alatt rendezhetnénk az anyagi problémáinkat, és elkezdhetnénk saját életet élni, de nagy dilemmában vagyunk ezzel kapcsolatban.
Az egyik lehetőség, hogy a párom kimegy Németországba, havi 1400 euróért 1-2 évre, két hetente hazajár, én pedig maradok.
Illetve távolabb megyünk, ide mehetnénk ketten, fix, az előzőnél jóval magasabb fizetéssel (úgy 7-8 millióval jöhetnénk haza), de egy éves szerződéssel, hazalátogatás nélkül, és össze kéne házasodnunk...
Fél éve vagyunk együtt, imádjuk egymást, és igen, össze akarunk házasodni, és együtt akarjuk leélni az életünket, de nem feltétlenül ilyen körülmények között szerettük volna megejteni. Tudom, rengetegen mondják majd, hogy alig ismerjük egymást, nem fogunk kitartani, és el fog múlni a lila köd, de ezt cáfolnám...
Szóval a kérdés, véleményetek szerint melyik lenne a legjobb megoldás, ha van értelme egyáltalán megindulnunk?
23/L, a párom 26/F
A házasság vízum miatt fontos, igen...
Lehet, hogy felelőtlenség összehozni ekkora adósságot, de nem volt más választásunk sajnos... Ő lakásfelújításra (tető- nyílászáró csere) vette fel a családnak, én pedig szintén a szüleimnek munka miatt szükséges autóvásárlásra...
Elnézést, nem voltam egyértelmű, de nem akarunk nagy esküvőt... Annyit szeretnénk, hogy a családunk, és a legközelebbi barátaink velünk lehessenek a nagy napon, de jelen helyzetben csak a két tanús variácó játszana.
Természetesen mi is arra gondoltunk, ha hazajövünk, tartunk egy vacsorát.
Maximálisan egyetértek az előzővel!
A házassági szerződés a megoldás. Reméljük nem lesz rá szükség!
Eddig az első 7 választ volt alkalmam elutazni, és a 7-est érzem a legjobbnak :)
Ha csak annyi a problémátok a korai házassággal, hogy akkor nem olyan lesz amilyen esküvőt szerettetek volna (gondolom odakint kell házasodni), ennek ellenére viszont szeretnétek kint dolgozni mindketten, hogy együtt legyetek a távkapcsolat helyett, és persze kifizetni is a tartozást, erre a kombóra megvan az ötlet :) legyen kint csak egy teljesen sima esküvőtök, ami tényleg csak azért van, hogy papíron házasok legyetek, jelen lehettek rajta csak Ti is + az a pár fő aki nélkül nem megy, és ha amúgy akarnátok templomi esküvőt is (ami sokkal szebb), na azt az esküvőt tartsátok itthon, és akkor a család is megkapja az életetek legszebb ünnepét :) (ja, és a templom után legalább olyan lagzi lehet, aminek megvan az előzménye, a friss isteni áldás után már nem az lesz, hogy pusztán bepótlásképpen lagziznátok évekkel a polgári esküvő után)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!