Hogyan tudnék hatni a szüleimre? Bármilyen megoldás érdekel!
A szüleim 60-70 év közöttiek, anyám a 70-hez már közelebb van. Mint tudjuk, ilyenkor már a biológia nem nekik dolgozik. Lekopogom, eddig a korral járó enyhébb mozgásszervi dolgokon kívül (meszesedő nyak, korlátozódó mozgástér az ízületekben, stb) nincs még komolyabb bajuk.
Anyámmal tegnap beszéltem, jól le is lettem teremtve, hogy miért nem érdeklődtem az oldalfájásáról. Becsszó, nem emlékszem, hogy bárki mondta volna. Viszont a kérdésemre, hogy orvos látta-e már, mindenféle bullshit kategóriája kifogással jött, hogy most főznie kellett, az egyik orvos bunkó, stb. Keret lenne arra is, hogy kocsiba üljenek és akár másik városba menjenek, másik orvoshoz. A "főzni kellett" részre nem mondok semmit inkább.
Ezzel szemben nekem volt egy két napos náthám (30 alatt vagyok), akkor óránként (!!!) hívogattak, hogy menjek el orvoshoz, mert meg fogok halni a takonykórtól...
Már azzal is fenyegetőztem, hogy ha tünet esetén továbbra is öndiagnosztizálnak meg öngyógyítanak (semmilyen orvosi képesítésük nincs!!), akkor majd én is ezt fogom tenni és itthon ráolvasok magamra, ha komoly bajom lesz. Erre persze azonnal pánik volt, hogy nem szabad, az egészségem fontosabb, stb.
Most már komolyan gondolkozom azon is, hogy kitalálok magamnak valami tünetegyüttest, ami komolynak tűnik és megmondom, hogy nyugodtan aggódjanak, nálunk nem divat orvoshoz menni, majd én is itthon kikezelem magam. Jó esélyt látok arra, hogy ekkor azonnal kocsiba ülnének, hiába 250 km a távolság és akár erőszakkal is elvontatnának orvoshoz.
Ha bármilyen ötletetek van, netán van egészségügyis köztetek, aki tudna segíteni, hogy milyen betegségem "legyen", nagyon megköszönöm!
Szerintem már késő,a szüleid elég sokat mulasztottak már el veled kapcsolatban,úgyhogy a gondolatsor amit leírtál : no comment.
Nem kell felvenni a telefont amikor hívnak,vagy ha mégis,akkor köszönöd szépen jól vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!