Az anyám elvárja, hogy hazudjak a nagyobb bevétel érdekében, mit csináljak?
Nem tudom, én soha nem írtam be. Mert az is előfordulhat hogy most beírod hogy 50 ezer, a következő félévben meg csak 10 ezer.
Hogyha meg a másik oldalát nézed akkor az állam annyit elvesz a szüleidtől + még annyit elfog venni hogy nyugodtan igényelheted a gyermek védelmit.
Mérlegelj.
1. Nem vallod be az ösztöndíjat,így az adataid alapján elbírálnak,és magasabb összeget kapsz havonta X.ideig.Így apukád nem lesz rossz helyzetben
DE! Valamilyen oknál fogva kiderül a csalás,ezért azonnal megszüntetik az összeg folyósítását,és értesítik az iskolát is,meg téged is hogy csaltál.Büntetés,egy összegben való visszafizetés a jogtalan pénz miatt.Talán az iskola is úgy dönt,hogy megfoszt az ösztöndíjtól.
Apukád még rosszabb helyzetben lesz,mert innentől kezdve mégiscsak ő fogja visszafizetni a pénzt,és a duplája lesz mint amennyit kaptatok.
2.Bevallod,hogy ösztöndíjas vagy.Lehet hogy kevesebb pénzt kapsz,lehet hogy apukádnak még többet kell dolgoznia,de nyugodt éjszakátok lesz,és senki nem fog zaklatni titeket csalással,bírósági perekkel..
Én a másodikat választanám.
Valamit valamiért..Te most tanulsz mérnöknek,ha elvégzed jó szakmád lesz,jó fizetéssel.Később nem lesznek ilyen gondjaid.
Én is szívesen tanultam volna mérnöknek,de nekem nem lehetett.Engem a szüleim nem voltak hajlandóak támogatni.Így el kellett mennem dolgozni,hogy enni tudjak..
Te még mindig szerencsés helyzetben vagy mint én voltam.Örülj hogy legalább tudsz tanulni,még akkor is ha most nagyon nehéznek érzed..
Egy jó tanács:ne hazudj,megjárhatod!
Inkább próbálj meg havi 4-5napot diákmunkázni.Ez havi 20ezer ftnál picivel több.Ennek szerintem jobban fog örülni apukád.
Szerintem is tájékozódj alaposan, mielőtt döntesz. Az ösztöndíj nagyon esetleges dolog, a tanulmányi átlagtól függ, nem számíthat fix jövedelemnek.
Ha utánakérdezel, lehet, hogy tényleg nem is a bevallandó kategória, te meg jóideje ezen idegeled magad.
Próbálj meg leginkább a tanulásra összpontosítani, mert ha nem sikerülnek a vizsgáid a fáradtság, munka miatt, akkor apukád erőfeszítése is semmivé foszlik, mert neked sem sikerül kitörnöd a nehéz élethelyzetből. Csak annyit vállalj be, hogy a tanulás ne lássa kárát.
Kitartás, és hagyd a szüleidre, hogy lejátsszák egymás közt a meccseiket, ne te vedd a válladra az ő problémáikat, felnőtt emberek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!