Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám valakiről...

Yarra kérdése:

Hogyan tudnám valakiről leellenőrizni, hogy büntetett előéletű-e?

Figyelt kérdés

Anyukám nagynénje 65 éves, Ausztráliában él. Kb. 3 hete az interneten megismerkedett egy 55 éves magyarországi férfival. A férfi mindenfélével eteti, és azt mondja, hogy nagyon szerelmes belé, szegénykém meg elhiszi neki. Ez még talán nem is lenne akkora probléma, de a nenám a fickó javaslatára már el is adta a házát, és december 1-én jön hogy összeházasodjanak. Azt mondta neki, hogy csak úgy bír állampolgárságot kapni, ha közös a vagyonuk, és már állítólag ő is eladta a házát. (Holott a visszahonosítás alapján úgy is megkaphatná mert a nenám is magyar, vajdaságban született). Most a húgával él abban a házban amit ő vett neki állítólag.

Szóval, ez a sztori nagyon sántít, és attól félek, hogy nagy baj lesz belőle, bár nem akarom leírni a pasit, végül is egy pici esély van rá, hogy igazat mond.

Van valakinek ötlete hogyan tudnám leellenőrizni mondjuk, hogy nem büntetett előéletű-e? Tápiószőlősi a fickó, van itt esetleg olyan aki oda valósi?

2011. okt. 17. 16:10
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A facebook-on már próbálkoztam, de az adott névre 2 találat jött ki fénykép nélkül, és bármilyen adatot csak ismerősöknek ad ki. Szóval sikertelen. A találka.hu-n találkoztak, oda is próbáltam felmenni, de regisztrálni kellene, aztán meg félek, hogy egy rakás levelet kapnék. esetleg majd beírom hogy egy 65 éves mondjuk amerikai özvegy vagyok, hátha rákap a pasi... :)
2011. okt. 17. 21:01
 12/15 anonim ***** válasza:

itt nincs mit ellenőrizni, ez a szitu gáz és kész. aki 3 hét netes ismeretség után akar beleugrani egy kapcsolatba egy nála jobb körülmények közt élő nővel, annak hátsó szándékai vannak. állampolgárságnak természetesen köze nincs a vagyonközösséghez, ráadásul magyar származás jogán még hamarabb megkapná, mint házasság útján.

ellenben a házasság előtt szerzett vagyona mindkettejüknek megmarad különvagyonként, és úgy tudom, örökölni is csak a vér szerinti rokonság szokott, a házastársnak csak haszonélvezete szokott lenni, kivéve, ha végrendeletet ír a nő, hogy a pasira hagyja a pénzét. ha ez lesz a következő dolog, amit a pasi kér, akkor tipli.

2011. okt. 18. 00:39
 13/15 anonim ***** válasza:
előbbieket, amit írtam, főleg akkor érvényes, ha magyar állampolgárságra törekszik a fickó, ha ausztrálra, akkor amúgy elképzelhető, hogy nézik a közös vagyont. Pl. Amerikában annyira sok a letelepedési engedély miatti műházasság, hogy a bevándorlási hivatal állítólag még az esküvői képeket is meg szokta nézni, mert ha csak egyszerű esküvő volt flanc nélkül, akkor nagyobb az esélye a kamunak, mint egy nagy felhajtással járó lakodalomnál. Ausztrália lehet, hogy hasonló eset.
2011. okt. 18. 00:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem jelöld be mindkettőt a facebookon!
2011. okt. 25. 19:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Úgy tűnik megoldódik a dolog. Tegnap a pasi beadta a "napokban meghalt az öcsém, és az összes pénzem ráment a temetésre" sztorit, amire a nenám hál' Istennek végre rájött hogy kamu a dolog, úgyhogy végre nem akar férjhez menni ehhez a palihoz. Mindenkinek kössz a tippeket!
2011. okt. 28. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!