Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit képzel magáról, hogy...

Mit képzel magáról, hogy ilyeneket mond? Jogosan mondja?

Figyelt kérdés

A barátom anyja beleszól az életembe. Mikor otthagytam a diákmunkámat..(nem bírtam, borzalmas volt, azt hittem meghalok) egyenesen nekem esett, hogy lehettem ilyen. Hogy én még nem tudom mi a munka és le fogok maradni a többiektől, ha majd rendesen munkába állunk (még tanulok), mert ők már csomót dolgoztak én meg még semmit. 30-an vagyunk az osztályban ebből kb. 10 ember ha dolgozott eddig valaha..

Szerinte édesanyám rontotta el a nevelésemet, mert mindent "alámhordott". Anyu óvónő, szóval tanult "nevelni"... míg a másik nő nem ért kb. semmihez... A saját gyerekeinek nem tudja megteremteni, hogy állandó lakásuk legyen. Mármint nem mind a 3 gyerekének külön külön, hanem közösen négyüknek...

2011. okt. 29. 17:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha kialakult közted és a kvázianyós között egy bizalmi viszony, akkor jogosan mondja. Nem kell elfogadnod igazságnak, de ez az ő véleménye (kb. ahogy egy barátnőd is elmondja valamiről a véleményét).

Ha ilyen viszony nem alakult ki, akkor semmi köze hozzá. A legjobb ha nem reagálsz személyesen. Nem a te anyád, a te feladatod, hogy kezeld higgadtan a szituációt, majd mondd el a barátodnak, hogy ez és ez történt. Az ő feladata, hogy az anyját kezelje.

2011. okt. 29. 23:24
 12/18 A kérdező kommentje:

Ott ült mellettem. Annyit mondott, ő rám bízza ezeket a dolgokat. Mármint hogy eldöntöm egyedül, hogy otthagyom-e a munkát vagy sem. Ő ebbe nem szól bele.

Nagyon sokat bántotta őt is, nagyrészt ezért is élnek külön. De akkor is mindig azt mondja, hogy "De az anyám.." Így jár oda a pénz, a (számomra) kötelező látogatási idő, és hogy majdnem össze kellett költözni vele is. Na akkor meghaltam volna. Esküszöm.

Nincs köztünk semmilyen bizalmi viszony. Legalábbis részemről nincs, igyekszek kerülni mindennemű érintkezést vele, de néha muszáj menni, mert főz, és hív minket.. (Ráadásul olyanokat főz, amiket én nem szeretek és tudja, hogy nem szeretem, és ebben is anyu rontott el, hogy ilyeneket nekem nem főzött..) Pedig megoldjuk ketten.. Már tudok egy-két dolgot főzni, a barátom még többet.

És annyira zavar, hogy ilyeneket mond: "Neked még fel kell nőnöd hozzánk." és ehhez hasonlók.

2011. okt. 30. 13:01
 13/18 anonim ***** válasza:
Én 100 hogy nem mennék még ha hívna se ha ilyen senkiházi módon viselkedik, főleg mit képzel hogy ilyeneket mond, látszik az ő anyja se végzett jó munkát...ha meg a párod nem érti meg akkor nem különb az anyjánál.
2011. okt. 30. 14:55
 14/18 anonim ***** válasza:
A párod anyja egy tipikus proli aki még 4 évesen is gyárba küldte volna a gyereket dolgozni ha lehet.Egyszerűen le kell szarni az ilyesmit!Én soha sem dolgoztam diák koromban , a szüleim nem is szerették volna mivel hogy a tanulás legyen az első!És nem vagyok elanyátlanodva , nagyon sok a dolgom mivel vállalkozó lettem.
2011. nov. 1. 22:42
 15/18 A kérdező kommentje:

Amíg középsulis voltam, nekem sem engedték... Vagyis egyáltalán nem beszéltünk róla.. Én nem akartam menni, ők meg nem küldtek.

Most mióta egyetemre járok, úgy van, ha akarok, akkor megyek dolgozni. Nem küldenek itt sem, de nem is mondják, hogy ne menjek. Egyszerűen az én dolgomnak tekintik ezt az egészet. Szerintem ez így teljesen normális. Ja és ha véletlenül mi otthon megszorulnánk, nem hiszem, hogy elküldenének dolgozni. Pedig aztán annak több értelmét és igazságát látnám, minthogy ez a nő elküld engem dolgozni.... Vagy nincs igazam?

2011. nov. 2. 00:29
 16/18 anonim ***** válasza:

Amíg a barátod csak a barátod, és nem a férjed, addig azért ne szóljon bele, mert semmi közötök egymáshoz.

Ha a barátod már elvett, akkor pedig azért ne szóljon bele, mert majd ha a férjednek valami nem tetszik, akkor majd ő megbeszéli veled, ez nem az ő dolga.

Én alapvetően ráhagynám bármit is mond, egészen addig, amíg az édesanyámat nem keveri bele. Arra ugrok, támadok, harapok, ölök!!!!

31N

2011. nov. 2. 10:29
 17/18 A kérdező kommentje:
Vőlegényem. De akkor sem érzem jogosnak a mondatait...
2011. nov. 2. 14:23
 18/18 anonim ***** válasza:

A vőlegényed mit szól ehhez?

Nem rakta még helyre az anyját?

Egyáltalán melletted áll?

Neki kellene lerendezni.

2011. nov. 3. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!