Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elveszítem a legjobb barátnőmet?

Elveszítem a legjobb barátnőmet?

Figyelt kérdés
Olyan dolgot akar tenni, amit én borzasztóan elítélek (viszony egy nős férfivel), és amiről azt hittem, hogy számára is elfogadhatatlan lenne. 10éve ismerem, 7éve legjobb barátnők vagyunk, ismerem minden gondolatát, érzését. De ha ezt megteszi, én képtelen leszek rá úgy nézni, mint eddig:( megszakadna a szívem, ha látnám, hogy mit művel magával. Azt hiszem többet nem bírnék vele szóba állni többet:( de kevesebb fájdalmasabb dolgot tudok elképzelni, mint hogy elveszítsem...:( hogy léphetnék ezen túl? Van esély, hogy 'megmentsük' ezt a barátságot?:( 22/L
2011. nov. 26. 23:46
1 2
 11/14 tetro ***** válasza:
59%
Ha felad téged? Ne haragudj, de neked ebben az egészben semmilyen szereped sincs. Azt gondolom, hogy nem neki kellene elgondolkodni, hanem neked. Amit ő tesz helytelen. És amit te? Ítélkezel a barátod felett, ami egy igazi barátnak nem szokott jellemzője lenni. Ráadásul tudod, hogy hülyeséget csinál, és megsebzi majd magát, de te azért cserben hagyod a hatalmas becsületed miatt. Elég gőgös dolog ez...
2011. nov. 27. 00:49
 12/14 anonim ***** válasza:
54%

Azt hiszem, hogy itt sokaknak fogalmuk sincs, mi is takar a barátság (igen, kérdező, neked sincs...).

Egy barát támogatja a másikat, nem pedig akadályozza és főleg nem elítéli.

Ha annyira ellenkezik az értékrendeddel a dolog, akkor természetesen nem kell támogatnod, de elfogadnod igen.

Ahogy véleményt mondhatsz, tanácsot adhatsz, de nem utasíthatsz és nem állíthatod választás elé sem.

A barátság nem arról szól, hogy ráerőltetünk valamit a másikra, ami SZERINTÜNK jó, vagy megakadályozunk valamit,a mi SZERINTÜNK rossz.

Ő egy önálló emberi lény, szabad akarattal és döntéssel.

Ha ezt szeretné, mert most így érez, akkor vágjon bele.

Ha jól alakul a dolog, együtt örülhettek, ha rosszul, akkor pedig igenis ott kell lenned és vigasztalnod őt(és nem a fejéhez vágni, hogy "én megmondtam előre"), mert ez egy barát dolga, nem pedig megítélni a másik tetteit.

Úgy tűnik, te is az a fajta "barát" vagy, aki csak addig van a másik mellett, amíg komolyabb "bukkanóhoz" nem érkeztek.

Amint elő áll egy olyan helyzet, ami ellenkezik az elveiddel, máris ultimátumot adsz.

Félreértés ne essék, én sem tartom helyesnek, hogy valaki egy nős emberrel kezdjen.

De ha a barátnőm elém állna és azt mondaná, hogy szerelmes egy nős férfiba, azon kívül, hogy elmondanám a saját véleményemet a dologról, nem próbálnám lebeszélni róla, hiszen ez az ő döntése, az ő élete.

Az én feladatom barátként az, hogy ott legyek neki és megosszam a saját tapasztalataimat, álláspontomat.

Se több, se kevesebb.

Ez persze csak az én "definícióm" a barátság fogalmára.

L/24

2011. nov. 27. 03:36
 13/14 A kérdező kommentje:
Azt a válaszolók értették félre, hogy választania kellene közöttünk, ilyenre nem kértem (eszembe se jutott). Én is azt mondtam neki, hogy elfogadom a döntését bármi is, de nem biztos, hogy meg is fogom tudni érteni. Csak tényleg attól tartok, hogyha ezt képes megtenni, akkor önmagához képest 180fokos fordulatot tesz, nem ilyennek ismertem. Ez nem egy érdekbarátság attól függetlenül ki mit mond, jóban-rosszban, ésatöbbi, ahogy 'kell'. És tudom, hogy támogatom illene, és mellette lennem, de félek, hogy nem leszek így képes rá, mert folyton az jutna eszembe, hogy mennyire tönkre teszi magát ezzel. Ő sem akar elveszíteni engem, de szerelmes. És annyira rossz látni, hogy hagyja magát kihasználni. Én is csináltam hülyeségeket, ő mellettem volt, "hagyta", aztán elmondta a véleményét. De ez most nem olyan, hogy reménytelenül szerelmes vagyok egy srácba a gimibe és hagyom, hogy megcsókoljon a sulibulin, pedig tudom, hogy nem akar tőlem semmit...
2011. nov. 27. 08:40
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem viszonyom volt, 15 éves koromban, egy nem nős, de sokkal idősebb férfival, ami miatt elítélt a barátnőm, de nem hagyott ott.

Bánom, hogy nem küldött el a jó k*rva anyámba is, és tűnt el, akkor észbe kaphattam volna, hogy tényleg idióta vagyok!!!

Ettől független lehet nem tudnál rá ezzel se hatni, próbálkozni lehet, figyelmeztesd szépen, de ha nem megy, akkor utána sajnos már csak ő is magára vethet, mert szóltál neki finoman, ahogy nekem is anno!

22/L

2011. nov. 27. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!