Ezt mi csináltuk rosszul és tényleg bántón
viselkedtünk vagy anyósomék vitték túlzásba a
felháborodást?
Figyelt kérdés
Mivel néhány hónapig még együtt kell velünk élniük (és már elég sok probléma adódott ebből), úgy gondoltuk a férjemmel, hogy közösen meg kell beszélnünk és fel kell osztanunk a feladatokat. Mi úgy gondoltuk, hogy mindenki főz, mosogat és a szobájában takarít magára, a közös helyiségeket vagy közösen vagy váltásban takarítjuk. Erre anyósom teljesen felháborodott, hogy ne tartsuk cselédnek, ha neki hetente egyszer van kedve mosogatni, akkor csak egyszer fog és ne akarjuk beosztani az ő idejüket... Még ma is duzzog, pedig ennek már 2 napja. Ez tényleg olyan sértő beszélgetés lett volna vagy csak ő(k) fújták fel a dolgot?
Tök mindegy, hogy hogy látják. Ha azt gondolják, Ti vagytok a rendmániások, hát legyen, a lényeg úgyis az, hogy el kell fogadják, hisz ők vannak Nálatok, nem Ti náluk. A Ti házatokban/háztartásotokban azt kell követni, amit Ti kialakítottatok.
Tavasz már nincs messze, kitartást!
2011. nov. 18. 11:45
12/18 anonim válasza:
Az a tapasztalatom, hogy ha valakinek nincs meg az alapvető tisztaságra való igénye, akkor azt puskával sem tudod rávenni, hogy takarítson.
Tapasztalat sajnos...:(
2011. nov. 18. 12:53
13/18 anonim válasza:
Nekem az a véleményem, hogy anyósodnak nincs jogon megmondani valóban, hogy mikor mit tegyen a SAJÁT házában. Ettől én is pipa lennék.
Persze megértlek Téged is, hasonló okokból sosem költöznék a párom szüleihez.:-S
2011. nov. 18. 13:09
14/18 anonim válasza:
Anyósék laknak náluk...
2011. nov. 18. 13:26
15/18 anonim válasza:
Az a baj, hogy amíg nem fogják az adást, addig nem tudsz velük mit csinálni. És hát az is természetes, hogy amikor már kimászik a hűtőből a kaja, akkor kidobod és rendet teszel, meg amikor kimászik a mosatlan a mosogatóból, akkor elmosogatsz. Ez a természetes. Anyósodéknak nem sajnos. :( De amíg ezt nem látják be, addig mondhatod nekik csúnyán, szépen, akkor sem fog semmi történni. Esetleg rakd be a szobájukba a zöld kefírt és a mosatlan edényt, ha bírod, hátha az zavarja őket, hogy azzal együtt kell hálniuk. Esetleg mutasd meg neki a véleményünket, amiben mindenki (aki megértette, hogy nálatok laknak nem fordítva) nektek adott igazat. Ebben talán csak lehet valami......
2011. nov. 18. 14:18
16/18 anonim válasza:
:D most látom, anyósék laknak nálatok. Ez esetben rendben a dolog, nincs miért duzmálniuk.
Kösz a lepontozást:D
2011. nov. 18. 15:18
17/18 anonim válasza:
Nehéz ügy de azt mondom hogy anyósodnak igaza van.ti vagyok a vendégek az ő házában, nektek kell alkalmazkodni.mert tényleg mi van ha neki épp akkor nincs kedve mosogatni vagy takarítani amikor rajta lenne a sor.meg tudom érteni.másrészről ezért nem kéne duzzognia, csak annyit kellett volna mondania hogy neki ez nem tetszikés lezárni az ügyet.
2011. nov. 29. 00:01
18/18 anonim válasza:
Utolsó vagyok.bocs félreolvastam.ha ők laknak veletek akkor nekik kell alkalmazkodni és alapvetően te hozod a szabályokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!